23 Eylül, 2010

6.Hafta Rakibimiz: Bucaspor


Ligin yeni takımlarından Bucaspor "Geldikleri Gibi Gidenler"den olmayacak gibi gözüküyor.  Beş maçta toplanan 5 puan yeni kurulan bir takım için hiç de kötü bir performans değil.

Transferde de adeta şov yaptılar. 20'ye yakın oyuncu aldılar. Kaliteli, kendilerini kanıtlamış yabancı oyuncular getirdiler. Eski Fenerbahçeli, Galatasaraylı Tomas, Manchester görmüş Manucho, şampiyonlar ligi finali oynamış orta alan oyuncusu Leko, La Liga'nın tozunu tutmuş pivot santrafor Dady, Belçika'da şampiyonluk yaşamış Mulemo, uzun yıllar Portekiz liginde oynamasının yanında Romanya ve İran tecrübeleri bulunan çılgın kaleci Carlos, Metz'li siyahi forvet Mendy, Lille altyapısında yetişmiş, Belçika liginin tanınmış oyuncularından kabul edilen Dahmane..

Yerli oyuncu tercihlerinde de yine aynı şekilde tecrübeli isimleri tercih ettiler. Sivas'ta şampiyonluk mücadelesi vermiş defansif ortasaha İbrahim ve kanat oyuncusu Musa, Kocaeli, Galatasaray, Ankaraspor ve Antalya'da çok tartışılsa da sürekli tercih edilen solbek-stoper Orhan Ak, Kayseri ve Ankaragücünde hem sağ bek hem de stoperde bulduğu şansları hep iyi kullanmış olan Koray Çölgeçen, ligin gediklisi ortasaha oyuncusu Ragıp, hep olacak denilen ama ama bir türlü beklenen patlamayı yapamamış olan Bursalı oyuncular santrafor Emre Aktaş ve stoper Ediz Bahtiyaroğlu Buca'nın transferlerinden göze batanları.


Bülent Uygun da bu toplama takımı kısa sürede gerçek takım yapmayı başardı. Her ne kadar aşırı egosu yüzünden zaman zaman insanı isyan ettirse de yaptığı işe kimsenin söz söylemeye hakkı yoktur bana göre.

Takımı 4-1-4-1'den zaman zaman 4-3-3 gibi bir düzenle sahaya sürüyor Bülent Hoca. Savunmada Koray-Orhan-Tomas-Mulemo 4'lüsünden kolay kolay vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Bu 4 adam da özellik olarak birbirlerini mükemmel dengeliyorlar. Çıkan sol bek Mulemo, stoper kökenli hücumu çok fazla olmayan Koray. Teknik, soğukkanlı, lider özellikli, pozisyon bilgisi müthiş Tomas ve gözü kara, kazma ama çabuk partneri Orhan Ak.


Orta alanın kanatlarında savunmacı bek olan Koray'ın önünde Metz'de genelde öndeki ikilide tercih edilen Mendy, solda ise hücumcu Mulemo'nun önünde bek oynamışlığı da olan Erkan Taşkıran tercih ediliyor.

Orta sahanın göbeğinde ise Ragıp-İbrahim-Leko'dan oluşan 3'lü kullanılıyor.. İbrahim genelde savunmanın önünde önlibero gibi görevlendirilse de oyunun gidişatına göre Ragıp'la yer değiştiriyorlar ya da Ragıp İbrahim'in yanına geçip Leko biraz daha öne kaydırılıyor.

İleride ise Manucho tek başına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Uzun boyuna rağmen hiç de ağır bir adam değil, son vuruşu, tekniği de  fena sayılmaz, hatta ligimizin standart golcülerine göre çok da ileride diyebiliriz.

Bucaspor takımı için lig sonu sıralaması 8-12 arasında bir şeyler olur diye tahmin ediyorum..Ki bu tarihinde ilk defa süperlige çıkmış küçük bir ilçe takımı için mükemmel bir derece diyebiliriz.
Tabi yönetimsel sorunlar da yaşamamaları gerekiyor.
Maddi olarak da sorun yaşamaları onlar için hiç de iyi olmaz. İkinci devrede maçlarını kendi sahalarında oynayacak olmaları da onlar için ekstra katkı sağlayacaktır.

2 yorum:

  1. Ertuğrul hoca ile dün Tofaş'ta gerçekleştirdiğimiz söyleşi için:

    http://hagininkosani.blogspot.com/2010/09/ertugrul-saglam-soylesisi.html

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim..Çok güzel bir söyleşi olmuş..

    YanıtlaSil