27 Ağustos, 2010

Bundan İyisi..

Günlerdir rüyalarımıza giren Şampiyonlar ligi grupları çekildi sonunda..
Benim rüyalarıma giren hiç bir takım gelmedi niyeyse..Bir hafta kadar önce Ajax deplasmanına Amsterdam'a gidiyordum, 3-4 gün önce Guiseppe Mezza'da Etoo'nun son dakika golüyle yıkılıyorduk, dün akşam da mahalleden otobüs yapıyorduk Yunanistan'a, biz yeşil-beyaz kardeşiz kafasındayken adamlar bizi Kapıkule'de taş yağmuruna tutuyorlardı..(Ne alakaysa artık, Kapıkule ile Pazarkule'yi karıştırdık herhalde)

Sonuç olarak Bursasporumuz'un yer aldığı  C grubunda İngiltere'nin Manchester, İspanya'nın Valencia ve İskoçya'nın Glasgow Rangers takımları bulunuyor..Kuradan önce alın sizin grubunuz bu, kura çekimine falan katılmayın deseler eminim herkes kabul ederdi bu takımları. Bundan önceki yazımda çıkmasını istemediğim hiç bir takım çıkmadı mesela..


Maçlardan önce takımların geniş analizlerini yaparız, şimdilik sadece gelen-giden durumlarına bakacak olursak.

Manchester United: 

Gelen oyuncular içerisinde Meksika'lı Chicarito, 10 milyon euro gibi bir bedelle Dünya Kupası'ndan önce kadrolarına kattılar, çok yetenekli bir oyuncu..Herif Meksika ligine damga vurmuştu geçtiğimiz sezon, 2'şer 2'şer leblebi gibi sıralıyordu valla golleri. Sir Alex Ferguson kendisini keşfeden scout'larına minnetarlığını bir çok kez dile getirmişti basın toplantılarında.
Portekiz'li Bebe diye bir oyuncu almışlar, kendisini tanımıyorum ama 1.90 boyunda santrafor mevkiinde oynuyormuş, yaşı da henüz 20.
Fulham'dan Chris Smalling isminde bir de stoper almışlar, onun da boyu 1.92..Geçtiğimiz sezon Fulham formasıyla 23 maça çıkmış, 2 sarı kart görüp 2 kez de kendi kalesine gol atmış.


Giden oyuncular arasında zaman zaman şans bulan Ben Foster dışında kayda değer bir isim bulunmuyor..Ne Tosic ne de Biram Diouf her ne kadar üst düzey yeteneğe sahip olsalar da şans bulamamışlardı zaten.


Valencia:

Rakiplerimizin içinde yıldızlarını satan takım olarak göze çarpıyor..Villa, Silva, Zigiç, Marchena,Alexis, Del Horno gitti, Baraja futbolu bıraktı.

En pahalı transfer olarak eski Realli Soldado'yu takımların kattılar, Fransa'dan iki orta saha oyuncusu transfer ettiler.Bunlardan ilki Grenoblle'den Sofiane Feghouli ikincisi ise sezonun flaş ekibi Montpellier'den Tino Costa, bu adama 6.5 milyon euro bonservis bedeli ödemişler. Ayrıca yine Fransa'nın Lille takımınından stoper Ricardo Costa'yı da bedelsiz olarak renklerine bağlamışlar.
Valencia'nın para verdiği bir başka isim ise Galatasaray'dan 5.5 milyon euro'luk Mehmet Topal. Ayrıca Mallorca'nın önemli silahı olan hücum oyuncusu Aduritz'i alarak da şimdilik transferi kapattılar. Aritz Aduritz'in geçtğimiz sezon Mallorca forması altında 38 maçta 13 gol ve 2 asiste imzası bulunuyor.


Glasgow Rangers:


Hakkında en az bilgi sahibi olduğumuz takım olsa gerek..İskoçya ligini yıllardır takip ederiz, ya Celtic şampiyon olur ya da onlar..
Takımları arasında bu kadar fark bulunan bir ligi izlemek doğrusunu söylemek gerekirse hiç de aklıma gelmemişti.
Glasgow en büyük silahı olan gol kralı Kris Boyd'u ellerinde tutamadılar, giden diğer oyuncuları hakkında pek bilgim yok.
Gelenlere bakacak olursak Tuncay'ın takımından Beattie'yi almışlar, 32 yaşında tecrübeli bir isim.Geçen sezon Stoke City'de çok fazla şans bulamadı ve ligde attı gol sayısı sadece 2.
Rapid Wien'den Jelavic diye bir santrafor daha almışlar 5 milyon euro karşılığında. Adam Rapid Wien'de UEFA maçı oynamış, Şampiyonlar ligi listesine ismi yazılacak yazılamayacak mı tam olarak bilmiyorum ordaki kuralı.
Son olarak da Manchester City'den Slovak Vladimir Weiss'i kiralamışlar..Kendisini ilk defa Dünya Şampiyonası'nda izleyip, bayağı da beğenmiştim..Biraz cılız da olsa bizim ligde çok iş yapar, her iki kanatta da oynayabilen dribling yeteneğine sahip çabuk bir oyuncu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder