05 Mart, 2010

24. Hafta Rakibimiz: Diyarbakırspor


Tansiyonu yüksek bir karşılaşma olacağı kesin..Diyarbakır takımının içinde bulunduğu durum malum, adamlar son galibiyetlerini 25 Ekim'de Gençlerbirliği karşılaşmasında almışlar..
Maddi sıkıntıları had safhada ama biz paramız olmadığı için devre arasını takviye yapamadan geçirirken adamlar 5-6 transfer yaptılar..

İlk aklıma gelenler önlibero Tjikuzu, hücum hattına iki pırpır Djite ve Bebbe, tek hamleli bombacı stoper Baki Mercimek, Makedon oyunculardan ön libero ve stoper oynayabilen Milan Martinovic ve hücuma dönük ortasaha oyuncusu Goran Stankovski..

Tabi parasını alamadıkları için gidenler de oldu bunlardan ilki gezgin Tolga Doğantez, kaleci Espinoza, golcü Mendoza (keşke biz alabilseydik, hertürlü işimize yarardı), Şener Aşkaroğlu, Desire Job..

Son olarak da teknik direktör Ziya Doğan gitti yerine Güvenç Kurtar geldi..
Güvenç' in Ertuğrul Sağlam'dan önce bizim başımızda olduğunu, takımı çok defansif oynattığı için taraftarı zıvanadan çıkardığını..Bir Trabzonspor maçında Sercan'ı yanında oturttuğu sırada taraftarın kayışı koparıp "Sercan,Sercan,Sercan" diye yaptığı tezahüratalar sonucunda 85.dakikada bu oyuncuyu oyuna alıp, Sercan'ın da 90+2' de attığı golle maçı kazanmamızın ardıdan bu kez tribünlerden "Güvenç İstifa" seslerinin yükseldiğini, Allah Razı olsun bu teknik adamın da bizi kırmayıp pılını pırtını toplayarak Bursa'yı terkettiğini hatırlamayanlar için kısaca anlatmak istedim..

Neyse Diyarbakır'a dönecek olursak yeni hocaları ile ilk maçlarına çıkacaklar, oyun mantelitelerinde pek bir değişikliğe gideceklerini düşünmüyorum şahsen.
Hem Ziya Doğan hem de Güvenç Kurtar 3 aşağı 5 yukarı aynı tip hocalar..

Diyarbakır karşımıza bol stoperli, bol ön liberolu bir oyun sistemiyle çıkacaktır muhtemelen..
Ziya Doğan bazen bu stoper yerleştirme mevzusunu abartıp 5-4-1 , 5-3-1-1, 5-3-2 gibi oyun sistemlerini de tercih etmişliği vardır..
Güvenç Kurtar'ın tahminime göre sahaya çıkaracağı 11 şu şekilde olacaktır:

Football Fans Know Better

Tam Güvenç Kurtar'lık bir takım işte, kimbilir ne hayallerle gitmiştir Diyarbakır'a..
Yıllardır Lig Radyo'da öve öve bitiremediği, elime gelirse milli takıma kadar yükselir dediği Baki'sine da kavuştu sonunda..
Oyun planı belli zaten kendi yarı alanında bekle, ön liberoların zaten 3'ü de pres özelliği olan kasap herifler.Özellikle de Ayman tabiki de, bu oyuncunun attığı tekmeler hala gözlerimin önünden gitmiyor..
Ön liberoların topu kapıp ileriye şişirsin..Zaten orda en 2 tane ciğersiz adamın olacak..
Gittiği yere kadar gider işte bu şekilde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder