20 Ağustos, 2012

Kayserispor:0 Bursaspor:1



İki takım da hemen hemen maç öncesi tahmin edilen 11'leriyle çıktılar sahaya. Sadece Kayseri savunmanın sağında normalde solda oynayan Nurettin'i, ortasahada ise bozucu Abdullah'ın yerinde yapıcı Okay Yokuşlu'yu tercih etmişti. Bu her ne kadar maça Kayseri'nin hükmetmesinde büyük etken olsa da Bursaspor'a karşı oynanması gereken  doğru oyun değildi. Topu Bursaspor'a verip kontra arasalar maçı çok rahat alabilirlerdi. 

Ama Şota hiç bir zaman kendi oyun anlayışından taviz vermiyor. O yüzden de Bursaspor ne kadar kötü olursa olsun sahadan boynu bükük ayrılan hep o oluyor. Onunki biraz müslüman mahallesinde salyangoz satmak.
İşin kolayına kaçmak varken o zor olanı tercih ediyor. Bu kötü bir şey mi tabiki de değil. Ama bizim memlekette yapılacak iş değil.
Şota'nı başarılı olması için aynı oyuncularla 2-3 sene üst üste oynaması lazım. Bu da işin tüccarlığında olan Kayseri'de pek mümkün görünmüyor.

Bursaspor penceresinden bakacak olursak sezona 3 puanla başlamak güzel.. Ama insan biraz da futbol izlemek istiyor. Üç gün sonra Twente maçımız var. Adamların Nac Breda karşılaşmasını izledikten sonra dün akşamki Bursaspor hevesimi fena kaçırdı. Kendimizi kötü oynasak da kazanıyoruz kazanıyoruz çünkü biz" Büyük takımız" diye avutsak da olaya biraz da gerçekçi bakmak lazım.


Geçen yıl üç gün arayla oynadığımız maçlardaki performans düşüşlerimiz gözümün önüne gelince de içim iyice kararıyor. Atalarımız perşembenin gelişi çarşambadan bellidir dedilerse vardır bir bildikleri.
Neyse umuttur Bursaspor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder