06 Eylül, 2010

BURSASPOR 2010/2011


Transfer sezonunun ardından uzun bir değerlendirme yazısı yazıp isim kargaşasının yaratması muhtemel görüntü kirliliğine yol açmaktansa şu şekilde bir tablo yaparak incelemenin daha kolay olacağını düşündüm. Takımın sistemi olarak da 4-4-1-1'i tercih ettim ki zaten Ertuğrul Sağlam da bu dizilişin kağıt üzerinde çok fazla dışına çıkacağına ihtimal vermiyorum. Aksi takdirde Batalla varken Insua'yı aldrımak pek de akıl mantık işi bir durum değil.

Öncelikle görülüyor ki gerçekten bol alternatifli bir kadroya sahibiz bu sene. Akbabalar "Bursaspor lig ile Şampiyonlar ligini birlikte götüremez" diye kendilerini avutadursun, biz öyle bir takım yarattık ki her mevkinin 2 değil en az 3 alternatifi bulunuyor.

En sıkıntılı olarak gördüğümüz savunmamızın sağ kanadına baktığımızda bile en çok alternatifin bu bölgede olduğunu görebiliyoruz..Her ne kadar kendileri sağ bek olarak anılmasalar da takımımızda o bölgede daha önce oynamış isimlerin sayısı bir hayli fazla. Kaldı ki zaten Ali Tandoğan da sonradan sağ bek yapılmış bir isim. Burada Ali'den sonra hocanın ilk tercihi hazırlık maçlarında sık sık orada denediği ve olumlu sinyaller aldığı Mustafa Keçeli olacaktır. Keçeli'den sonra da Altay'dan sağ bek olarak alınan ve geldiği sezon Brezilya'lı Leandro'nun kaçmasından sonra zorunlu olarak stoper yapılmış olan İbrahim Öztürk kullanılacaktır.

Çok büyük talihsizlikler olmadığı taktirde kağıt üzerinde baktığımızda sorun yaşayacağımız herhangi bir bölge yok gibi görünüyor.
Şimdilik tek dileğimiz yeni transferlerimizin, özellikle de Nunez, Insua ve Svensson 3'lüsünün takıma ve lige alışma süreçleri mümkün olduğunca kısa sürmesi yönünde.
İstanbul takımlarının ve kadrolu "yalakalarının" fesadından çatlayacağı, Anadolu'nun yine başa çıkacağı bir sezon geçirmemiz dileğiyle..
Haydi Bismilllah !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder