22 Ocak, 2010

18. Hafta Rakibimiz: Kasımpaşa




Yarın ki rakibimiz Kasımpaşa'ya ligin en formda takımlarından desem hata yapmış olmam herhalde.Yılmaz Vural Antalyaspor'dan sonra ilk defa bir takımla uyum yakalamış durumda.

Boukhari, Galiassi, Diego Ruiz gibi üst düzey yabancı oyuncuları bir kenara itip tamamen Türk oyuncularla motivasyon üzerine oluşturmuş olduğu "Yaa Allah Bismillah" tarzı futbol anlayışıyla büyük bir ivme kazanmış durumda.

Ama bu anlayışla daha ne kadar başarılı olabilecekler onu da zaman gösterecek.
Sonuçta şuan itibariyle düşme potasının sadece 3 puan üzerindeler.

Neyse Kasımpaşa'nın sistemine bir göz atalım..

Kasımpaşa sahaya 4-3-1-2 gibi bir dizilişle çıkıyor.

Football Fans Know Better

Aslında bu dizilişi geçen hafta Ertuğrul Sağlam da denedi Denizli'de fakat uygulamada sıkıntılar yaşadığımız görünce ilk 45 dakikanın ardından eski düzenimize geri dönmüştü.
Bizde olmayan iki çıkan bek Kasımpaşa'da mevcut..
Sağda Keller ve solda da Ergün Teber'i kullanıyorlar ve bu oyuncuların katılımıyla orta sahayı zaman zaman 5 hatta 6 kişiden oluşturup o bölgede müthiş çoğalabiliyorlar.

**Zaten geride top kapıp, hızlı hücumlarda da bu kadar kolay çoğabilmeleri sayesinde bu puanları topladılar..


Orta 3'lüyü de Emre Toraman-Yekta-Murat Erdoğan (aslında fazla koşmazdı ama Yılmaz Vural bu adamı nasıl olduysa takım oyuncusu yapmayı becermiş) gibi koşan,mücadele eden ve ayakları iyi olan adamlardan oluşturup önde Moritz gibi golcü bir 10 numara kullanıyorlar.
Ben de bu yıl izlediğim hiç bir Kasımpaşa maçında Moritz'in öne çıktığını görmedim ama nasıl olduysa bu adam bir yerlerden çıktı ve golünü attı..
O yüzden Moritz'e Kasımpaşa'nın Alex'i diyebiliriz..

En önde de Gökhan Güleç ve Cenk İşler gibi iki koşan hücumcu kullanıyorlar..
Şu Gökhan Güleç sezon başı bizden gittiğinde çok fazla üzülmüştüm, sanırım benden başka da pek üzülen olmamıştı Bursa'da..
Gökhan müthiş kumaşı olan bir adam ama mental eksikliklerini bir türlü gideremiyor.Örneğin ben bu kadar kararsız bir futbolcu görmedim.Bu yaştan sonra öğrenebilir mi bilmem ama muhakkak satranç dersleri alıp en azında 1 hamle ilerisini düşünmeyi öğrenmesi gerekiyor.

Cenk' de zaten söyleyecek fazla sözüm yok.Bilmem kaçıncı baharını Kasımpaşa'da Yılmaz Vural'ın kanatları altında yaşıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder