09 Temmuz, 2012

Yeni Sezon.. Yeni Umutlar..



Bursaspor sezonun ilk hazırlık maçını bugun Rus devi CSKA Moskova karşısında oynadı.
İlk yarı oyun başa baş gitmiş olsa da ikinci yarıda CSKA ağırlığını fazlasıyla hissettirdi. Gerek rakibin kalitesi gerekse fiziksel üstünlükleri bu farkta belirleyici oldu.

Tabi hazırlık maçını kazanmak ya da kaybetmekten ziyade eksiklerin tespit edilip, düzeltici faaliyetlerin planlanabilmesidir asıl önemli olan.
Ben de takım olarak bu maçtan bir takım dersler çıkardığımızı düşünüyorum.

Öncelikle savunmada kafası çalışan bir stopere ihtiyacımız var. Ömer Erdoğan'ı bir tarafa koyarsak İbrahim Öztürk, İbrahim Kaş ve Serdar Aziz hem stil hem de yeterlilik olarak birbirlerine çok yakın oyuncular.
Bu üçlüden en fazla bir tanesi oyunda olmak zorunda. Bunun nedeni de bu adamların kademe bilgileri çok çok zayıf. Rakip savunmadan iyi ya da kötü, ortaya ya da kenarlara atılan her top tehlike yaratıyor kalemizde.
Hatırlayanlar vardır, bir zamanlar Denizlispor'da Kratoçvil vardı, bu oyuncu çok fazla göze batmıyordu ama yanında oynatan oyuncuları (Servet Çetin - FB), Çağdaş Atan - BJK), Özgür Bayer - TS) parlatıp Denizlispor'un para kazanmasını sağlamıştı.
Herifin kıymetini bilemedi Denizli. Adamın Türkiye'de oynadığı 215 maçta 42 golü varmış bir de. Böyle bir istatistiği olan kaç stoper gördü ki bu memleket.

Savunmanın solu da çok büyük sıkıntı, Vederson'a güvenerek yola çıkılmaz.
Bursa'daki ilk maçta tribünlerden göreceği muamaleden sonra koşarak şehri terkedeceğine inancım sonsuz. En azından ben öyle istiyorum. O yüzden savunmanın soluna da bir transfer şart.
Bir aralar konuşulan Gökhan Süzen'in çok fazla sol bek oynamışlığı olmamasına rağmen Ozan ipek'in arkasında rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum.


Ortasahanın ortasına N'diaye'nin yanında Adem Koçak ısrarından da artık vazgeçmenin zamanının geldğini düşünüyorum.
Transfer yapamayacaksak Barış Örücü-Musa Çağıran ikilisinde ısrar etmekte fayda var. İkisinde de fark yaratacak yetenekler fazlasıyla mevcut.
Ama hem fiziksel hem de mental olarak kendilerini bu takımda oynamaya hazırlamaları gerekiyor.

Bu sezon yapılan iki transferden birisi olan Ferhat Kiraz ilk maçında bir hayli etksiz kaldı. O, Bekir Sevgi ve Deniz Yılmaz ile alakalı ayrıntılı bir yazı yazma düşüncesi vardı kafamda ama Deniz'in transfer yatınca benim de hevesim kaçıverdi.
Kısaca anlatmak gerekirse Ferhat Kiraz belirli yetenekleri olan bir oyuncu. Çok çabuk, dribling yapailiyor, isabetli orta yapabiliyor. Futbol mentalitesi üke standartlarının üzerinde. Ama bu kadar işte. Daha fazlası yok Ferhat'ta.
Bu özelliklerini doğru zamanda kullanmayı öğrenir, savunmasını geliştirir, gücünü de fark yaratabilecek seviyeye çıkarabilirse ondan fayda sağlayabiliriz.
Yoksa sonu Ahmet Arı'dan hatta Orhan Alemdar'dan farksız olur.

Gençlerden Furkan Soyalp bugün ikinci yarının tamamında süre almasına rağmen, çok fazla kalitesini hissettiremedi.
Çok büyük futbolcu olabilecek yetenekleri var bu çocuğun. Hatta son yıllarda alt yapıdan çıkanlar arasından en potansiyellisi diyebilirim. Gelişimini büyük bir hayranlıkla takip ediyorum.

Sonuç olarak alttaki fotoğrafta düşünceli haliyle göze çarpan Ertuğrul Sağlam'ın işi gerçekten çok zor.  Bizim gördüklerimizi onun da gördüğünden şüphemiz yok fakat sadece izlemekle düşünmekle olmuyor bu işler. Ertuğrul Sağlam'ın yönetime karşı daha dik durup sözünü dinletmesi gerekiyor. Takım bu yıl da UEFA kupasında gruplara kalamazsa şehirden yükselen homurtular geçen yılkinden çok daha fazla olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder