29 Ağustos, 2010

Sivasspor: 0 Bursasporumuz: 2






Üç puandan çok daha fazlasını kazandık Sivas'ta..Mesut Bakkal öyle bir takım yaratmış ki, Sivasspor'u hele ki kendi evinde yenmek her baba yiğidin harcı değildir.
Rakiplerimiz çok puanlar kaybedecekler burada.

Maç tam beklediğim gibi Sivasspor egemenliği altında başladı, hatta dakikalar 3'ü gösterdiğinde öne geçmeleri işten bile değildi. Sonraki 10 dakika falan iyice üstümüze geldiler, bu dakikalarda topla oynama oranı yüzde 30'a 70 Sivas üstünlüğünde geçti diyebiliriz.

Sonraları oyunda dengeyi sağladık sağlamasına ama önde ikili Batalla ve Nunez'in kaçak dövüşlerinin sonucunda ileride top tutamadık adam gibi, zaten Sivasspor ortaalanda müthiş bir baskı uyguladı, neredeyse bütün dönen topları aldı, böyle olunca da çıkmaya çalıştığımız her top duvara çarpmışcasına yol su elektirik olarak aynen geri döndü bize.

Ardından birinin kafası çalıştı ve oyunu daha geride kurmaya başladık, böyle olunca da Sivas daha önde basmak zorunda kaldı, önde bastıkça da sımsıkı adeta bir boksör yumruğunu anımsatan rakip ortasahası gevşemeye başladı. Gevşedikçe de orta sahada daha iyi top yapmaya, Ozan'la Volkan'la daha iyi kontralar yakalamaya başladık. Nitekim Ozan ile Nunez biraz daha dikkatli olsalar Volkan'ın sağ çizgiden bekletmeden kestiği toplarla gölü bulmamız işten bile değildi..

İlk yarı  bizim istediğimiz gibi rölanti bir şekilde biterken ikinci yarıda 60.dakikada Sercan-Insua ikilisi Batalla-Nunez ikilisinin yerine oyuna dahil olana kadar yine bu rölanti oyun devam etti durdu..Tabi bunda ileri ikilimiz Batalla-Nunez'in hemen hemen hiç pres yapmıyor olmalarının da önemi çok büyük..Bu dakikaya kadar resmen eksik oynadık desek çok fazla abartmış olmayız herhalde.
Ayrıca oyunun bu şekilde devam etmesinin bir başka nedeni ise Sivasspor'un aşırıya kaçan taktik faulleri gösterilebilir. Volkan'a Ergiç'e Batalla'ya resmen top kullanma fırsatı vermediler, hiç tereddüt etmeden bileğe basıverdiler.

O  Ferhat Bıkmaz ne ara öğrenmiş bu kadar tekme atmayı gerçekten çok şaşırdım. Daha dün hanım evladı gibi top oynayan herif dün akşam acıma duygusunu kaybetmiş gibiydi..
Sivas'lı oyuncuların hem sert oynayıp hem de yanlarına yaklaşmadan ota boka kendilerini yere atıp faul almaları ilginç kere ilginçti..

Tek tek oyuncularmıza bakacak olursak:

İvankov yine muhteşemdi, kendisine çok fazla iş düşmedi ama yan toplarda gayet başarılıydı..
Ali Tandoğan'a yine savunma anlamında fazla iş düşmedi diyebiliriz, Erman daha erken girse belki zorlardı Ali'yi ama Mesut Bakkal kendini yere atmaktan başka bir nanesi olmayan Cihan'a yine iyi sabretti..
Vederson yatıp kalksın dua etsin Ozan'a, o olmasa halim yamandı..Rakibin bütün olgun atakları sağ kanattan gelmiş olmasına rağmen Ozan kaptığı toplar, yaptığı kritik müdahaleler ile Vederson'u ipten aldı diyebiliriz..
Stepanov-Ömer tandemi rahatsız eden de olmayınca oldukça uyumlu gözüktü,sanki yıllardır bir arada oynuyor gibiydiler..

Volkan Şen yine mükemmeldi, aldığı her topu olumlu kullandı, döktürdükçe döktürdü..O döktürdükçe de ben Hiddink'i andım kendi çapımda. Bu adamın milli takıma alınmayıp, Özer'in Kazım'ın Nihat'ın oralarda takılması Türk futboluna yapılmış en büyük ihanettir bana göre.

Ozan İpek de Vederson'un arkasını kollamaktan kendi topunu oynayamadı, Allah'tan 60'tan 70'ten sonra Vederson yoruldu da fazla hücuma katılmadı..Bu dakikalardan sonra Ozan Vederson'u değil de kendisini düşünmeye başladıkça açılıverdi bir anda..Abdurrahman'ı adete ezdi geçti, rakibin sağ kanadını da felç etti.

Hüseyin-Ergiç ikilisi ise takımın yükünü çekmeye devam ediyor. Herkese söylüyorum kimse inanmıyor Hüseyin bir başka oynuyor bu sene, çalımlar, topuk pasları derken dün neredeyse gol bile atacaktı :)
Ergiç kalabalık Sivas ortasahasının içinde çok fazla hücum anlamında katkı koyamasa da savunmada yaptığı kritik müdahalelerle alkışı haketti diyebiliriz.

Batalla-Nunez adeta takımı eksik oynattılar, Sedat-Kadir ikilisi bunları dürttükçe kaçacak delik aradılar.

Insua çok fazla etliye sütlüye dokunmadan oynadı ama daha ilk pozisyonda topu alışıyla bile belli etti kalitesini.
Sercan her ne kadar iki adet yüzde yüzlük golleri kaçırmış olsa da o olmayınca olmuyor gerçekten. Umarım bu golleri Şampiyonlar liginde kaçırmaz da bizi kanser etmez.

Çok zorlu bu deplasmandan 3 puanla dönmek çok mutluluk verici bir durum. Şimdi bir milli takım arası var, ondan sonra içerde Eskişehir ile oynayacağız.
Bizi görmezden gelmeye devam eden İstanbul basını bu arada boş kaldıkça bizi yağlayıcı haberler yapmaya başlayacaklardır, o yüzden bunlara dikkat edip gevşememek gerek.
Artık önümüzdeki maçlara bakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder