14 Aralık, 2010

Bursasporumuz:2 Kasımpaşa:1


Zor maçtı..
Ama bizi zorlayan rakipten çok hava şartları oldu..
Herkes maçı oynattığı için Halis Özkahya'nın cesaret örneği gösterdiğinden bahsediyor ama bana göre yaptığı büyük bir cahillik örneği.
Zemin sadece karla kaplı olsa tamam da buzlu zeminde ekmeğini futboldan kazanan adamların geleceklerini riske atmaya kimsenin hakkı yok.
Üç sezon önceydi yanılmıyorsam, Konya'da buna benzer bir zeminde Uğur Uçar'ın yaşadığı sakatlığı hatırlayan çoktur. Adam en formda olduğu zamanda futboldan iki yıla yakın uzak kaldı.
Döndükten sonra da asla eski performansına ulaşamadı. Galatasaray'dan Ankaragücü'ne sürüldü, orda da kesinlikle ümit vermiyor.
O sağ kanatta fırtına gibi esen çocuktan eser yok. Herkesin koşamıyor diye eleştirildiği Alex'ten bile daha ağır bir görüntü verdi Fenerbahçe maçında.

Maça dönecek olursak, gollerin tamamının asistini zemin yaptı diyebiliriz. Zaten bu zeminde yok ben topu alayım dribling yapayım falan olmazdı, olmadı da.
Ertuğrul hocanın ben dün zemine göre takım çıkarmasını beklerdim şahsen ama sahanın bu kadar kötü olabileceğini o da tahmin edemedi herhalde. 65.dakikada Sercan'ı çıkarıp Ömer'i santrafor'a kaydırması, karda kaybolan Batalla'nın yerine Bekir Ozan'ı oyuna dahil etmesi zemin şartlarına uyum adına yapılmış hamlelerdi. Ama yinede hücum alanında etkili olmayı başaramadık.


Kasımpaşa son bölümlerde tehlikeli kontralar da yakaladı ama bunlardan faydalanamadılar. Tam maç gitti dediğimiz anlarda şansımızın da yardımıyla bulduğumuz gol ilaç gibi geldi.

Dün akşamın bizim takımda en iyi ismi hiç kuşku yok ki bu hava şartlarına diğer futbolculara göre daha alışkın olan Gustav Svensson oldu. Ergiç ve Batalla'nın kaybolup gittiği maçta orta saha göbeğini tek başına idare etti.  

Ligde uzun bir aradan sonra ilk defa 90 dakikanın tamamında görev alan bizim çocuk Serdar Aziz de performansıyla göze batan bir diğer futbolcumuz oldu. Gerek çabukluğuyla kazandığı ikili mücadeleler gerek de savunmadan çıkardığı toplardaki başarı yüzdesi ile ilerisi için olumlu sinyaller verdi.

Sonuç olarak beş İstanbul takımının da haftayı puansız kapattığını görmek gerçekten çok güzel bir duygu. Şimdi önümüzde Gençlerbirliği deplasmanı var.
Galatasaray maçında ortaya koydukları futbol gözümü korkutmadı değil. Zor maç olacak ama devre arasına kayıpsız girmek gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder