09 Eylül, 2010

4.Hafta Rakibimiz Eskişehirspor


Bayramın 2.günü kendi sahamızda Eskişehirspor ile karşılaşacağız..Her ne kadar tüm şehrin akılları Valencia da olsa da futbolcularımızda herhangi bir konsantrasyon sorunu olmayacağını ümit ediyorum.
Eskişehir'de Rıza Çalımbay'ın koltuğu sallantıda ve bu maçtan mutlaka puan çıkarma derdindeler. Kalecileri İvesa'nın sakatlığından dolayı bize karşı oynamama ihtimali çok yüksek deniyordu, o olmazsa tecrübeli ama uzun zamandır formaya hasret bir isim olan Atilla Koca kaleyi koruyacak muhtemelen, ki bu bizim için büyük bir şans gibi gözüküyor, gerçi Galatasaray maçındaki gibi cömert olacaksa İvesa da oynasa kabulumdur.

Savunmanın göbeğine 2 son gün takviyesi yaptılar, yüksek ihtimal Rıza Çalımbay bu adamları apartopar sahaya sürecek gibi gözüküyor çünkü bizim ligdeki yerli teknik adamlar hep yapıyorlar bunu.
Bu isimlerden biri tanıdık bir isim olan Azeri Raşid Sadıgov, diğeri ise 1.92'lik boyuyla Diego Angelo..
Nadarevic ve Vucko'nun üzerine transfer yapmanın ne derece mantıklı olduğu tartışılır ya neyse.

Savunmanın kanatlarında yine ligin iyi hücumcu bekleri arasında gösterilen Volkan Yaman ve Koray Arslan gibi isimler mevcut. Bu adamların arkalarını dolduracak bir sistem oturtamamış olması da Rıza hocanın en büyük hatalarının başında geliyor bana göre. Ayrıca bu iki oyuncunun da ters kademeleri rezalet, geçen sezon Ozan'la Turgay'la Sercan'la bu boşlukları iyi kullanmıştık, bu maç öncesi de hocamız gerekli çalışmaları yaptırmıştır.

Ortasahanın kanatlarında iki eski Beşiktaşlılar Tello ve Erkan Zengin kullanılır muhtemelen, ortasında Ertuğrul hocanın çok istediği ama Rıza hocanın bir türlü vedalaşamadığı bir isim olan Doğa ile ligin henüz 3.haftası oynanmışken herkesin dilinden düşürmediği bir isim olan Pele mücadele edecek. Ligde hangi takıma koyarsak koyalım sırıtmadan oynayabilecek bu 4'lü bile Es-Es'i üst sıralara oynatmaya yeter de artar da neyse. Bu ikilinin çıkaracağı süpriz şutlara da dikkat diyelim!
Bir de sağ kanada Burhan Eşer gibi yetenekli ama istikrar fakiri bir oyuncu aldılar, rotasyonda kullanılabilir ama asla kendisine güvenilip de yola çıkılabilecek bir adam değil.
Bu orta alanın önünde ise ligin yeni nesil 10 numaralarından olan Sezer Öztürk kullanılıyor, kendisinden pek hazetmesem allahı var yetenekli herif.
Ama sol kanat, sağ kanat, yardımcı forvet derken doğru düzgün bir mevkide düzenli olarak kullanılmadı geldiğinden beri, oyuncudan yeterli verimin alınamamasının temel nedeni de budur bana göre.

En uçta ise deplasmanlarda Jaycee iç sahada ise Batuhan kullanılıyor..Bize karşı da muhtemelen Jaycee oynar herhalde. Batuhan tekrardan özgüveni yerine gelir, kafasını da daha fazla futbola verirse Eskişehir'i şaha kaldıracak yegane adamdır ama onun da bu sene olması biraz zor gibi gözüküyor. Eskişehir'de de Batuhan'a gösterilecek sabrın olmaması da işin bir başka boyutu. Müzmin yedek Adem Sarı da ligin nöbetçi golcüsü olmaya 1 numaralı adayım. Geçtiğimiz sezonda 101 dakikada 1 gol atma başarısı göstererek bu kategoride 94 dakikada 1 gol ile ilk sırada bulunan Milan Baros'un ardından 2. sırada yer aldı.
Bir de Makedon bir eleman getirmişler ismi Agim İbraimi, Sloven takımı Olimpija'da geçtiğimiz sezon 28 maçta 8 gol ve 7 asistle oynamış.

Maça dönecek olursak son yıllarda bayramda oynadığımız maçları kazanıyoruz, benim bu maça dair içimden 1-1 gibi bir skor geçse de mantıklı düşününce de fazla zorlanmayız gibi geliyor.
Burda asıl iş de taraftara düşüyor aslında..Herkes bütçesini Valencia maçına göre ayarlamış olsa da bu maçın kesinlikle es geçilmemesi gerekiyor.
Şampiyonlar ligi başlayana kadar toplayabildiğimiz maksimum puanı toplayıp, ilerisi için birikim yapmalıyız ki cepten yiyecek kredimiz olsun ileri günlerde.

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder