30 Kasım, 2010

Bursasporumuz:2 Kayserispor:0


En çok galibiyete ihtiyacımız olduğu bir zamanda bu maç çok iyi geldi çok..

Herkesi kendine getirdi bu 3 puan..

O kadar dolmuştuk ki şehir olarak..

Insua'nın golden sonra formayı çıkarıp taraftara koşması, Sercan'ın hırsına engel olamayarak korner direğini tekmelemesi tüm Bursasporlular'ın psikolojisini yansıtıyordu adeta..

Valencia hezimetini yaşayan 11'den 8'i yine sahadaydı. Kaptan, Sercan, Ergiç isimlerinin yerine Stepanov, Ozan, Batalla tercihlerini yapmıştı Ertuğrul Sağlam. Kolay değildir 6 golle mağlup sonra hiç bir şey olmamış gibi yola devam etmek. O yüzden takımımızı normalden çok daha fazla bağrımıza basmalıyız bu galibiyetten sonra.

Maçın başında biraz tutuk gibiydik ama ilk 15-20 dakikadan sonra oyunda istediklerimizi yapmaya başladık. İlk ciddi sayılabilecek pozisyonumuzu da Souleymanou'nun kısa düşen kale vuruşu sonrasında bulduk fakat Batalla ceza yayı üzerinden topu alışık olmadığımız bir şekilde Teksas'a gönderdi.
Bu pozisyondan sonra da ardına ardına gollük fırsatlar yakaladık. Önce 25'te Volkan sağ çizgiden kestiği topa hem Turgay hem de Ozan dokunamadılar.

Hemen üç dakika sonrasında ise Ozan İpek Kayserili oyuncuları yıka yıka getirdiği topta Vederson ile yaptığı 2'ye 1'in ardından golle burun buruna geldi ama son vuruşu ona yakışmadı..

Kayseri'nin ilk tehlikeli pozisyonu ise maçın 3'te 1'lik dilimini geride bıraktığımız dakikalarda Insua'nın ortasahada kaptırdığı topun sonrasında gelişti. 5'e 3 yakalamalarına rağmen Keçeli'nin ters kademesi ile tehlikeyi savuşturmayı başardı. Buna benzer Kayseri maç boyunca 1-2 pozisyon daha yakaladı ama final paslarında başarılı olamadılar.

İkinci yarının hemen ilk dakikasında Insua İlk yarıda Batalla'nın yakaladığı pozisyonun benzerinde topu da aynı Batalla'nın ilk yarıda yaptığı müsait durumda dışarıya gönderdi.
53 ve 55. dakikalarda aynı Insua yüzde yüzlük pozisyonlarda topları Kayseri kalecisi Souleymanou'nun üzerine nişanlayınca takımın da oynama şevki kırıldı ve takım halinde uyku moduna geçtik, aynı Karabük maçındaki gibi.

Taa ki 80.dakikada Kayseri'nin maç boyunca girdiği tek pozisyonda Moritz'in kalenin dibinden topa dokunamadığı ana kadar da bu uyku hali devam etti.

Ertuğrul Sağlam da buarada hiç birimizin alışık olmadığı bir hamle yaparak yorulan Svensson'un yerine Ergiç'i monte etti takıma..

Ertuğrul hoca en son sahamızda kaybettiğimiz Gençlerbirliği maçında bu şekilde çılgın bir hamle yaparak Ozan İpek-Tadeu değişikliğinin sonrasında Batalla'yı sol kanada Ozan'ın yerine göndermişti. Gençlerbirliği o maçta bizim Batalla'nın savunma zaafını kullanarak Mustafa Pektemek ile o kanattan ardı ardına hızlı hücumlar yakalamış nitekim golü de o sağ kanat hücumlarının birinin devamında kornerden bulmuştu.

Biraz alakasız gibi görünse de benim o değişiklikten sonra o Gençler maçı geldi hatırıma.
Aynı şekilde Ertuğrul Hoca savunması pek olmayan bir oyuncuya önce savunma yapması gereken bir görev vermişti.

"Ha şimdi..ha şimdi.." diye Insua-Hüseyin veya Ömer değişikliğini beklemeye başladık. Ama Insua'yı golden önceki dakikalarda dışarı almak o futbolcuyu kaybetme riskini de beraberinde getirirdi, çünkü bu futbolcuya karşı tribündeki homurtular bir hayli yükselmişti, oyundan alınması halinde ıslıklanması işten bile değildi. En nihayetinde bu oyuncunun ayağından golü bulunca herşey unutuldu bir anda. Insua golünü attıktan sonra alkışlar eşliğinde dışarı alındı.

Böylelikle Ertuğrul hocanın "neyi, nerde, ne zaman" yapacağını bizden daha iyi bildiğine ise bir kez daha şahit olduk.

Insua'nın golünün 3-4 dakika sonrasında Ergiç'in pasında Sercan kendisinden alışık olmadığımız güzellikte bir gol atınca bu iş bitti dedirtti. O dakikada Şota bile Furkan'ı riske etmekten vazgeçti ve tam oyuna alacağı anda tekrar kulübeye oturttu.
Gecenin jeneriklik hareketi ise yine bizim küçük dev Batalla'dan geldi. Volkan pasın hatrına o topu mutlaka gol yapmalıydı..

Sonuç olarak bu maçta 3 puan almak ilerisi için çok önemliydi. Futbolcularımızın özgüvenleri yerine geldi. Bu yarışta sonuna kadar var olabileceklerini tekrar gösterdiler dosta düşmana..

Teşekkürler çocuklar..

İnönü'de görüşmek üzere..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder