27 Ağustos, 2012

Yüzleşme




Bursaspor camiasının hemen hemen her ferdine ders veren nitelikte bir karşılaşma oldu. İnşallah herkes alması gereken dersleri alır da yarınlarımız aydınlık olur. Öncelikle yönetimden başlamak gerekir. Herifler Twente maçından sonra İBB maçı bilet fiyatlarına zam yaptılar. 5-10-15 lira büyük paralar değil tabi ki ama Bursaspor taraftarının yolunası kaz olarak görmek o insanların haddi değil. Bunu taraftara hissettirmeleri ise trajikomik bir durum. Oysa yöneticilerin hepsi ticaretle uğraşan insanlar, bu işlere kafalarını basıyor olmaları gerekiyor. Amaçlarını anlamakta zaman zaman güçlük çekiyorum.

Taraftar ise takımı için ne kadar önemli olduğunu bu akşam anladığını umuyorum. Futbolcuların nasıl maç seçme hakkının olmadığını savunuyorsak biz taraftarlar da her maça ciddiyeti göstermemiz gerekiyor. Twente maçında tribünlerde nefes alacak yer yok iken bugünki maç taş çatlasın 10 bin kişi önünde oynandı.

Teknik heyet ise bugün anlamıştır ki takımdaki gereksiz oyuncu sayısını da daha da aşağılara çekmek gerekiyor. Bari genç oyuncuların önü kapanmasın yok yere. Mesela Bursaspor'un Türkiye Şampiyonu olan bir 95 takımı var alttan gelen. O takımın sağ beki Ozan Tufan Kups Koupio maçında bir çok kişinin takdirini kazandı. Bir çok oyuncu var orada A takıma yükselebilecek. Ferhat Kiraz, Bangura, İsmail Haktan gibi  20 küsürlü yaşlara erişmiş olan adamlara gelecek vadeden muamelesi yapmaktan vazgeçelim. Doğru düzgün bir futbolcu izleme komitesi oluşturup transferlerimizi ona göre yapalım. Menejerlerin önerdiği değil kendi istediğimiz oyuncuları alalım.  Görünen o ki Bursaspor 2-3 kulvarda yarışacaksa bu kadro derinliği ile işi bayağı bir zor.

Maça gelirsek, tatsız tuzsuz yavan bir 90 dakika izledik. Yazacak çok fazla bir şey de yok. Hiçkimse görevini doğru düzgün yapmadığından kime kızsak karar veremiyorum.
Artık önümüzde Twente maçı var.
Bu maçtan turu bize getirecek skoru elde etmek en büyük temennimiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder