28 Şubat, 2010

Gol Bee...Aferin Çocuklar..


Sabah uyandığımdan beri İstanbul Basınında Bursaspor hakkında yazılanları okudum..
Acayip gururlandım..
Çoğunun yorumlarına itimat etmeyip, etliye sütlüye dokunmadan skor yorumculuğu ile prim yaptıklarını düşünsem de yine bu yazıları okumak çok hoşuma gitti..

Hemen hemen bütün sporyazarları da Bursa'nın asla Sivas'la aynı kefeye konmaması gerektiğinden, Ertuğrul Sağlam ve öğrencilerinin şampiyonluğun en önemli adayı olduklarından bahsetmişler..
Zaten biz bunu sezon başından beri her hafta söylüyoruz fakat o insanların gözü daha yeni açılmış, ne diyelim bu da güzel..
Bursaspor neden asla bir Sivas değil biraz da ondan bahsedelim..

Öncelikle Sivasspor'un geçen yıl şampiyonluk maçında bile tribünlerin ancak yarısının dolduğu, bu yarının da en az 10'da 9'unun maça döner erkmek yiyip çekirdek çıtlatmak için geldiğini..
Bursaspor'un küme düşmeye oynadığı yıllarda bile her maç tıklım tıklım tribünler ile müthiş coşkulu taraftar grubu önünde oynadığını düşünürsek en basit farkı görmemiz mümkün..

Oyun sistemi farklılıkları da oldukça göze batan etkenlerden..Bülent Uygun'un Sivas'ı 60-70 dakika rakibe mahkum oynadıktan sonra yakaladığı kontralarda öyle ya da böyle gol atamayı başarıyor ve maçlarının büyük çoğunluğunu 1-0 almasına rağmen Bursaspor pozitif futbol oynayarak şuan itibariyle ligin en yüksek gol ortalamasına sahip takımı..
Bir de oyun anlayışı farklılıkları var tabi..Sivasspor çirkef bir futbol oynayıp herkesin nefretini kazanmasına karşın Bursaspor ligin en az faul yapıp en az kart gören takımı.Mesela dünki maçta ilk yarıda sadece 1 faulle oynadık, o da 40.dakikada falan Ozan İpek tarafından yapıldı, faullerimizin 10'da 7'sini bu oyuncu yapıyor zaten.Gördüğümüz 35 sarı kartın altında 7'sinde Ozan İpek'in imzası var, 1 kırmızı kart gördük onun da sahibi tabiki yine Psikopat Ozan..

Sivas'ın antipatikliğinin bir başka sebebi de Türk futbolunun Fatih Terim'den sonra yetiştirdiği egosu en yüksek hocası Bülent Uygun..

Adam sezon başında Ligtv'ye katılarak ben ve arkadaşlarım futbolcularımızı kendi oluşturduğumuz "Türbilans" sistemine göre çalıştırıyoruz diye anlatırken, ligin son haftalarında başarılarının sırrı sorulduğunda cevabı ise kendi oluşturduğu "BülentTur" sisteminin olduğundan bahsetti..Yani ekibinin "Türbilans" ını bir anda yaptı kendi "BülentTur" u..
Zaten çok fazla antipatik bulduğum Sivasspor takımından o açıklamanın ardından iyice soğuyup "Sivas" şampiyon olmasın da kim olursa olsun demiştim kendi kendime..

Bizim başımızdaki hocaya bakıyoruz tüm Türkiye'nin büyük sevgisini saygısını kazanan "Adam gibi Adam Ertuğrul Sağlam"..
Dünki maçta özellikle dikkat ettim, Ligtv'den dudaklarını okudum her pozisyondan sonra..
Ulan insanoğlu bir kere de küfür et..
Kötü söz söyle..
Gol kaçırıyoruz tepkiler "Hadi bee"..."Tüh bee"
Gol atıyoruz tepki "Gol bee"..."Aferin Çocuklar"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder