10 Kasım, 2010

Kupada Rakip: Kırıkhanspor


Kupanın tek 3.lig temsilcisi olan Kırıkhanspor'u Bursa'da ağırlayacağız. Rakip tam anlamıyla kapalı kutu. Resmi siteleri haricinde kulüple ilgili herhangi bir bilgiye ulaşmak mümkün değil.

Dün akşam zaman ayırıp takım kadrosundaki oyuncuları TFF'den tek tek inceleme fırsatım oldu. Eski İnegölspor'lu Alaattin Öztekin haricinde hiç bir futbolcunun ismini duymuşluğum yok. Ama takımın 6 futbolcusu daha önce Bursa'nın profesyonel kulüplerinde oynamış, dolayısıyla şehre pek yabancı sayılmazlar.

Bunlardan ilçede takımın en popüler futbolcusu olduğunu öğrendiğim Ümit Mutlu için rakibin en tehlikeli silahı yakıştırması yapılıyor.
Kırıkhan'da kendisini herkes "Ronaldinho" diye çağırıyormuş. Bu sezon ligde attığı 4 golle de takımın en gölcü futbolcusu konumunda.

Yedek kalecileri Bekir Küçükertaş da Fenerbahçe alt yapısından yetişme. Adamı yolda görsem tanımam ama FM serilerinden birinde Bursaspor forması giydirmişliğim var.

Sağ bek oynayan Osman Şimşek ise Gaziantepspor alt yapısından yetişme ve 37 kez milli takımın çeşitli kategorilerinde oynamışlığı bulunuyor.

Kiralık olarak formasını giydiği İnegölspor'da Allattin Öztekin'e tapıyorlardı 3 yıl önce ama herif 3.ligde bile yedek kalıyor çoğu zaman. Fiziğini geliştirememiştir muhtemelen, yoksa kumaş vardı yani Alaattin'de. Onun kadar son vuruşu olmayan o kadar çok santrafor var ki Süperligde. En başta bizim Sercan.

Başka da rakip ile ilgili yazabilecek bir şeyimiz yok gibi duruyor.


TRT'ye Saygılar..

Maçı da izleyemeyeceğiz.
Türkiye'nin televizyonu TRT ligin son şampiyonunu görmezden gelmeye devam ediyor..
Gerçekten trajikomik bir durum.

Sonra biz kendilerine (T)araflı (R)adyo (T)elevizyon diyince kızıyorlar.

Bizim maçın canlı yayınlanmamalarını geçtim dün akşam Ankaragücü'ne bu ülkenin takımı değilmiş gibi yaklaşmaları, maç içi yorumlarında hep Fenerbahçe özelinden fikir beyan etmeleri ise başlı başına bir olay zaten. Biz tepki göstermeye bıktık ama heriflerin umrunda bile değil.

Dün akşam şu yorumlar çok dikkatimi çekti:

Maçın başında Fenerbahçeli Semih'in golünden sonra;
TRT Yorumcusu: "Fenerbahçe çok güzel bir gol attı."

İkinci yarıda aynı golün benzerini Ankaragücü atınca:
TRT Yorumcusu: "İşte Türk Futbolunun en büyük zaafı duran toplar. Adam paylaşımlarını yapamıyoruz."

Yorumlara gel..
Aynı golü Fenerbahçe atınca güzel oluyor, Ankaragücü atınca "zaaf" mı oluyor?

Gavur takımı mı lan bu Ankaragücü?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder