27 Ağustos, 2010

3.Hafta Rakibimiz: Sivasspor





Spor Toto Süperlig'in 3.haftasında yine deplasmanda bu kez Sivasspor ile karşılaşacağız..
Bülent Uygun yönetiminde 2 sezon üst üste "Gönüllerin Şampiyonu" olan Sivas geçen sezon ise en büyük küme düşme adaylarından biri olarak gösteriliyordu..

Mesut Bakkal gelmeden önceki performansıyla da düşmeyi sonuna kadar hakediyorlardı..Sonra Muhsin Ertuğrul ayrılıp yerine Mesut hoca geldikten sonra üst üste 7 maçta 7 kez berabere kalarak ilginç bir istatistiğe imza attılar.
Hiç galibiyet alamadılar ama hiç de mağlup olmadılar..

Mesut Bakkal-Muhsin Ertuğral değişimi Sivas'a neler getirmişti diye bakacak olursak:

Öncelikle Muhsin hocanın ligi tanımayan ve fiziksel özellikler olarak ligin yapısında hiç uygun olmayan yabancılarına yol verildi..Sadece Souleymane Keita'yi defansif ortasaha olarak savunmanın önünde değerlendirip, Bülent Uygun ile bir şeyleri başarmış olan oyunculara özgüven takviyesinde bulunarak sahaya sürdü..
Oyuncu tercihlerini hep güçlü ve tecrübeli olandan yana kullandı..

Bu sezona ise Galatasaray galibiyeti ile girerek Mesut Bakkal yönetimindeki ilk 3 puanlarını hanelerine yazdırdılar, hemen ardından da ilk haftanın en rezil takımı olan Antalyaspor ile deplasmanda yine berabere kaldılar..Oynadıkları oyunla da gösterdiler ki bu sene onları yenmek hiç de kolay olmayacak..
Adamlar orta alanda mükemmel alan kapatıp rakiplerine kolay kolay oynama şansı vermiyolar..Oyun sistemleri ise geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 4-1-3-1-1 olarak göze çarpıyor..
Bu tarz dizilişleri genelde Ziya Doğan tercih ederdi..Ama o orta alandaki bütün tercihlerini kazma ön liberolardan yana kullanırdı..
Sivas'ta ise savunmanın önünde oynayan Kadir dahil orta sahadaki bütün oyuncular top kullanabiliyorlar, aynı zamanda da birbirleriyle mükemmel uyumlular..
Tek tek mevkilere bakmak gerekirse;

Kalede yeni transfer Ramovic ilk 2 hafta itibariyle dengeli bir kaleci izlenimi yarattı bende..Öyle inanılmaz toplar çıkarmaz ama kolay kolay hata yapıp takımını yakmaz..
Savunmanın kanatlarında Bülent Uygun zamanından kalan iki kasap ama çıkan bek Abdurrahman ve Hayrettin mücadele ediyorlar..Geçtiğimiz hafta solda Hayrettin'in sakatlığında 88 jenerasyonunun sol beki olan Ferhat Bıkmaz şans bulmuş..Bize karşı oynarsa çok ama çok mutlu olacağım, Sivas'ın en zayıf halkası diyebiliriz bu oyuncuya, Volkan Şen şov izleyebiliriz yine..
Defansın göbeği ise yeni transfer İvanovs ve eski kasaplardan Sedat ikiliisinden oluşuyor..İlk toplara genelde Sedat çıkıyor, İvanovs da onun arkasını temizliyor..

Savunmanın önünde süpürücü ve kesici orta saha oyuncusu olarak Kadir Bekmezci görev yapıyor..Sert, ayaklarına hakim ve futbol zekası gelişmiş bir oyuncu..
Kadir'in önündeki 3'lü ise Bruno zita-Mehmet Nas-Cihan Yılmaz'dan oluşuyor..
Takım set hücumlarını genelde Abdurrahman-Bruno Zita ortaklığı ile gerçekleştiriyor, Cihan Yılmaz da ters kanattan içeri kat ederek hücuma zenginlik kazandırıyor..Mehmet Nas'ın öncelikli görevi ise dribling özelliği ile takımı rakip yarı alana taşımak oluyor..

Bu 3'lünün önünde ise kendisini pek sevemediğim ama yeteneklerine kimsenin laf edemeyeceği yılların eskitemediği Ceyhun Eriş görev yapıyor..
Sivas'ın en büyük hücum silahlarından biri, zaman zaman önünde oynayan Mehmet Yıldız'a da destek vererek oyun şablonu baklava dilimli 4-4-2 halini alabiliyor..
Mehmet Yıldız geçen sezonunun 6 ayını sakat geçirmesine rağmen gücünden hiç bir şey kaybetmemiş..Ömer Erdoğan'la eşleşmelerini büyük bir merakla bekliyorum..
İki kaptanın birbirlerine kuracağı üstünlük maçın kaderini yüzde 50'den daha fazla etkiler bana göre..

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder