09 Ağustos, 2010

Süper Kupa'dan Arda Kalanlar

Süper Kupa finalinde Trabzonspor'a dramatik bir şekilde kaybetmemiz sezon öncesi bir bakıma iyi oldu diyebiliriz..Geçen sezon da Avusturya kampının son hazırlık maçımızda Denizlispor'dan 4 yiyerek kendimize gelmiştik.

Maçın üzerinden bir buçuk gün kadar bir zaman geçtikten sonra aklımızda kalanlara bakmak gerekirse:

* Öncelikle takıma Vederson'un girmesi biraz sancılı olacak sanki.Adam 2 kere Roberto Carlos'la takılınca kendisini iyice Roberto Carlos sanmaya başlamış sanki, deli fişek her atağa katılmaya çalışıyor aklınca.
Maç boyunca çıkarken kaptırdığı ve sonrasında kontra yediğimiz top sayısı tam tamına 7.
Ayrıca kendisi devamlı ön taraflarda takıldığı için Ozan İpek sürekli arkasını toplamakla uğraşmaktan kendi futbolunu oynayamadı.Keçeli'yi bu kadar arayacağımız ölsem aklıma gelmezdi doğrusunu söylemek gerekirse.Vederson efendi aklını başına toplayıp en kısa zamanda işin ciddiyetini kavramazsa forma falan göremez bir daha.

*Ve üzülerek söylüyorum ki Kirita'nın da bu takımın oyuncusu olamayacağını bir kez daha gördük hepimiz. Adam hem dengesiz, her an oyundan atılma ihtimali ile oynamaya çalışıyor hem de oldukça yetersiz.
Göbeği çok fazla boşaltıyor, sağa sola deli dana gibi şuursuzca saldırdığı için İvan Ergiç'in performansını düşürüyor.Çok fazla top kaybı yapıp takımın hücularını başlamadan baltalamayı başarıyor.

Komik ama gerçek, Hüseyin Çimşir ile Mustafa Keçeli'yi çok aradık eski takımlarına karşı..

*Sağ kanatta Volkan Şen de milli takıma çağrılmamasından mıdır nedir bilinmez aklı başka yerdeydi sanki..En son hakemle o kadar didiştiği bir maç da hatırlamıyorum şahsen..Ertuğrul Sağlam geldikten sonra bırakmıştı o işleri, geçen akşam Volkan'ın neyi varmıi ciddi bir şekilde araştırmak gerekiyor.

*Son olarak da Trabzonu kutlamak gerekiyor, sonuna kadar hakederek kazandılar maçı.Kaleci Onur geçen yılın üzerine koyarak gelmeye devam ediyor.Kendisini en çok yan toplarının zayıflığından dolayı eleştiriyordum ama maç boyunca 1 kez bile yan top bırakmadı, hepsini armut gibi  topladı, vallahi helal olsun.
Trabzon'un yeni transferi Jaja da hayırlı uğurlu olsun, geçtiğimiz sezon son performansından haberim olmamasına rağmen Metalist'in UEFA'da yarı finale yükselme serüveninde tüm maçlarını izlemiştim ve kendisine hayran bırakmıştı beni.4.2 milyon euro da bu adam için son derece uygun bir ücret..

3 yorum:

  1. Seneye insallah yine sizinle oynariz Super kupa finalini.. bu sefer umarim Trabzonspor lig sapmiyonu unvaniyla cikar maca :) Siz de artik Turkiye kupasiyla idare edersinzi bu yil :)

    Seneye sampiyonlar liginde iki Anadolu takimi olmasi dilegiyle, sampiyonlar liginde basarilar..

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah, sağolasın..:)
    Umarım Liverpool'u Avni Aker'e gömersiniz :)

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle tüm Trabzonluları tebrik etmem gerek bir Bursasporlu olarak, hak ettiler, kazandılar. Geçen sene son hazırlık maçında Denizliden 4 yemiştik. Ligin ilk 5 haftasında da 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle başlamıştık. O yüzden çok endişelenecek bir şey yok takım adına. Ertuğrul hocamızın dediği gibi 4 eksik vardı, onlar da takıma girince çok çok daha iyi bir Bursaspor olacak.

    YanıtlaSil