18 Ağustos, 2012

1.Hafta Rakibimiz: Kayserispor




Bursasporumuz geçen yıl olduğu gibi bu sezonu da yine Kayserispor maçıyla açıyor. Geçen yıl ilk maçta alınan yanıltıcı galibiyet ilerleyen haftalarda canımızı epey sıkmıştı, dejavu yaşamamız en büyük temennimiz.

Kayserispor yine sezonu yeni isimler ile açıyor. Geçtiğimiz sezonki maçın 11'nden tam 5 oyuncunun şuan Kayserispor ile ilişiği kesilmiş durumda (Pekarik, Hasan Ali, Troisi, Amrabat, Gökhan Ünal), Gökhan Değirmenci takımın ikinci kalecisi konumunda ve Cangele o maçta sakatlığından beri henüz hiç bir resmi müsabakada görev yapmadı. Uzun lafın kısası Kayserispor yarın yep yeni kadrosuyla sahada olacak. Takımın bireysel kalitesini arttırdıklarını kabul etmek gerekir ama futbolun bir takım oyunu olduğunu, bireylerin performanslarından çok sahada mücadele eden oyuncuların bir arada neler yapabildiğinin önemli olduğunu unutmamak gerekir.

Bursaspor'da ise durum tam tersi. O gün oynayan oyunculardan takımdan tek ayrılan isim Turgay Bahadır. O da zaten zamanla misyonunu kaybettiğinden Bursaspor için kayıp olarak değerlendirilemez, en azından bu maç için. 

Kayserispor'un transferlerine kısaca değinmek gerekirse, kaleci Fenerbahçe'den kiralanan Ertuğrul'u herkes tanıyor zaten. Boyu postu yerinde, yetenekli de bir kardeşimiz. Geçen sezon ligde yeni olmasına rağmen Samsun formasıyle iyi maçlar çıkarmıştı. Hazırlık maçlarında hep 11'de oynamış, elinde geçen yıldan kalan Navarro, Gökhan Değirmenci, Deniz Mehmet gibi isimler olmasına rağmen Şota'nın tercihinin Ertuğrul'dan yana olacağını düşünüyorum.

Hasan Ali'nin yerine zamanında Bursaspor'a tavsiye ettiğimiz Malik Fathi'yi aldılar, bana göre bu bölgedeki boşluğu fazlasıyla doldurur bu oyuncu. Kaldı ki adamların elinde Nurettin Kayaoğlu gibi 92 jenerasyonunun   
sol beki bulunuyor. Malik Fathi'yi sol stoper olarak değerlendirilip, sol kanadı Nurettin'e emanet etmek de Şota'nın ihtimalleri arasında. 

Salih Dursun'la çok önceden rağmen anlaşılmasına rağmen Sakaryaspor'la yetiştirme bedeli konusunda uzlaşamadıklarından lisansı da geç çıkarılmış. Transfer kesinlik kazanmadığından da hazırlık maçlarında pek şans bulamamış, zaten bizim maçta geçen yıl son maçta gördüğü kırmızı karttan dolayı cezalı olması gerekiyor. Salih enteresan bir oyuncu. Her izlediğim Sakarya maçında farklı görevler üstlenmişti saha içinde. Adamın gerçek mevkisi orta sahanın ortası olmasına rağmen stoper de oynayabiliyor, santrfor da. Süperlige uyum sağladığı taktirde sezon sonunda 3-4 milyon avro bonservis bedeli ile İstanbul'un yolunu tutması yüksek ihtimal.

Ömer Bayram diye bir oyuncu aldılar Nac Breda'dan, o da benim kendisinden çok şeyler beklediğim bir isim. Sağda solda ismini çok kez dile getirmiştim. Bursaspor Hurşut'un peşinden koşacağına tarz olarak ona çok benzeyen, teknik kapasitesinin yanında futbol mantelitesi de üst seviyede olan Ömer Bayram'ı 300-400 bin avro yetiştirme bedeli karşılığında alsın isterdim açıkçası. Şota bu oyuncuyu nasıl kullanacak merak ediyorum.

Panathinaikos'tan alınan 10 numara Cleyton da sorumluluk aldığı taktirde Kayserispor'a sınıf atlatabilecek yeteneklere sahip bir oyuncu. En büyük handikabı çizdiği istikrarsız görüntü. Bobo ile aynı dili konuşmaları uyum sürecinini kısaltacaktır. Sezon başı kampını nasıl geçirdi bilmiyorum ama güçlü, arzulu bir Cleyton Kayseri'de çok şeyleri değiştirebilir.

Boca Juniors'tan alınan Pablo Mouche de Güney Amerika futbolunu takip edenlerin yakından tanıdığı bir isim. Her ne kadar Amrabat'ın halefi olsa da tarz olarak daha çok Cangele'yi anımsatıyor. Şota'nın kafasında ne olduğunu bilemesek de bana göre bu oyuncudan maksimum fayda sağ kanatta ters ayaklı olarak oynatıldığı taktirde sağlanacaktır. Tabi onun savunma zaaflarını tolare edebilecek sağ bek transferi de gerekebilir bu durumda. Eldeki tek sağ bek Kamil Ahmet Çörekçi'nin o tecrübeye sahip olmadığını kestirmek çok güç olmasa gerek. Ayrıca bu oyuncunun sakatlığından dolayı bizim maçta oynayamayacağı açıklandı. Onun yerine Eren Güngör bu bölgede değerlendirilip Zurab Kızanişvili'nin yanında da 1.90'lık Berkay Dabanlı şans bulabilir.  

Santrfor Bobo'yu ise zaten anlatmaya gerek yok, futbolun içinde olan herkes nasl bir oyuncu olduğunu biliyor zaten. Geçen yıl biz de herifin peşinden uzun süre koşmamıza rağmen alamamıştık.

#Güçlü: Hücum hattındaki geniş rotasyona sahip olan rakibin Güney Amerikalılar'ının bireysel yeteneklerinin bir hayli yüksek oluşu Kayseri'nin en güçlü yanı.

#Zayıf: En büyük sıkıntıyı savunma kurgusunda yaşadıklarını düşünüyorum. Önümüzdeki hafta içinde buraya takviye yapacakları haberleri sıkça çıkmaya başladı. Kullanıldığı taktirde Zurab-Berkay tandemi bizim için değerlendirilmesi gereken en önemli kaynak olacaktır. Konra ataklarda bu oyuncuların çabukluk zaaflarından faydalanmak gerekir.



Muhtemel 11'ler:



Burda da sezon öncesi Bursaspor'u yazdık. Merak edenler okuyabilirler:
http://www.hayatimfutbol.com/index.php/2012/08/bursaspor-pintodan-once-pintodan-sonra/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder