19 Kasım, 2010

13. Hafta Rakibimiz: Manisaspor



Takımın başına Hikmet Karaman'ın gelmesiyle büyük bir ivme kazandı Manisaspor..
Trabzon'u Trabzon'da Beşiktaş'ı İnönü'de  Galatasaray'ı da Ali Sami Yen'de yendiler..

Kolay değil yani bu işler..
Biz geçen yıl şampiyon olduğumuzda bile bu 3 takıma böyle ezici bir üstünlük kuramamıştık..

Yarın bizim işimiz de "Tarzanlar" pek kolay olmayacağa benziyor. Bizde Volkan Şen cezalı, Ali Tandoğan sakat, Sercan riske edilmeyecekmiş.

Manisa'da ise hafta içinde milli takımın havasını teneffüs etmiş olan defansif orta alan oyuncusu Yiğit İncedemir cezası, ha oldu ha olacak derken 3 yıldır taş taş üstüne koyamamamış olan Nizamettin Çalışkan sakatlığı dolayısıyla yarın takımdaki yerlerini alamayacaklar..

Takımın 1.kalecisi İlker Galatasaray maçını tamamlayamamıştı ama yarın oynayacak durumdaymış herhalde. Kendisini pek beğenmem.
Hatta Manisa'nın en zayıf halkasıdır bana göre..
2.kaleci Recep Biler ise ülkenin pozisyonunda en umut vadedilen isimlerinden biriyken Daum'un psikolojisini alt üst ettiği kalecilerden..

Kaderi Fevzi Tuncay ile büyük benzerlikler gösteriyor..Hatta Fevzi de geçen yılki 2 maçlık Diyarbakır macerasını saymazsak son Süperlig'de en son Manisa forması giymişti..
Takımın dörtlü savunmasının sağında Ömer Aysan, solunda ise Yiğit gibi hafta içinde milli takım havası almış olan Eren Aydın değerlendirilecek muhtemelen..
Eren'i her zaman beğendiğimi söyler dururdum yıllardır, sonunda birileri farketti herifi de milli takım havuzuna dahil edildi..

5.5 milyonluk İsmail'den de "Balta" Hakan'dan da o formayı daha iyi taşıyacağından şüphem yok.
Eren'in yedeği olarak da Momha var kadroda. O da çok çabuk bir oyuncu, hücumda iyi işlere imza atsa da savunması lig standartlarına göre yetersiz.

Savunmanın ortasına da iki konsantrasyonu, hamle zamanlaması felaket Burak-Hüseyin ikilisinin yerine iki atletik Dixon-Kalabane ikilisi tercih edilmeye başlamasıyla da takımın şaha kalkması aynı zamana tekabül ediyor..
Hikmet Karaman'ın verdiği en doğru karar kuşkusuz bu oldu.

Savunmanın önünde kullanılan iki defansif orta alan oyuncusu tercihi Yiğit İncedemir-Mehmet Güven'dan yana kullanılıyor yine Hikmet Hocanın geldiğinden beri. Yarın Yiğit'in yokluğunda ise muhtemelen takımın sağ bek yedeği olarak kullanılan Trabzonspor'dan da tanıdığımız Ferhat Çökmüş monte edilir Mehmet'in yanına.Bir de Kocaeli ve Ankaragücü'nden tanıdığımız Semavi Özgür alternatifi de mevcut Hikmet Karaman'ın elinde. Buca'dan alınan Bekir ise Hikmet Karaman geldiğinden beri forma yüzü görmedi, kendisine güvenilse

Hücumcu orta üçlüde ise İsaac, Murat Erdoğan, Simpson kullanılıyor. Murat Erdoğan kondüsyonun yettiği kadar takıma maestroluk yapmaya çalışıyor. İsaac çabukluğuyla, Simpson da driblig yeteneği ile rakip savunmaların dengesini bozmak için çabalıyorlar..
Dica, Gökhan Emreciksin, Yiğit İsmail Gökoğlan gibi Süperligdeki çoğu takımda çok rahat oynayabilcek isimler ancak rotasyonda kendilerine yer bulabiliyorlar takımda..

En önde tek santrafor olarak geçen yıl ki gol kralımız Makukula mücadele ediyor. Onun yedeği ise Kahe..Ergin Keleş ve Adem Büyük gibi Bank Asya golcüleri ise A2 takımdan terfi edemediler henüz.

Görüldüğü gibi oldukça zengin bir kadrosu var Manisa'nın..
Sezon başında ligin süpriz adaylarımın başında geliyorlardı zaten..
Ama en büyük eksikleri öndeki hücumcu oyuncularının hiç birinin savunmasının orta seviyede bile olmaması.

Mesela Makukula sezon başında bize de önerilmiş ama Ertuğrul hoca takımın oyun anlayışına uygun olmadığı için reddetmiş bu teklifi.
Bana çok fazla inandırıcı gelmedi olay ama Valla yönetici abilerimizin birinin yalancısıyım.
Tamam Makukula bu ligde her takımda iş yapar, ölüsü bile 10-15 arası gol atar ama bu adamı takı oyununa dahil etmek gerçekten çok zor.

Makukula bizim gibi kaos futbolunun egemen olduğu liglerde kraldır ama iş takım oyununa gelince bu adamdan bir şey bekleyemezsin.Canı istediği zaman pres yapar, gerekli gereksiz fauller yapar, rakip stoperi gözüne kestirdiyse her pozisyonda kafa kola alır adamı..Hakemin de gözlerinde sorun varsa rakip stoperle olan ilişkileri Smack Down şovuna bile dönebilir.

Aynı şeyleri Kayseri'deki maçta bizim Ömer'e yaptı çünkü, orda gözlerimle bizzat şahit oldum o şova..Resmen dalga geçti herif bizim kaptanla. Tamam boy olarak aynılar ama Ömer 85 kilo, Makukula 105. Ama herifte yağ mağ da yok, alayı kas.

O yüzden bizim kaptanın da çok fazla yapacak birşeyi kalmıyor bu aygır karşısında.
Geçtiğimiz sezonun ikinci maçında İbrahim kendisini çok iyi kontrol etmişti, yarın da Ertuğrul hoca Stepanov'a falan vermez inşallah o görevi.
Yoksa orda da sonumuz pek iç açıcı olmayabilir. İbrahim ne olursa olsun, çok çabuk ve atletik bir oyuncu..Makukula'nın vücut darbesiyle sallansa bile yıkılmaz kolay kolay. İkinci hamleyi de yapabilir, Ömer gibi kucağında kaybolup gitmez yani kolay kolay.

Manisa'nın muhtemel 11'i:


Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder