22 Ağustos, 2010

2. Hafta Rakibimiz: Galatasaray

Uzun zamandır gezmekten fırsat bulup buraya birşeyler karalayamadım ama sonunda yurda dönebildim ve tekrardan devam ediyoruz yola..

Bugün Galatasaray ile deplasmanda mücadele edeceğiz, onların son Karpaty maçının sadece 10 dakikalık özetini izleyebilmeme rağmen hemen hemen tüm blog ve gazete yazarlarının Galatasaray'ın son durumu hakkındaki görüşlerini azmederek saatlerce okudum..
Görünüşe göre Galatasaray'da tablo pek aydınlık değil gibi ama bunun da pek yeni bir durum olduğu söylemez.
Öncelikle Rijkaard 4-3-3 sistemini iki sezonda oynanan 60'a yakın maçta hala oturtamamış ve hala ısrar ediyor olması gerçekten ilginç.
Türk futbolcusu alt yapılardan beri 4-4-2 (son yıllarda 4-2-3-1) ile yetiştiğinden dolayı 4-3-3'e uyum sağlamaları sanıldığı kadar olmayabiliyor göründüğü gibi.
Rijkaard'ın da bu konuda niye bu kadar inat ettiğini ise anlamış değilim, oysa elinde 4-2-3-1'i zorlanmadan oynayabilecek rotasyon mevcut Hollandalı hocanın..
Ama yine de Rijkaard böyle olunuyor demek ki, bizim aklımız ermez o konulara, sadece saygı duymak lazım.

Kalede bu maçta yine Aykut tercih edilecek herhalde, gerçi Karpaty'ye karşı çok mantar goller yemiş bu adam ama Ufuk Ceylan'ı hiç bir zaman düşünmedi Rijkaard, bugün de düşüneceğini sanmıyorum.
Aykut tam anlamıyla kimde patlayacağı belli olmayan bir el bombası..Volkanlar Onurlar Hakanlar takımlarını hezimetlerden kurtarırken bu arkadaş çok cömert bir şekilde boş çevirmiyor kalesine geleni, ne diyelim aynen devam Aykut usta.
En son bizim maçta gol kurtarmıştır herhalde, zaten son 6-7 senede çıkaramadığı kadar topu o maçta çıkardı ya neyse..

Savunmanın ortasında tecrübeli Neill ile özgüvenini ve konsantrasyonunu tamamen yitirmiş olan Servet Çetin ikilisi mücadele edecekler. Servet'ten mutlaka yararlanmamız gerekiyor.
Sağ bekte Sabri'nin alternatifi olarak Kayseri'nin "Dani Alves"i ve büyük kaptanı Ali Turan herkese saç baş yoldurmuş geçen maç, bizim maçta tercih edilir mi bilemiyorum.
Ama oynarsa da iyi olur bizim açımızdan..Hücumu ve kademe anlayışı hiç olmayan bu adam bizim için bir cevher olabilir ama Hakan Balta düzeldiyse muhtemelen Serkan Kurtuluş bu bölgede tercih edilecek..
Serkan'ın aslında hücumu daha kuvvetli orta alan oyuncusudur ama sağ bek sol derken tükeniyor çocuk.
Ee ne demiş atalarımız "kendi düşen ağlamaz".

Savunmanın solunda da Hakan Balta'nın formsuzluğundan dem vuruyor herkes, gerçi formda olsa da pek bir şey değişmeyecek ya neyse.

Ortasahayı Belgdrad takımına karşı Ayhan en geride olmak üzere Mustafa Sarp ve Barış (Cana) şeklinde kurmuşlardı bu akşam da bu dizilişten vazgeçmez Rijkaard usta, sadece Barış'ın yerine Cana oynar işte.

Hücum hattının sağında giden Keita'nın yerine getirilen Pino'nın sakatlığı nedeniyle Serdar Özkan tercih edilecek gibi görünüyor..Her ne kadar bal yapmayan arı muamelesi görse de Vederson'un arkasını maden gibi kullanabilir, bizim Gökçek'in mutlaka kulağının çekilmesi gerekiyor.
Tabi burda Kewell-Arda Turan ikilisinin değişerek oynama ihtimalleri de var ama ikisi de solda etkili olduklarından bizim için daha hayırlı olabilir bu tercih.

En uçta Galatasaray'ın en çekindiğim ve Bursaspor'da olmasını en çok istediğim oyuncusu Milan Baros kullanılacak..
Bu adam bizde olsa zaten orda 5'lik yapar önümüze bakarız..Karpaty maçında sonradan oyuna dahil olarak her ne kadar ikincisi ofsayt da olsa 2 gol atmış bu adam.
Aman dikkat diyorum..Bizim maçı es geçsin de sonra kime atarsa atsın istediği kadar..

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder