05 Ağustos, 2010

Hayırlı Olsun// Stepanov, Nunez


Geç de olsa liglerin başlamasına 10 gün kala transferi kapattığımız iyi oldu..Gerçi Vederson dışında alınan hiç bir oyuncu Ertuğrul hocanın transfer listesinin ilk sırasında falan değildi ama yine de ülkeye uyum sağlamada sorun yaşamayacak, yedekliği dert etmeyecek ve en önemlisi de takım içindeki maddi dengeleri bozamayacak oyuncuların tercih edilmiş olması pozitif hanesine yazılabilir.

Savunmaya yapılmış bir takviye olan Stepanov zaten ligimizi bilen bir oyuncu.Son 3 yılda da oynanan oyunda herhangi bir değişiklik olması.Stepanov'un kalitesi zaten tartışılmaz, hava hakimiyeti, ayakları falan mükemmeldi Trabzon'da oynarken.
O boyuyla ağır gibi gözükse de arkasına adam falan kaçırmıyordu, konsantrasyonu, soğukkanlılığı da üst seviyedeydi her zaman.
Porto'da ağır sakatlıklar yaşamasa dikiş tutturabilirdi kesinlikle, en azından rotasyon oyuncusu olarak takımda kalırdı.
Milan Stepanov'un sakatlığının haricinde başka bir soru işareti de Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra oynadığı resmi maç sayısı sadece 34, bu sayıya kupalar, milli maçlar, son dakikada oyuna dahil olduğu maçlar da dahil. Maç eksiği olan bu tarz adamlar transfer edilecekse hazırlık kampının başında takıma katılmaları sağlanmalıdır ki oynayacakları hazırlık maçlarında maç eksiklerini bir şekilde gidersinler.
Ama yine de güçlü ve sağlıklı bir Stepanov şampiyonlar liginde işimize çok fazla yarayacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Diğer transferimiz Leonel Nunez hakkında da yarın daha ayrıntılı bir yazı yazmayı planlıyorum..bu oyuncu çok fazla takip ettiğim bir oyuncu değildi fakat aynı takımda oynadığı 19 yaşındaki stoper Julian Velazquez'i izlediğim Banfield ve Boca maçlarında attığı gollerle dikkatimi çekmişti..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder