23 Ağustos, 2010

Galatasaray:0 Bursasporumuz:2


Maça beklenildiği gibi Galatasaray daha fazla hücumu düşünerek başladı, bu da bizim planlarımızın işleyeceğinin habercisi gibiydi aslında..

İlk 10 dakikada kullandıkları 5 korner de maçın seyrinin nasıl olacağını tam olarak söylüyordu bizlere..
ilk başlarda bu kornerler tedirginlik yaratsa da sonradan hepimiz gördük ki bu bizim işimize gelen bir durum..
Bizim oyuncularımız onların hucüm hattından hem uzun, hem soğukkanlı hem de oyuna daha konsantre olduklarından dolayı bu kornerlerden hiç bir şey çıkmayacağı açıkça belli etti kendini..
Zaten maç boyunca kaleye attıkları bir şut dışında ele avuca sığacak herhangi bir önemli şut girişiminde bulunamadılar, net pozisyonlara hep biz girdik. Batalla altıpastan 100 kere vursa 99'unda gol yapacağı pozisyonu harcamasa maç daha ilk yarıda kopardı belki de 3'e 4'e bile gidebilirdik.

Galatasaraylı futbolcuların duran toplardan karambol aramak dışında çok iyi yaptıkları en iyi şey ise futbolcularımızın alt arka adelelerine kramponlarının burun kısımlarıyla sakatlama girişiminde bulunmalarıydı..Helal olsun onu da çok iyi yaptılar, tebrik etmek lazım özellikle Harry Kewell'ı.
Kendisine Beşiktaş'a Leeds'le 6 attıkları maçtan beri büyük bir sempati besliyordum ama bu saatten sonra o da girdi kara listeye..Adamın her hareketi sakatlamaya yönelikti, bu kadar sakatlıklarla boğuşan bir futbolcunun bu tarz hareketlerde bulunması gerçekten çok ilginç.Hem tekme atıyor sonra da yalandan özür falan dilemeye çalışıyor..1..2..tamam da kaç oldu be arkadaş, illa birilerinin ayağını bırakması falan mı gerekiyor acaba orda..Bir de kendini yere atıyor falan, tam anlamıyla acizlik gösterisi.

Galatasaraylı futbolcular da hiç bir şey yapmadıkları zamanda kitleler halinde hakeme itiraz ettiler..Frank Rijkaard geçtiğimiz günlerde futbolcularına öne geçince nasıl zaman geçireceklerini öğrettiği gibi hakemi etkilemenin yollarını da öğretmiş olmalı ki etten püften sebeplerle bile adamın üstüne yürüdüler..
Hatta biri çıkıp adama omuz bile attı, enseye tokat gelir falan diye de bekledim ama insaflı çıktılar yine, bu yüzden de bir kere daha tebrik etmek lazım kendilerini.
Neskeens efendi de gitmiş Volkan'a dayılanıyor..komik kere komik :)) Benzerini geçen sene Bursa'da Ozan'a yapıp yeteri kadar rezil olmuştu zaten, buna hiç gerek yoktu.
Bursalı Ayhan'a ise söyleyecek bir şeyim kalmadı, yıllardır sülalesinde sövmediğim herhangi bir fert kalmamasına karşın bu adam hep aynı..futbolu bıraktıktan sonra küçüklüğümde Bursasporlu'ydum, babam elimden tutum maçlara götürüyordu sürekli beni falan demese bari :)

Gs'li futbolcuların o hallerini görünce futbolcularımızın galibiyete olan inançları, mücadele istekleri daha da arttı ve hepsi terlerinin son damlasına kadar mücadele ettiler.Rijkaard'ın öğrencileri 70-75 arası pilleri bitmesine rağmen bizim futbolcularımız bir 90 dakika daha oynayabilecek gibi bir izlenim yarattılar.

Performans olarak da sadece Milan Stepanov biraz sırıttı o kadar..Ama o da kritik anlarda yaptığı kritik müdahalelerle affettirmeyi başardı kendini..Diğer bir yeni isim olan Gökçeklerin Vederson'a birileri ilk işinin savunma yapmak olduğunu kulağına fısıldamış olacak ki o bile daha derli topluydu geçtiğimiz maçlara göre.Zaman zaman arkasına Arda'yı kaçırdıysa da birebirde kolay çalım yemedi, yeri geldi ters kademeye girdi.



Kalede İvankov yine müthişti, tüm yan topları zorlanmadan elma toplar gibi topladı.35 yaşında bir adam nasıl kendini bu kadar geliştirdi, vallahi helal olsun..Arda'ya attığı çalım da görülmeye değerdi :)
Savunmada Ali Tandoğan ve Ömer Erdoğan yine kusursuz ve çok temiz oynadılar..Ömer'in uzun pasları ilerde Turgay olmadığından zaman zaman sıkıntı yaratsa da Baros'a birebirde büyük bir üstünlük kurdu, hiç bir topta geçit vermedi.
Ali Tandoğan'ın da özellikle Volkan Şen'le uyumu görülmeye değerdi..Aynı uyumu Steinert'le gösteremedi ama o da olur ilerde..
Steinert demişken lige alıştığı ve sakatlık yaşamadığı taktirde büyük işleryapacağa benziyor..
Orta alanın göbeğinde Hüseyin ile Ergiç uyumu da mükemmeldi..Hüseyin yine 1-2 yerde çalım-topuk pası falan yaptı, hayır olsun :)
Ergiç savunmadan çıkarılan toplarda oldukça başarılıydı, savunma anlamında da belki de en iyi maçlarından birini çıkardı..
Ozan İpek savunmaya çok yardım etti, Ergiç çıkınca ortayı kapattı, zaman zaman hücuma çıktı ama en az kendisi kadar kuvvetli olan Ali Turan karşısında biraz zorlandı..Ama yine de top kaydı sayısı en fazla 1 veya 2'dir..
Pablo Batalla sert Gs ortasahasına karşı zaman zaman zorlansa da attığı ara pasları ve yaptığı boş koşular görülmeye değerdi, bizim bıdır Arjantinli'nin top kaptığını da gördüm ya ölürsem gözüm arkada gitmeyecek..
Bekir Ozan'ın oyuna girmesi biraz geç oldu.Oyunda kaldığı süre içinde de kaptığı toplarla takımı rahatlattı, oyunu soğuttu, gayet başarılıydı yani o da..
Sercan çok fazla topla buluşamasa da sahneye çıktığı zamanlarda gösterdi yine kalitesini, bu sene çok ama çok umutluyum kendisinden..
Nunez de stoperlerle mücadele etmeyi zamanla öğrenecektir.Dün akşam da gole çok yaklaştı ama yine top sol ayağına geldiği için etkili vuruş yapamadı..Sağ ayağına gelse zaten ufuk topu falan göremezdi.


Son olarak Volkan Şen tartışmasız günün adamıydı..Karşısında Hakan Balta olunca her zaman döktürüyor zaten bu adam.İnşallah dün kimseler izlememiştir kendisini, yoksa 3'e 5'e bakmadan basıp parayı alırlar kesinlikle..
İstanbul takımlarının Volkan'ın fiyatını çok bularak getirdikleri hiç bir kanat oyuncusu bu adamın tırnağı bile olamaz.
Bursaspor'dan kovulması için kampanyalar başlatılan fiziği,özgüveni bitmiş, kendi kendine çalım atmaktan başka bir şey yapmayan adamı bu hale getirdi ya Allah bin kere razı olsun Ertuğrul Hocadan.
Yukarıdaki pozisyon hakkında ise fazla söylenecek bir şey yok, tamamen refleks sonucu meydana gelmiş bir olay, hakem atsa gıkımızı çıkaramazdık hiç birimiz. Zaten hakem de Volkan'ın pozisyon sonrasında yüzündeki o masum ifadeye inandığı için göstermedi kartını.

En nihayetinde zor bir deplasmandan 3 puanla dönüyor olmamız çok iyi oldu. Haftaya da bu kez Sivasspor deplasmanına gidiyoruz, ondan sonra da milli takım arası var zaten yanılmıyorsam..
Neyse önümüzdeki maçlara bakıyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder