25 Mart, 2010

27.Hafta Rakibimiz: İstanbul B.B.


Bizim için önemi çok fazla bu maçın.
Şuan rakiplerimizden GS'ye 5, FB-BJK ikilisine ise 6'şar puan fark yaptık.
Eğer İstanbul'dan Cuma gecesi evimize cebimize koyacağımız 3 puanla dönebildiğimiz taktirde rakiplerimizle puan farkı 8'e 9'a çıkmış olacak..

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın birbirleriyle oynayacağı, Beşiktaş'ın da hiç de kolay teslim olmayacak Eskişehir ile karşılaşacak olduğu göz önüne alındığında İBB maçının getirisinin 3 puandan daha fazla olacağı inkar edilemez bir gerçek.

Abdullah Avcı'nın öğrencilerinin pozitif futbol falan oynamayıp, ligin en fazla kart gören ekibi olduğuna bundan önceki yazımda değinmiştim biraz..
Biraz daha açmak gerekirse İBB takımı 4 lü savunmanın önüne yerleştirdiği 3 defansif özellikli oyuncu ve bunların da önüne yine 3'lü devamlı gezerek, yer değiştirerek oynayıp, çabuk ve dribling özelliği olan isimleri tercih ediyor.

Takımın savunmasının göbeğinde Brezilya 20 yaş altı milli takım geçmişi olan Marcus Vinicius-Marquinhos ikilisi görev alıyor.
Birbirlerini gayet iyi tanıyan bu iki oyuncu olmadığı zaman da savunmaları çok aksıyor.
Bildiğim kadarıyla Marcus Vinicius'un sakatlığı mevcut ve bize karşı oynayamayacak, o bölgede kim oynar tam olarak kestirmek güç..
Can Arat, Marcin Kus gibi oyuncular denenmesine rağmen pek fazla verim alındığı söylenemez.
Bize karşı alt yapımızdan yetişme Metin Depe oynarsa pek fazla şaşırmam açıkçası.

Savunmanın kanatlarında Ekrem Ekşioğlu, Marcin Kus ikilisinin savunma özellikleri hücumsal fonksiyonlarına nazaran daha ağır basıyor..
Zaten Ekrem'in 2 Marcin Kus'un da 1 asisti var şimdiye kadar..
Ama sağ bekte Rızvan Şahin de değerlendirilebilir keza bu durumda Marcin Kus stopere çekilecek demektir.

4'lü savunmanın önünde oynaması muhtemel olan Mahmut Tekdemir'in üstlendiği görev itibariyle önlibero terimini tam anlamıyla taşıyor diyebiliriz.
Bu oyuncu her yere yetişmeye çalışıp herkesin kademesine girmeye çalışıyor.
Bir nevi takımın söküklerini dikiyor..

Mahmut'un önünde ise iki defansif oyuncu Serhat Gülpınar ve Nsumbu ikilisi değerlendiriliyor.
Çok koşup çok mücadele ediyorlar.
Bireysel yetenekleri ile değil de kazandıkları toplar ve yaptıkları pres ile ön plana çıkıyorlar.

Bunların önünde ise takımın en fazla koşan isimleri olan, savunmayı en uçta başlatıp müthiş pres uygulayarak rakibi bozmaya çalışan, kaptıkları toplar ile çok çabuk oynayarak takımın hücum silahları olan 3 isim görev yapıyor..
Bu 3'lü de muhtemelen, İskender Alın, Tevfik Köse ve Ali Güzeldal isimlerinden oluşacak ve takımımızı dengesiz yakalayarak gol aramaya çalışacaklar.

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder