11 Eylül, 2010

Bursasporumuz:2 Eskişehirspor:1


Sonuna kadar 3 puanı hakettiğimiz bir maçtı..Gollerimiz her ne kadar biraz geç gelmiş olsalar da eninde sonunda maçı alacağımız çok ama çok belliydi. Stada hiç kimsenim aklında ufacık bir soru işareti bile bulunmuyor, ilginç bir şekilde etrafımdaki herkeste "Hoca şimdi Insua'nın yerine Nunez'i alır, maçı da çevirir" düşüncesi hakimdi..Ki nitekim öyle de oldu. Bekleneni veremeyen Insua'nın yerine bir diğer Arjantinli Nunez oyuna girdi, henüz 10 dakika geçmeden de golünü atıverdi. Geçen hafta da herkes 60.dakikaya kadar Batalla-Nunez'in yerine Insua-Sercan'ın girmesini bekledi, değişiklik gerçekleşti ve maç geldi. Enterasan ama Bursa'da artık herkes Ertuğrul Sağlam gibi düşünebiliyor :)

Dün ilk defa takımda hem Turgay hem de Ömer olmayınca yüksek toplarda çok pasif kaldık..Hele Jaycee, Stepanov'a 10cm kısa olmasına rağmen top göstermedi resmen. Sercan'ın da zaten aralarında 20cm fark bulunan Vucko'ya karşı hava topu kazanması mucize gibi bir şeydi. Vucko Sercan'a öyle bir markaj uyguluyordu ki gözlerime inanamadım..Herif resmen kılıf gibi sardı Sercan'ı maç boyu, hele pozisyonun birinde Sercan'ı göremedik bile Vucko devesinin yanında.
Sercan Vucko'dan kurtulduğu pozisyonlarda da çok yalnız kaldı, Insua ile birbirlerini ilk defa görmüş gibiydiler sanki. Turgay'ı bu maçta çok arayacağımızı düşünüyordüm ki nitekim de öyle oldu. Sercan kendi getirdiği toplarda yakınında pas verecek arkadaşı olmadığından dolayı zor pozisyonlarda kaleye vurmak zorunda kaldı. Zaten geçen yıl Eskişehirspor'u yendiğimiz maçta Turgay'ın attığı gol gibi bir tane bulup maçı erken bitirebilirdik..Ama Ertuğrul hocaya Nunez'i 11'de sahaya sürmediği için kızmak da aptalca olur, çünkü hem Sercan'ı hem Nunez'i direkt oynatırsa adamın elinde o bölgede kullanacak kozu kalmayacaktı.

Ertuğrul hocanın bir başka nokta değişikliği ise Kirita-Hüseyin oldu.O bölgede Pele biraz fazla agresif oynayınca Hüseyin biraz fazla efor sarfetmek zorunda kaldı, haliyle de oyundan erken düştü. Ardı ardına 2 pas hatası da yapınca hoca bizimm piskopatı oyuna almada gecikmedi. Zaten 2.gol de Kirita'nın sakatlanma pahasına verdiği pasın sonucunda geldi.


Oyunculara tek bakacak olursak:

İvankov: Fazla iş düşmedi ama golü de onun kısa düşen kale vuruşu neticesinde yedik..Aynısını geçen sene Bursa'daki FB maçında Alex'ten de yenmiştik.

Ali Tandoğan: Karşısında oynayan Doğa sadece kendisini oynatmamaya programlanmış olunca ilk yarıda pek varlık gösteremedi. İkinci yarıda Tello'nun etkisizliğine bir de gamsızlığı eklenince rahatça hücuma katıldı.

Vederson: Belki de en iyi maçlarından birini oynadı, savunmamızın yüksek toplardaki en fazla güven veren oyuncusuydu. Biraz daha Ozan İpek'i oynatmayı düşünürse takıma katkısı çok daha fazla olur.

Stepanov: Uzun boyuna rağmen Jaycee karşısında çok etkisizdi..Hücumda da Ömer'in koyduğu katkının yanına bnile yaklaşamadı.

İbrahim: Savunma arkasına sızmaya çalışan hiç bir rakip oyuncuya geçit vermedi, Ertuğrul Sağlam özellikle iç saha maçlarında hızından yararlanmak isteyecektir.Stepanov'la birlikte rotasyona girerler muhtemelen.

Hüseyin: Sezon başından beri en kötü maçını oynadı, Svennson'un alınmasından mıdır rakibin o bölgede normalin üstünde sert oynamasından mıdır anlamadım ama biraz tedirgin gördüm Hüseyin'i.

Ergiç: Insua ile frekanslarının pek fazla tutmamasından dolayı hücumda etkili olamadı ama savunmada Hüseyin'e çok yardım etti. Kritik pozisyonlarda kaptığı toplarla takıma nefes aldıran isim oldu.

Volkan: Bildiğiniz Volkan işte, sorumluluk aldığı zaman bu ligde geçemeyeceği adam, alamayacağı maç yok..Nitekim EsEs'in de kilidini açan golde aslan payı onundu.

Ozan: Eskişehir'in sertliğine karşı gladyatör gibi savaştı. Artık hücumdan çok savunmada görüyoruz kendisini ama yine de 3 puanı getiren golün asisti Ozan'dan geldi.

Insua: Kalitesi herhalinden belli ama takıma alışması için biraz zaman gerek.

Sercan: Çok çalıştı çok çabaladı ve sonunda golünü attı. aynı Volkan gibi onunda bu ligde geçemeyeceği adam alamayacağı maç yok..Valencia maçında kendisinden çok şeyler bekliyoruz.

Nunez: Gol ile tanışması çok iyi oldu, tek forvet olarak değil de Sercan ya da Turgay'la beraber kullanıldı zaman çok daha fazla yararlı olacağını bir kez daha gösterdi.

Kirita: Rotasyonda ne kadar önemli bir oyuncu olacağını bir kez daha gösterdi, enerjisi ile takıma hayat verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder