20 Eylül, 2010

5. Hafta Rakibimiz: Gaziantepspor

"Bursaspor bir maçı eksik olmasına rağmen..." ile başlayan cümleleri çokça işittik dün akşam..Bütün renktaşlarımız gibi benim de kulağıma çok hoş geliyor açıkçası bu tarz söylemler..Ne yalan söyliyim insanın bir tarafları kalkıyor :)

Henüz maçımızı oynamadık ama en yakın rakibimizle aramızda 2 puanlık bir fark var..Rakibimiz olarak görebileceğimiz takımlardan Kayseri 3, Trabzon 3, FB ve BJK de 2'şer puan kaybı ile kapattılar haftayı..Galatasaray da kazandı ama Allah'a emanet işte..

Bugünki maçı kazandığımız taktirde zirveye kuruluyoruz ve en yakın rakibimize 5.haftada 5 puan fark atmış oluyoruz bilindiği üzere.

Benim gerçi pek fazla umudum yok..

Takımıma güvenmiyor değilim ama niyeyse geçen sene "Bursaspor'u şampiyon yapmazlar" diyip durdu ya herkes..(Döt oldular ya sonunda.)

Bu maçı da Bursaspor'a vermezler diyorum kendi kendime..

Basit bir şey değildir bu ülkede bir Anadolu kulübünün şampiyon olması..
Ertesi sene de lige bomba gibi girip 5. haftada en yakın rakibine 5 puan fark atması..

Bu durumu sindirebilecek mideye sahip çok az insan var bu ülkede..O yüzden de diyorum ki bu maçı Bursaspor'a vermezler arkadaş..( Döt olmak istiyorum belki de )

Futbol dışı güçleri geçip rakibimiz Gaziantep'e bakacak olursak:

Bazılarına ters gelebilir ama Antep takımı Sosa ve Popov transferlerinden önce düşme adaylarımın başında geliyordu benim.
 Bu iki adamı ayrı bir yere koyduğumuzda çok açık bir şekilde görüyoruz ki iğrenç bir transfer politikası izlediler. Takıma katılan hiç bir futbolcu eski takımında gösterdiği performansı beğenildiği için alınmadı bu takıma..İlk kıstas bonservis ücretinin karşısında "0" yazması oldu hep. Gerçi Emre Güngör'e para ödediler ama beleşe de isteseler vericekti zaten Galatasaray bu adamı.

Kalede yarın Litvanya'lı kaleci Karcemerkarskas oynayacaktır yine..Geçen yıl iyi sayılabilecek bir sezon geçiren Mahmut'u kesti bu adam..Takıma Litvanyalı'yı getiren Coucerio bile Mahmut'tan formayı almadı ama Tolunay Kafkas'ın prenslerinden biri olmayı başardı kısa sürede.

Savunmanın sağında geçtiğmiz sezon rezil bir sezon geçiren Elyasa oynar, solunda da ligin ortalama üstü sol beklerinden İvan de Souza..Gerçi bu Brezilyalı'nın savunma fonksiyonları biraz sıkıntılı ama bu bölgede Şenol Can'ı düşünmedi henüz Tolunay Hoca..Şenol da Bursaspor orjinli bir futbolcudur yeri gelmişken hatırlatalım.

Tandemde Emre'nin bir sakatlığı varmış, onun yerine muhtemelen yeni aldıkları Kamerun'lu Nounkeu oynar gibi geliyor ama bu oyuncu henüz bu topraklarda ilk 18'e dahi girebilmiş değil..Tolunay hoca hem sol bek hem de stoper oynayabildiği için Şenol Can'ı almış hep kadroya yedek olarak..Bugün de Şenol da oynasa Nounkeu da oynasa şaşırırım açıkçası.

Ortasahaya geçince Tolunay Kafkas'ın yaptığı en mantıklı işinin Serdar'ı göbeğe çekmek olduğunu söyleyebiliriz. Zurita ile ikisi o bölgeyi mükemmel parselliyorlar..Zaten ikisi de 3 aşağı 5 yukarı aynı tip adamlar. Serdar'ın sakatlığı varmış, Murat Ceylan'ın da cezası. Genç oyuncu Orhan Gülle burda formaya en yakın isim herhalde.
Bir de Olcan katılıyor bu adamlara..Olcan daha çok takımı hücüm bölgesine taşımak için kullanılıyor ama burada pek başarılı olduğu söylenemez.

Antep'in ileri ucunda da muhtemlen yine Beto- Popov- J.Cesar 3'lüsü değerlendirilecek gibi görünüyor. Bu 3 adamın da saha içinde çok değişik özellikleri mevcut. Ama gelgelelim ki J.Cesar çok bencil bir adam. Galatasaray maçında da bütün pas-şut tercihlerini şuttan yana kullanınca Popov'u daha ilk günden çıldırttı ve bu oyuncu da pas vermemeye başladı bir müddet sonra. J.Cesar ve Popov biryerden sonra takım olduklarını unuttular her yakaladıkları pozisyonda şut atmayı tercih ettiler. Böyle olması da Galatasarayın işine geldi ve adamlar oynamadan etmeden 3 puanı ceplerine atıverdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder