26 Şubat, 2010

23. Hafta Rakibimiz: Sivasspor


Yarın Sakarya'da seyircisiz oynanacak maçta Bursasporumuz Sivas karşısında olacak.
Maçımızı Ligtv ilk başta yayın akışında olmamasına rağmen Fenerbahçe zaferinin ardından canlı yayınlama kararı aldı.

Biz de bir sorun çıkmazsa dibimizdeki Bursaspor'u TV'den seyredeceğiz inşallah..

Neyse son haftalarda Mehmet Yıldız'ın da iyileşmesiyle toparlanma sürecine giren Sivasspor'a bakalım..Devre arasında yaptıkları transferlerle ilgili şurda daha önce bir yazı yazmıştım..

Çok fazla zaafları olan bir takım bu Sivas..
Bilica'nın gidişinden sonra hala stoperde ideal ikililerini oturtamadılar..
Aubey alındı Rennes'ten, ilk başlarda Murat Sözgelmez ile oynadılar, bir ara Yasin formayı kaptı, şimdi yine Murat'a döndüler..

Kim oynarsa oynasın bu oyun anlayışıyla savunma arkasına atılan her topta kalelerinde pozisyon görebiliyorlar. Geçen yıl savunmasını daha geride kurup rakibi kendi yarı alanında bekleyen takım bu yıl pozitif futbol oynamaya çalışıyor, savunmasını ileri çıkarıp alan daraltıyor ama kaptırdığı her topta kalesinde pozisyon görüyor..
Kaderleri de Akın'ın ellerine kalmış oluyor bu durumda.

Tabi bir de yeni aldıkları ve çok güvendikleri oyuncuların ligimize alışma durumları var.
Mesela orta ikilide oynaması muhtemel Nabil Taider çok teknik fakat çok narin bir adam.
Yıllarca Fransa Liginde oynamış olmasına rağmen fizik gücünü geliştirememiş bir türlü..

Ya da hücum hattının her bölgesinde oynayabilen Van Heerden diye bir oyuncu var ki akıllara zarar.Çok hızlı, çok iyi top sürebiliyor, tekniği de fena değil ama ne devamlılığı var bu adamın ne gücü.Zaten güçlü olsa devamlılığı da olacak..Karşısında narin bekler bulunca perişan eder ama bizim ligimizdeki gibi kasapların karşısında pıs diye söner..

Yenileri geçtiğimizde eskilerden de geçen yıl ki performanslarınına bir türlü yaklaşamayan, Musa Aydın, Yannick Kamanan, Petkoviç, Murat Sözgelmez,Sedat Bayrak, Abdurrahaman Dereli, Hayrettin Yerlikaya gibi isimler de bulunuyor kadroda.
Ya da geçen sezon kendi kulüplerinde gösterdikleri üst düzey performanslar ile takıma katılmış fakat katkı koyamayan Uğur Kavuk, Agbetu, Erman Kılıç, Cihan Yılmaz, Yasin Çakmak gibi isimler de mevcut.
Bu isimler içinden Erman'ı ayrı bir yere koyabiliriz belki ama çok fazla bireysel oyunu tercih ettiğinden dolayı bal yapmayan arı kıvamında şu aralar.
İyi bir sistemi olan bir takımın çok önemli yapıtaşı olabilecek kalitede bir oyuncu olduğuna da eklemeden geçersek Erman'a haksızlık yapmış oluruz..

Neyse Sivas'ın bize karşı oynaması muhtemel kadrosunu vererek yazımızı noktalayalım..

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder