27 Şubat, 2010

23. Hafta Rakibimiz: Sivasspor (II)

Trabzonspor'un haftaya puan kaybı ile başlaması, rakiplerimizden Kayseri ile Beşiktaş'ın birbirleriyle oynayacak olmasının yanında Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Avrupa'dan hem mutsuz hem de yorgun dönecek olmaları bu maçın öneminin daha da arttıracağını düşünüyorum..

Normal şartlarda olsa Sivas'a karşı rahat 3 puan alacağımızı düşünürdüm fakat bu maça futbolcularımızın tam olarak konsantre olamama ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerek..

Her ne kadar Fenerbahçe maçını unuttuk deseler bile ister istemez bir motivasyon sorunu olacaktır, futbolcularımızı rehavete sürükleyecek başka bir durum da Sivas'a kupada 4 atmamızın üzerinden henüz 1 ay bile geçmedi..
Aynı zamanda maçı boş tribünlere oynayacağız..
Bir de Volkan ile Ozan'ın milli takıma seçilme durumları var..
Var oğlu var yani..Futbolcularımızın ayaklarının yere basmaması, Sivas maçını görmezden gelmeleri için tüm şartlar oluşmuş maalesef..

Maça gelince kadro olarak FB maçının 11'nden sadece Yenal'ın yerine Keçeli görev yapacaktır muhtemelen.Diğer bölgelerde hocanın herhangi bir rotasyona gideceğini düşünmüyorum.
Ki gitmese iyi olur..
Sivas'ın hali her ne kadar pek içi açıcı olmasa da futbol hata affetmeyen bir oyun ve nezaman ne olacağını kestirmek biraz güç..

Sivas'a en büyük farkı ortasahada kuracağımızı düşüncesindeyim..
İbrahim-Taider ikilisine karşı Hüseyin-Ergiç ikilisi her bakımdan ağır basıyor..
Tabi burda Muhsin Ertuğral'ın kupa maçında ortasahanın göbeğini İbrahim-Keita ikilisinden oluşturup hemen önlerine de Taider'i kaydırıp o bölgeye bu şekilde önlem aldığını unutmamak gerek.Bu da oyunu 0-0'a kitlemeye çalışmak niyetinde olduğunu belirtir Muhsin Hoca'nın..
O zaman da kanatları daha fazla kullanıp rakibi o şekilde açmak gerekiyor..

Sivas'ın iki kasap bekine karşı da bizim Ozan-Volkan ikilimiz de her türlü üstünlük sağlar.
Tabi Abdurrahman-Hayrettin ikilisi futbol kurallarının dışına çıkmadan mücadele etmeyi başarırlarsa..

Kanatları etkili kullandığımız taktirde maçı zaten çok rahat alırız.
FB-TS' ye ardı ardına benzer kafa golleri atan Pablo Batalla savunmada organize olma sıkıntısı çeken Sivas'a da hertürlü sallar bir tane..
Keza Turgay'ın da savunmanın arkasına sarkarak gol atması da çok yüksek ihtimal..

Sakatlığı geçen Sercan ise Sakarya'ya getirilmesine rağmen ilk 11'de başlamaz..
Maçın gidişatına göre süre alır..

Football Fans Know Better

Neyse muhtemel 11'imizi vererek yazımızı bitirelim:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder