26 Mart, 2010

27.Hafta Rakibimiz: İstanbul B.B. // İstanbul'da Görüşürüz..



Takımımız İstanbul'a tam kadro gitmiş..
Ertuğrul hocanın 11 seçiminde Denizlispor maçından herhangi bir değişiklik yapacağını zannetmiyorum şahsen.

İBB takımının yaptığı sürprizler ile son 2 sezonda Beşiktaş ve Sivas'ı şampiyonluktan ettiği varsayıldığında önemi bir kat daha artıyor.
Artık bu maç bizim için o maç bu maç çok önemli demekten sıkılmış durumdayım, hedefe yürüdüğünüz bir yolda hangi engel önemli değildir ki zaten..
Son 6 maçımızı kazanarak en yakın rakiplerimize 5'er 6 'şar puan fark attığımız var sayıldığında futbolcularımızın özgüvenleri yerinde diyebiliriz.
Ama öz güven meselesi rehavete dönüştüğü an tehlike çanları çalmaya başlıyor demektir ve biz bunu Denizli karşılaşmasında yaşadığımızdan dolayı bu maçta öyle bir hataya düşeceğimizi zannetmiyorum şahsım adına..

Biraz teknik-taktik mevzularına da girmek istersek bana göre İBB takımı belli başlı zaafları olan bir takım..
Öncelikle hücum futbolu oynayacaz diye savunmasını çok öne çıkarıyorlar..
Ortasaha elemanlarının teknik kapasitesi de çok üst düzeyde olmadığında çıkarken kaptırılan toplarda, hiç beklemedikleri bir anda golü kalelerinde görebiliyorlar.
Bu konuda ben bu maçta Sercan'a çok fazla güveniyorum, Beşiktaş ve kupanın ilk maçında Fenerbahçe'ye karşı yapmış olduğu etkili driblinglerden görebiliriz çok sayıda.
Son maçlarda gol atamama gerginliğini de üzerinden attığına göre bu maçta da Sercan'ın golle buluşması çok sürpriz olmaz.

Abdullah Avcı'nın takımı taktik faul mevzusunun da zaman zaman suyunu çıkarıp, çok basit kartlar görebiliyor.
Tabi bizim de duran top organizasyonlarında başarılı olduğumuz göz önüne alındığında bir Ömer Erdoğan golü seyredebiliriz.

İBB'nin en etkili silahı ise hızlı hücumlar.
Önde oyanayacak olan 3'lü hücum hattındaki Tevfik-Ali Güzeldal ve İskender gibi oyuncuların hepsinin gol vuruşu yapabilme özelliği olduğundan hiç beklemediğimiz bir anda başımızı ağrıtabilirler..
Ortasahada kesinlikle top kaptırmamalıyız, bu konu da en büyük görev İvan Ergiç'e düşüyor..
Ergiç gününde olursa büyük fark yaratır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder