15 Nisan, 2012

Rotasyon!


Acı veren bir mağlubiyet oldu Bursasporlular için. Herkesin dilinde aynı soru "Üç günde ne değişti". Aslında değişen çok fazla bir şey yok. İbrahim sakatlığından dolayı götürülmemişti zaten Sivas'a.
Onun yerine Ömer-Stepanov ikilisinden birisinin oynaması gerekiyor, Ömer'in son maçlarda tekrardan dibe vuran formundan dolayı Stepanov tercih edilmiş. Stepanov oynayınca da kupa maçının kadrosundaki yabancılardan birinin kesilmesi gerekiyor. Burada da Carson tercih edilmiş.
Bunu da çok fazla eleştirmek yersiz, zaten kaç maçtır rakipler kaleye bir şut atıyorlardı maç boyunca o da gol oluyordu. Takımda üç gün önceki gibi oynadığı taktirde kaleciye de gerek kalmaması gerekiyor zaten. Vederson'un yerine de Mehmet Sak oynatıldı tek rotasyon diyebileceğimiz olay burada etki etti. Diğerleri zaten zorunluluktan yapılmış değişiklikler.
Yani öyle rotasyon kanalından hocaya sallamalar gereksiz yani. Git takımı maça iyi hazırlayamamış de ama rotasyon falan karıştırma yani.
Öyle bir durum yok çünkü.

Bir de şöyle bir durum var bizim takım fikstür sıkışıklığı bizim takıma pek yaramıyor. Şöyle bir baktım bu sezon ki maçlara da Bursaspor 3-4 gün arayla oynadığı maçlardan sadece ligin ikinci yarısındaki Kayseri-Mersin ikilisinden 3'er puan almış. Takımın çıkışa geçmesiyle de TFF'nin haftada 1 maç oynatmaya başlaması aynı zaman dilimine denk geliyor. Merak edenler buradan Bursaspor'un bu sezon oynadığı maçların tarihleriyle beraber sonuçlarına ulaşabilirler. Bunun nedenini sorgulayacak olursak.

Öncelikle takımın fizik gücü yeterli düzeyde değil, bunun sonucunda takım üç gün arayla oynadığı maçlarda aynı performansı yansıtamıyor sahaya. Buna çözüm olarak da uzmanlık alanı bu iş olan insanlardan yardım alması gerekiyor teknik heyetin. Mesela Fatih Terim gibi egosu tavan yapmış bir adam bile bu işi yabancı kondisyonere bıraktı artık. Galatasaray'ın bu sezon çıkışa geçmesi de Scott Piri'nin göreve başladığı Kasım ayından sonra oldu. Scott Piri geldikten sonra yıllardır fiziksel eksiklilerinden dolayı eleştirilen Emre Çolak gibi Aydın Yılmaz gibi adamların performanslarında gözardı edilemeyecek artışlar oldu. 

Bugüne dair yazılacak çok şey var biliyorum ama bana kalırsa en önemli nokta bu.
Yani Bursaspor bugün Ertuğrul Sağlam rotasyon yaptığı için falan yenilmedi. Hatta rotasyon yapmadığı için takım bu hallere düştü.
Neyse zaman laf salatası yapma zamanı değil. 

1 yorum:

  1. Hocam blogunu takip ederim genelde ama bu yazdıklarını görünce şok oldum! "Zaten kaleciye top gelmiyor bizim o yüzden yedek kaleciyle çıkılması normal" ne demek yaa?? Başla Ömer'le ne olacak Stepanov kuş mu kondurdu? Yabancıya takılıyor diye kaleci kesilir mi? Böyle bir saçmalık olur mu?

    YanıtlaSil