01 Mayıs, 2010

32.Hafta Rakibimiz: Kayserispor


Herkes bu maçı çantada keklik görüyor ama ligin ilk maçında Kayseri'nin bize kurduğu üstünlüğü (hem skor, hem futbol) orada canlı canlı izlemiş biri olarak çok da rahat değilim.

Gerçi o gün Kayseri bizi yendi haftayı lider bitirdi,şimdi yenseler en fazla 5.olabilecekler.
Dün Tolunay Kafkas Avrupa kupaları iddiamız devam ediyor, 5.olabiliriz diyor ama 5.olup Avrupa'ya gitmek istiyorlarda Trabzonspor'u değil de Beşiktaş'ı geçmeleri gerektiğini unutmuş galiba.
Trabzon zaten kupa finali oynadığından otomatikman UEFA vizesi aldı zaten.

Kayserispor ligin ikinci yarısında ilginç bir şekilde serbest düşüş hareketine maruz kaldı, bunda yönetim, hoca, futbolcular, taraftar dahil herkesin payı hemen hemen eşit bana göre.
Bu 4 unsurdan belki de 1 işini layıkıyla yapsa, takım şuan Avrupa biletini çoktan cebine koymuş, önümüzdeki sezonun takımını oluşturmanın derdine düşmüş olacaklardı.

Kayserispor'un en zayıf halkası bana göre bombacı Souleymanou.
Bu adamı hep yaptığı bireysel hatalarla hatırlayacak herhalde herkes, bu yıl da zaten Kayseri'nin havlusu Denizli deplasmanından bu oyuncunun ikramında puansız dönülmesiyle atıldı bence.

Savunmanın sağında bugün Hakan Aslantaş oynayacak, kendisi en beğendiğim sağ beklerdendir ligimizdeki.Hem savunma yapar, hem de hücum.
Soldaki Toledo da keza aynı şekilde.

Tandemdeki Aydın Tosçalı lig standardında 1 kazma stoper, partneri ise ligimizin ayakları en iyi savunma oyuncularından Serdar Kesimal.

Ortanın ortasında ligin kaşarlarından Saidou, onun partneri ise Premier ligin tozunu yutmuş olan Muhammed Şevki.

Hücumcu 4'lü Cangele-Mehmet Eren-Makukula-Ömer Şişmanoğlu.
Makukula ile Ömer nokta, Cangele ile Mehmet Eren de yardımcı santrafor oyuncuları.
Bu 4 ismi Tolunay Kafkas nasıl kullanıyor, son maçlarını izleyemediğim için tam olarak bilemiyorum ama muhtemelen Cangele solda, Mehmet sağda, Ömer-Makukula ikilisi de ortada değerlendiriliyordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder