28 Ağustos, 2010

3.Hafta Rakibimiz: Sivasspor (II)


Şampiyonlar ligi grupları ile yatıp kalktığımız şu günlerde ligin iyi sinyaller veren takımlarından Sivas ile deplasmanda oynamak pek tercih edilebilecek bir durum olmasa gerek..
Gerçi Ertuğrul Sağlam iyi bir motivatördür, futbolcuların konsantrasyon kaybı yaşamamaları için elinden geleni yapacaktır ama o adamların da insan olduğu, bizim bile Bursa'da Manchester United'i izleyeceğimiz için uykusuz kaldığımız şu günlerde futbolcularımızın da Sivas maçında motivasyon problemi yaşadığını görsem çok da kızmam doğrusunu söylemek gerekirse..
Hep sevindirecek halleri yok yaa, biraz da onların kredisi olsun.
Ben açıkçası bu maçtan 1-1 veya 0-0 gibi bir sonuç bekliyorum. Aslında maç Bursa'da, müthiş taraftarımızın önünde olsa Sivas'ı darmadağan ederiz derim orda olunca işler karışıyor ister istemez..

Ertuğrul Sağlam bugün nasıl bir kadro çıkaracak, nasıl bir anlayışı benimseyecek merakla bekliyorum..
Bana kalırsa diri Sivas ortasahasına karşı o bölgede hakimiyeti rakibe kaptırmama adına orta ikilide Hüseyin-Bekir'i kullanıp onalrın önünde de Ergiç'i monte edip..Sağ kanada Volkan'ı, sol kanada Ozan'ı yerleştirerek ileride Nunez'i tek başına bırakmak çok akılcı bir çözüm olabilir..

Sivasspor'un iki bekinin de sık sık hücuma katılıyor olmaları  zaman zaman da dönüşlerde ciddi problemler yaratıyor..Bir de sol bekte Hayrettin'in yerine Ferhat'ın oynayacak olmasından dolayı Volkan Şen'in yine ön plana çıkabileceğini ön görebiliriz..
Volkan'ın getirdiği topları da kalenin içine en iyi sokabilecek iki adam var bu takımda, bunlardan biri Nunez diğeri ise Ozan İpek..
Gerçi Ozan'ı bu yıl çok fazla hücuma çıkarmıyor Ertuğrul Sağlam ama ortada Hüseyin-Bekir-Ergiç 3'lüsü ile oynayacaksak Ozan da geçtiğimiz sezondaki gibi uzak forvet rolüne soyunabilir tekrardan..

Ama bu diziliş biraz da beraberliğe yatmak gibi oluyor aslında, Ertuğrul Sağlam bunu mu yoksa İnegöl maçında herkesi büyüleyen Insua'10 numara gibi mi kullanacak bekleyip göreceğiz..
Insua oynarsa da Ergiç biraz daha geri çekilip Bekir kulübeye yollanır, en uçta da onun ara paslarına daha iyi hareketlenebilecek olan Sercan oynar, ortasahada Sivas'ın 4 basan adamına karşı ciddi sorunlar yaşarız, buna çare olarak da Ozan İpek çok fazla hücuma katılamaz, işimiz Insua'nın Volkan'ın ve Sercan'ın bireysel yeteneklerine ve İvankov'un ellerine kalır..
Ne diyelim,futbol şansı yanımızda olsun..

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder