07 Mayıs, 2010

Ozan İpek // PSV


Ozan İpek' in dün Ligtv'ye verdiği röportajda benimle ilgilenen takımlar var diyip, PSV' nin ismini vermesi çok da masumane gelmedi açıkçası.
Büyük ihtimal başkanın yeni pazarlama taktiği falandır bu.
Yani burda hedef "Ozan'ı kadrosunda düşünen başka takım varsa elini çabuk tutsun, fiyatı da biraz daha yukarı çekilsin.."

PSV'nin ve Hollanda liginin Ozan İpek için nasıl bir tercih olacağı ise tartışmaya açık bir konu..
Hollanda ligi en nihayetinde öncelikle hücum etmeyi düşünen takımlardan oluşuyor..
Ki bu yıl Ajax'ın 85 puan 86 averajla ancak 2.olabilmesi de bu konuda önemli bir ayrıntı.
Bizim ligimizdeki gibi sert savunma yapayım, boş alan bırakmayım, rakibi oynatmayayım, golü de nasıl olsa atarız diyen takımların olmadığı bir lig Eredivisie.

O yüzden Ozan İpek PSV'ye gittiği taktirde eğer "kendisi isterse" mutlaka başarılı olacaktır.
Ama gelin görün ki Hollanda liginde oynamak Ozan'ın gelişimi açısından pek bir yarar sağlamaz kendisine..

Son yıllarda Erevidisie'de fırtınalar estirip, Hollanda dışına adımı attığı andan itibaren sudan çıkmış balığa dönen o kadar çok futbolcu var ki şu an hatırımda.
En başta Mateja Kezman, PSV'de üst düzey performansının ardından gittiği hiç bir takımda tutanamadı.

Ardından Afonso Alves, Heerenven'de efsane olmuştu ama şimdi nerede oynadığını bile bulmak benim için zor oldu..Alves'in şimdiki kulübü bol paralı bir Arap takımı olan Al Sadd.

Bir başka Heerenven efsanesi olan Uğur Yıldırım, Gaziantep'e gelerek hayatının hatasını yaptı..
Ardından yolunun düştüğü Sivas ve Kasımpaşa'da da forma yüzü göremeyerek ülkesine geri döndü, şimdi Hollanda 2.liginden düşmesi muhtemel takımlardan Oss'ta şansını deniyor.

Arouna Kone vardı bir aralar PSV'de döktürüyordu, ardından Sevilla'ya gittiğini duyduktan sonra o formayla hiç izlemek kısmet olmadı.
Şimdi kiralık olarak Hannover 96'da takılıyor, önümüzdeki sezon yolunun Türkiye'den geçmesi çok yüksek ihtimal.

Bu isimlerin arasına Huntelaar da katılabilir çok yakın zamanda.
Real Madrid bonservisine 27M€ vermesine rağmen Milan bu oyuncuya 15 M€ önerince tereddüt bile etmedi satmak için.
Milan da Hollandalı'dan beklediği verimi alamadı ve önümüzdeki transfer sezonunda muhtemelen takasta kullanılacaklar listesinin en başındaki yeri garanti gibi.

Yani sözün özü hücum oyuncuları için Hollanda liginde efsane olmak artık Avrupa'nın üst düzey takımlarına transfer olmak için yetmeyecek önümüzdeki yıllarda.

Ozan İpek de kararını tüm bunları hesap ederek vermek zorunda.Hollanda'ya gidip uzun yıllar o ülke sınırları içerisinde futbol kariyerini sürdürmek istiyorsa saygı duyarım ama Hollanda'yı Avrupa açılmak için bir basamak olarak görüyorsa çok büyük bir hatanın kıyısında diyebilirim bu oyuncumuz için..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder