29 Kasım, 2010

14. Hafta Rakibimiz: Kayserispor



İlk yarıda kalan maçlar arasında en zorlusunu bugün sahamızda Kayserispor'a karşı oynayacağız.
Rakibin her ne kadar önemli hücumcularının eksikliği göze batsa da bu durumun Kayserispor'un gücünden her hangi bir şey kaybettireceğini düşünmüyorum.

Troisi zaten hiç bir zaman olmazsa olmazı olmayı başaramadı Kayserispor'un..
Cangele gideli ise 10 hafta oluyor, öyle ya da böyle alıştılar artık Arjantinli'nin yokluğuna..Zalayeta 5. haftadan itibaren Cangele sakatlandıktan sonra oynamaya başlamıştı, onu da arayacaklar elbet..Ama ligin 9.haftasında Beşiktaş'a karşı da bu oyuncular olmadan mücadele ettiler ve evlerinde oynadıkları maçı son dakika attıkları golle kazanmayı başarmışlardı.

Gerçi o son dakika golünü atan Furkan da getirilmemiş Bursa'ya ama onun yokluğunu bir şekilde kapatacaklardır.
Moritz'i orada kullanmazlar büyük ihtimal.
Çünkü bu oyuncuyu denediği Konyaspor maçında orta sahanın direncinin çok fazla düşmesi Şota'nın pek hoşuna gitmedi ve son maçlarda orada Abdullah'ı tercih edip onun enerjisinden faydalanmak Moritz'in teknik kapasitesine göre daha cazip geldi.

Kayserispor'un istikrarsız bir hücum hattı olsa da sene başından beri beraber oynayan bir savunma hattı mevcut. Bu adamların büyük çoğunluğunun bu yıl ilk defa bir araya geldiklerini düşününce Şota'nın ne kadar takdir edilesi bir iş yaptığı görmek mümkün..

Ben açıkçası sezon başında savunma rotasyonunda değerlendirilen Ali Turan, Toledo, Aydın, Hakan Aslantaş..
Orta sahadaki Saidou, Shawky gibi isimlerin takımdan ayrılmış olmasına hücum hattındaki Gökhan Emreciksin, kral Makukula'ya bir de takımın tecrübesiz diyebileceğimiz Şota Arveladze'ye teslim edilmesi "Acaba sezonun hayal kırıklığı Kayserispor olur mu" sorularını akıllara getirse de toplanan puanları geçtim oyun olarak da geçtiğimiz sezonun çok  önündeler.
Geçtiğimiz yıl sadece Makukula'ya şişiren futbolcu topluluğunun yerini  gerçek manasıya "takım" olmayı becerebilen bir Kayserispor aldı.

Kalede Souleymanou 37 yaşında ama ilk geldiği günki gibi oynamayı becerebiliyor hala. Zaman zaman yaptığı hatalar ile saç baş yoldursa da bu yıl imza attığı büyük bir bireysel hata hatırlamıyorum. Ama bana göre hala kendisine güvenilip yola çıkalacak bir adam değil.

Serdar, Amisulashvili, Önder, Hasan Ali 4'lüsü çok çabuk uyum sağladılar birbirlerine. Geçtiğimiz sezonun başında kimsenin tanımadığı Serdar Kesimal gösterdiği üst düzey performansla mevkisinde milli takım havuzuna girmeyi başardı, sol kanattaki Hasan Ali ise milli takıma göz kırpmaya devam ediyor.

Orta alandaki Selim ve Santana da Almanya tecrübeleri ile fark yaratmayı becerebiliyorlar ligimizde. Onlara bu akşam takım alt yapısı Türkiye olan ender oyuncularından Abdullah eşlik edecektir tahmine göre.

Hücum hattında bu akşam Ali Bilgin, Moritz, Mehmet Eren, Ömer Şişmanoğlu arasından 3 oyuncuyu tercih edecektir bu akşam Şota. Kulübede oturacak olan isim Moritz ve Ali Bilgin'den biri olacak muhtemelen, bana göre de bu isim Moritz olur büyük ihtimal.
Şota elindeki kozlarının hepsini birden sahaya sürmek istemeyebilir.

Kayseri'nin muhtemel 11'i:

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder