08 Eylül, 2010

Türkiyem: 3 Belçika: 2



Şans meleklerinin hepsi aynı anda yanımızda olunca ölüp ölüp dirildiğimiz maçtan 3 puanla ayrılarak 2.lik konusunda en büyük rakibimiz olarak gösterilen Belçika'ya tam 6 puan fark attık. Tabi bu şekilde saldım çayıra mevlam kayıra futbolunu sürdürürmekte ısrar edersek işimiz sanıldığı kadar kolay olmayabilir..En basitinden Almanya'dan maç başına 3-4 gol falan yeriz, moral motivasyon olarak dağılıp sürpriz puan kayıpları yaşayabiliriz. Geçtiğimiz dönemde Estonya'yı ilk maçta yenemediğimiz ikinci maçta da yenene kadar göbeğimizin çatladığını, Kazakistan'da golü bulmadan önce yaşadığımız sıkıntılı dakikaları düşündüğümüzde hiç ummadığımız taşlar bile baş yarabilir.

Öncelikle milli takımımızı heyecanını, futbol ritmini kaybetmiş, performansları da giderek dibe vuran oyunculardan kurtulması gerekiyor. Dün akşam oynayan oyunculardan Marco ve Servet bunların ilk örnekleri olarak gösterilebilir. Marco'nun yaşı en nihaytinde 33-34 oldu biz farkına varmadan. Artık adam doyum noktasına ulaşmış olacak ki eski şevkini kaybetmiş gibi geldi bana..Etliye sütlüye dokunmadan oynuyor, takımın da topla oynama yüzdesini tavan seviyesine ulaştıran yan paslardan başka herhangi bir hayrı dokunmuyor. Nuri Şahin'in 18 dışında kaldığı bir takımda Marco nasıl oynuyor gerçekten ilginç.

Servet'in performansı da aynı şekilde son yıllarda serbest düşüşünü son sürat müthiş bir ivme ile devam ettiriyor. Ona gelene kadar o kutsal formayı hakeden futbolcuları saymaya başlasak çıkamayız işin içinden..Misal herkesin görmezden geldiği Bursasporum'un kaptanı Ömer Erdoğan ilk milli maçlarını oynamasına rağmen Servet'in yanında Rio Ferdinand gibi gözüktü gözüme. Herhangi bir takımdan X futbolcu bile daha kabul edilebilir bir tercih olur Servet'e göre.Hiç beğenmediğim Antep'li Yalçın, Konya'lı Erdinç bile yani, o derece..
Bu Servet'in aklının nerede olduğu da belli değil, zaten verdiği röportajlardan da IQ seviyesinin pek yüksek olmadığı açıkça görülebiliyor.

Her neyse olan oldu artık, önümüzdeki maçlara bakıyoruz demekten başka elden ne gelir ki. Oynanan oyun rezil olsa da iki maçta alınmış 6 puan iyidir iyi..

1 yorum:

  1. sezonbasında Ertugrul ,sercan dan ümidi kesmiş ,Servet le birebir takasa hazırdı ama taraftar korkusu yüzünden olmadı !!

    YanıtlaSil