07 Mart, 2010

Maçta Bulunan Bir Öğretmen Abimizin Gözünden // KORKMUYO LAN BUNLAR !!


Rezaleti Diyarbakır'lı bir futbolcu kardeşimizin daveti ile Antep'ten gelen abimle kapalı tribünden izlemeye çalıştık. Bende Siirt'ten gittim maça. Futbolcu arkadaşımız bize bu maça ısrarla gelmeyin demesine rağmen içimizdeki Bursa sevdası götürdü bizleri oraya.

Maçın başlamasına 20 dk kala stada geldik, içeri girdik, numaralı koltuğumuzu oturmak istedik ama ne mümkün! Polis memuruna yerimiz şurası ve orda başkası oturuyor kaldırırmısınız dedik, Bize verdiği cevap, "Hocam başka maç olsa olurdu ama bu maçta bunu bende yapamam". Arkasından maçı ayakta izlemek üzeri bir yere geçtik, tam o sırada takımımız sahaya çıktı ve inanılmaz derecede taş ve pet şişe yağmuru başladı, gözlerimize inanamadık, hatta Batalla'nın beline gelen bir şişe vardı, ama Batalla koşusuna devam etti orta sahaya doğru. Arkasından İstiklal Marşımız' a geçtik. İnanın yerin dibine girdik, o insan müsvetteleri ile aynı havayı paylaştığıma utandım, bu kadar osuruklu çocuğunun içinde durmamaya kararı verdik bir an, ama dışarı çıkmakta o an pek mümkün ve güvenli değildi. Staddaki yaklaşık 15 bin kişinin 10 bine yakını Marşımızı ıslıkladı ve değişik gruplar PKK ve Apo diye haykırdı aynı zamanda hemen hemen tribünlerin yarısının elleri havada ve zafer işaretleri yapıyordu. Artık Maç başlamak üzere o da ne! İvankov'a kale arkasından taş atma uzmanı kişiler tarafından o kadar çok cisim yağıyor ki, İvankov tepki gösteriyor haliyle, Erdinç ve Ayman İvankov'a tepki gösteriyor, taraftarı daha da cesaretlendiriyor. Şükürler olsunki maç başlıyor diyoruz ama her taç atışında, her kornerde taşlamalar devam ediyor, inanın Ertuğrul hoca kafasını çıkartamadı bile, inanılmaz küfürler edildi kendisine. Ergiç'in beline taş gelmiş ve saha kenarına gelemiyor sprey istiyor kulübeden atıyorlar ve ancak bu şekilde müdahale ediliyor. Ve en sonunda hakem futbolcuların canını patlıcan olarak gördüğünü açık açık ortaya koyuyor ve kendi arkadaşına taş gelir gelmez sahayı terkediyor. Bizde hakem sahayı terkeder terketmez olayların büyüyeceğini tahmin ederek bir an önce stadyum çevresinden uzaklaşıyoruz.Dışarı çıkıyoruz ama o da ne maça giremeyen binlerce Diyarbakır'lı dışarda takımımızı bekliyor, bu olay bile ne kadar organize hareket edildiğinin göstergesi zaten.

YukarIda anlattıklarım gün içersinde diyarbakırda yaşadıklarımız ve maçın özetiydi.

Bir eğitimci olarak bu olaylara şöyle bir analiz getirmek istiyorum;

Bizler geçtiğimiz gün emniyet müdürüne çok kızdık öyle değil mi, hepimiz belki buraya küfürler yağdırmak istedik ama bizi tutan bir şey vardı. Birincisi hukuktan korkuyoruz ikinciside forumdaki mod lardan ceza yemek istemiyoruz ve saygısızlık yapmak istemiyoruz.

Diyarbakır'da insanlar polisten korkumuyor, hukuktan zaten korkmuyor. İnanılmaz bir rahatlık var polisin suratına yarım metreden yumurta atabiliyorlar, polis o kadar şevkatli ki, dünde gördük tesislere gelen taraftarlara 3 lü çektiriyor emniyet müdürü. Lütfennnnnnn!!!! Bu ülkeyi bu hale getirdiniz yanlışlarınızdan dönünüz, İnsanlar saygı görmek için Asker öldürmesin, Polis taşlamasın, Herkeze eşit muamele yapılsın.

Şimdi niye böyle bir başlık attığımı anlatayım, maç başladı dk 10. civarı, Ozan bir poziyonda çift daldı top aldı, Ali Tandoğan hakeme isyan ediyor artık yeter diye ve arkasından Ozan İpek kendisine atılan bir taşa ve tribünlere o kadar sert bakıyor ki. Diyarbakırlılar' dan duyduğum sözler şunlar; BUNLAR KORKMUYOR LAN... :D :D :D Bu futbolcularla ne kadar gurur duysak az, Delikanlı gibi geldiler, Delikanlıca kendilerine hiç yere atmadan oynadılar ve Delikanlıca ayrıldılar.

Taraftar gelseydi???

Allah'tan gelmemiş, Türkiye'de kapanması çok zor olabilecek yaralar açılırdı bu maçta, anormal bir taş cephanesi vardı ve bu taşlama olayı toplu halde oturacak Bursaspor taraftarlarına yapılsaydı kafası yarılmayan taraftarımız kalmazdı ve böyle bir durumda taraftarımız daha maç başlamadan dışarı çıkartılırdı, dışarı çıkartılan taraftarımızıda stadyumun çevresininde müsaitliğinden kimse tutamazdı ve dışardaki Diyarbakırlılar'la taraftarımız arasında inanılmaz çatışmalar çıkardı, her iki taraftanda can kaybı büyük ihtimalde olurdu.

Şimdi çoğunuz hükmen puan gelecek diye mutlusunuz, tabiki de bende çok mutluyum. Ama içimde o kadar büyük bir titreklik ve burukluk var ki. İstiklal Marşına yapılan saygısızlığa şahit olmak ve müdahele edememek. Ve futbolcularıma uygulanan şiddet. Ben futbolcularımızın ruh hallerinin hiç de sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum şu anda, bence anormal derecede hala gerginlerdir. Ben kulübün yerinde olsam Kasımpaşa maçının ileri bir tarihe ertelenmesini isterim. Psikolojik bir tramva vardır büyük bir ihtimalle. Özellikle yabancı futbolcularımız çok etilenmişlerdir bu durumdan.

Son olarak Bursalılığınızla ve Bursasporluluğunuzla ne kadar övünseniz azdır.


Buradil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder