06 Ağustos, 2010

Leonel Nunez



1984'ün 13 Ekim'inde Arjantin'in Bounes Aires şehrinde hayata "merhaba" diyen Leonel Jorge Nunez'in futbolla tanışması yaşadığı şehrin efsane takımı olan Boca Juniors vasıtasıyla olmuş..
Fakat Boca'da yaşıtlarına göre kısa boylu, göbekli bir çocuk olmasından dolayı işe yaramayacağına kanaat getirilerek kapının önüne konmasından sonra şansını yaşadığı şehrin Boca'nın gölgesinde kalmış takımı olan Argentinos Juniors'ta deneyen Nunez burada kendini kabul ettirerek 2002 yılında profesyonel anlaşmasını imzalamış..

İlk sezonunda A takımda şans bulamayan Nunez ertesi sezon Arjantin 2.liginde şampiyonluğa ulaşan takımında 5 kez forma şansı bulmuş ve 1 gole imzasını atmış.
Argentinos Juniors formasına yavaş yavaş ısınan Nunez bir sonraki sezonda da Arjantin Süperlig'inde 9 maçta sonradan oyuna dahil olmuş ve hiç golle tanışamamış..
Bunda maçlarda az süre alması ve oyunda kaldığı zaman zarfında da alışık olduğu santrafor mevkiinde değil de hücum hattının kanatlarında top tutması için görevlendirilmesinin payı çok büyük.
Ertesi sezon daha fazla şans bulan Nunez 18 lig maçında 3 kez golle buluşmayı başarmış.

Arjantin liginde başından sonuna kadar santrafor olarak görev aldığı sezonda 34 maçta 13 gol kaydederek Avrupalı Scout'ların dikkatini çekmeyi başarmış ve sezon bitmeden Yunanistan'ın popüler kulüplerinden Olimpiakos'a 2.5 milyon euro karşılığında satışı gerçekleştirilmiş.


İlk Avrupa deneyiminde beklediği süreleri alamayan Leonel Nunez 19'u lig, 3'ü Şampiyonlar ligi ve 6'sı kupa olmak üzere 28 maçta boy gösterdi ve 4'ü kupa, 2'si ligde olmak üzere 6 kez rakip fileleri sarsmayı başarmıştır.
(Nunez'in Olimpiakos'ta çok fazla tercih edilmemesini araştırınca karşımıza yine bu oyuncunun kilo problemi yaşadığı, hocasının kendisine uyguladığı özel bezdirici idman programına isyan etmesinin olması canımızı biraz sıksa da oyuncunun geçmişten ders çıkarmış olabileceğini umut etmekten başka çaremiz kalmıyor.)

Olimpiakos'un ardından Arjantin'in üst düzey kulüplerinden Independiente'nin yolunu tutan Nunez buarada da 30 lig maçında 9 gol atarak tekrar eski günlerine dönebileceğinin sinyallerini vermiş.
Ertuğrul Sağlam'ın dikkatini ise geçtiğimiz yıl Arjantin kapanış liginde 11 maçta 7 gol gibi kendini aşan bir gol yüzdesi ile oynaması ile çeken Nunez tekrar Avrupa'da oynamak istediğini kulübüne belirtmesinin ardından cüzi bir fiyata, sözleşmesine eklenen 3 milyon euro karşılığında bonservisinin Independiente tarafından tekrar alınabileceği maddesi ile transferi gerçekleştirildi.


Oyuncu/Kulüp Uyumu:

Öncelikle Leonel Nunez'in takımımızdaki 4.Arjantinli olması yabancılık çekmemesi içn büyük bir avantaj gibi gözüküyor.(tangocuların takımda çeteleşmeye gitmeyeceklerini umut ediyoruz)
Son Maradona-Ertuğrul Sağlam ikili görüşmelerini Arjantin basınında haber olması ve son transfer sezonunda aynı ülkeden 3 üst düzey oyuncuyu kadromuza katmamız takımımızın Arjantin'de tanınmasını sağladı, bir de Maradona Şampiyonlar ligi maçını izlemeye gelirse o iş tamamdır..
Önümüzdeki sezondan itibaren genç, yetenekli ve Avrupa'ya kapak atma sevdasında olan tangocuların tercih ettiği bir takım olabileceğimizi düşünüyorum.

Ayrıca Leonel Nunez'in Bursaspor'un genel oyuncu portföy'ü olan "son şansını kullananlar topluluğu"na uygunluğunu da göz ardı edilemeyecek bir durumdur.
Eğer Avrupa'da futbol kariyerini sürdürmek istiyorsa mutlaka ama mutlaka buarada başarılı olması gerekiyor..
Şuan 26 yaşında olan Nunez kötü geçireceği bir sezonun ardından toparlanmasının en az 2 sezon gerekli olduğunu düşünürsek, yaşı 30'a merdiven dayamış ve kariyerinde 2 başarısız Avrupa deneyimi olan bir oyuncunun bir daha Avrupa'da kendisine kulüp bulması hemen hemen imkansız..

Nunez oyun karakteri olarak ne tam bir kanat oyuncusu, ne tam bir 10 numara ne de tam bir santrafordur, hepsinden biraz biraz vardır bu adamda..
Müthiş çalımlar atar, cezasahası civarından çok sert ve isabetli şutlar atar,son vuruşu ligimize göre vasatın biraz üstündedir, rakip stoperlerle boğuşmayı pek tercih etmese de hava hakimiyeti kötü değildir, iyi zıplar ve isabetli kafa vuruşları yapabilir.
Bizim gibi etkili kanat oyuncularına sahip, topu rakip kaleye çabuk taşıyabilen takımlar için biçilmiş kaftandır.
Nerede duracağını iyi bilir, geçen sezon Shin'in gidişinden sonra sıkıntısını çok çektiğimiz topu kaleye sokan santrafor eksikliğimizi giderebilecek yeterlilikte bir isimdir.

Sonuç olarak Nunez fiziksel ve psikolojik problem yaşamadığı taktirde yılın transferi adaylarımın başında gelir.
Umarım oyuncunun Bursamız'ın İskender kebabıyla tanışması umarım uzun yıllarını alır.
Zaten çabuk kilo alan bir yapıya sahip olan Nunez bir de İskender'e sardım mı kimse hayır beklemesin bu adamdan :)



*Merak edenler için oyuncunun Bursaspor TV'de gösterilen görüntüleri:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder