14 Şubat, 2010

21. Hafta Rakibimiz: Trabzonspor // Eksikler Can Sıkıyor..



Aynı gün hem Kayseri'nin hem de Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle yarın sahamızda oynayacağımız Trabzonspor maçının önemi bir kat daha arttı..

Sercan sakatlığından dolayı kesin oynamayacak, Volkan Şen sarı kart cezalısı, Ozan İpek'in de durumu maç maç saatinde belli olacakmış..Tahminime göre Ertuğrul Sağlam bu oyuncuyu da riske etmeyecektir..
Zaten Ozan son 12 günde dört maçta 90 dakika sahada kaldı, bu oyuncunun adele sakatlığı yaşama ihtimalinden korktuğum günlerde kaburgasının zedelenmiş olması hem Ozan hem Bursaspor için şans diyebiliriz..

Ayrıca Trabzon'da da sakatlıklarından dolayı Ömer Aysan ve Teofilo Bursa'ya getirilmemiş sakatlıklarından dolayı..Zaten Ömer'in ben Trabzonspor'da nasıl bu kadar istikrarlı oynadığına şaşırıp kalıyordum..
Türkiye'nin cam adamlıktaki 1.ismi Gökhan Zan ise 2.si tartışmasız Ömer Aysan'dır..
Bu seneye kadar 5 maç üst üste oynamışlığı yoktur..
Bizde 3 sezon oynadı ama hep bir hafta fırtına ardından 3 hafta binbir türlü bahanelerle yatış..
Aslında benim çok beğendiğim bir adamdır, adam gibi oynasa ligin en iyi sağ beklerinden ilk 3'e çok rahat girer.Onun da kafada biraz sorunlar mevcut işte adam napsın.Allah bir taraftan verirken de bir taraftan eksik bırakıyor..Mesela Ömer Aysan bizden "büyük takımda oynayacam" diyerek ayrıldı, bir baktık takım bulamayınca Ankaraspor'la anlaşmış..Bir de imza töreninde "Ankaraspor gibi büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum"diye açıklama yapınca öldürmüştü beni gülmekten..

Neyse Ömer Aysan iyi topçudur, bize karşı oynamayacak olması büyük avantaj bizim için..Zaten bundan önceki yazımda özellikle Trabzon'un en önemli artısının sağ kanat organizasyonları olduğunu belirtmiştim, o yüzden bu gelişme bizim için iyi oldu iyi..
Böyle olunca ortasahada son maçlarda fırtına gibi esen Serkan Balcı da sağ beke çekilir, savunmanın önüne Ceyhun monte edilip, Serkan'ın yerine de Selçuk İnan geçer..Ceyhun Manisa maçında iyi olmasına rağmen Şenol Güneş kendisini İBB maçında kesip yerine Selçuk'u koymuştu 11'e..Ama Selçuk da dirençli İBB ortasahasına karşı etkisiz kalınca Ceyhun'u tekrar kullanmak zorunda kalmıştı bu bölgede.
Ömer Aysan olmayınca hem son haftalarda formsuz olan ama Şenol Hoca'nın kesmeye kıyamadığı Selçuk'a yer açılmış olacak, hem de savunmanın önünde formayı Selçuk'tan daha fazla hakeden Ceyhun ödüllendirilmiş olacak.Yani Trabzon'daki son görüntü Şenol Güneş penceresinden bakmaya çalışınca bu şekilde göründü bana.İşte Trabzon'un yarın karşımıza çıkması muhtemel 11;


Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder