02 Ekim, 2009

PFDK Bizim İçin Yeni Yasa Çıkardı!!!

'PKK dışarı' resmen yasak!

TFF Disiplin Talimatı'nın 52. maddesinde yer alan "Çirkin ve Kötü Tezahürat" başlığı altına eklenen 12. fıkranın tam metni şu şekilde:

"Herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını aşağılamak, tahrik veya taciz etmek amacıyla; etnik veya bölgesel ayrımcılık içeren ya da herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını suç failleri veya suç örgütleriyle özdeşleştirecek şekilde toplu olarak ve devamlılık arz eden bir biçimde tezahürat yapılması ya da bu içerikte pankart açılması veya benzeri eylemlerde bulunulması" halinde sorumlu kulübe ilk ihlalde; Süper Lig için 160.000.-TL'den 320.000.-TL'ye kadar, 1. Lig için 50.000.-TL'den 100.000.-TL'ye kadar, 2. Lig için 20.000.-TL'den 40.000.-TL'ye kadar, 3. Lig için 10.000.-TL'den 20.000.-TL'ye kadar para cezası, saha kapama cezası veya seyircisiz oynama cezası eylemin ağırlığına göre birlikte veya ayrı ayrı verilebilir.


Anılan yasağın aynı sezon içerisinde ikinci kez ihlali halinde sorumlu kulübe bir müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve bir üst paragrafta gösterilen para cezalarının üst sınırı kadar para cezası birlikte verilir. Anılan yasağın aynı sezon içerisinde üçüncü kez ihlali halinde sorumlu kulübe iki müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve bir üst paragrafta gösterilen para cezalarının üst sınırının 2 katı kadar para cezası birlikte verilir. Anılan yasağın aynı sezon içerisinde dördüncü kez ihlali halinde ve takip eden her ihlalde sorumlu kulübe üç puan indirme cezası verilir."

5 yorum:

  1. yakında diyarbakırdaki maçlara ''türk olduğumuz için affınıza sığınıyoruz bu ülkenin porselen kelebekleri'' diye pankartla çıkartırlar rakip takımları.

    satılmış herifler...

    YanıtlaSil
  2. abi valla bilmiyorum da gisişat hiç iyi değil...
    bi haftadır bi taraflarımı yırtıyorum ama sallayan yok yani...

    malum istanbul basını dinlemeden etmeden bir dünya kelam salladılar bursamıza bursaspor taraftarına...

    çoğu yazara mail attım ama bi sonuç yok yani...
    bursayı vatan haini ilan edenler hemen hemen hergün şehit haberleri geliyor ama bunlara sessiz kalıyorlar...çok ilginç bi durum yani...sonumuz hayır olsun ne diyeyim...
    adamlar"ne mutlu türküm diyene" özdeyişini bile kışkırtıcı eylem olarak niteliyor...gerçekten ilginç...

    YanıtlaSil
  3. Şahsen olayları da İstanbul medyasının yorumlarını da hiç okumadım. Tamamen tarafsız bir biçimde bir şey sormak istiyorum


    Yarın Bursaspor(ki temennimizdir o tribünlerin gelecek sezon-bizimle birlikte tabi- yine bir Avrupa maçı görmesi) bir UEFA elemesine katılsa ve söz meclisten dışarı bir İsrail takımına sözgelimi ırkçı eylemlerde ve tezahüratlarda bulunulsa ve bu yüzden UEFA ceza verse aynı tepkiyi verir miydik? Yoksa takkeyi önümüze alıp düşünür müydük? Bir beyin fırtınası yapsak bunun üzerine çok şey mi kaybederiz?

    YanıtlaSil
  4. İsrail takımı taraftarları hiç bir olaya karışmadığı takdirde hiç bir şekilde ırkçı eylem ve tezahüratta bulunmayacaktır Bursaspor tribünleri bundan emin olabilirsiniz...

    Biz zaten hiç kimseye, ile veya takıma karşı ön yargılı değiliz...PKK dışarı sloganı Diyarbakırspor taraftarının çıkardığı olaylardan sonra söylenmiştir zaten...
    Apo'ya ve PKK'ya küfür her maçta edilir zaten Bursada...Her hafta küfürden ceza almamız da bu yüzdendir zaten...

    Önümüzdeki milli maçta açılması için izin çalışmaları süren pankartta hiç bir şehire karşı
    ön yargılı olmadığımız tüm Türkiyeye zaten gösterilecektir...
    İstersen atabilirim sana şuan taslağı hazır olan pankartı da...

    YanıtlaSil
  5. Pankartı eğer gönderebiliyorsanız ziggytheking@ttmail.com adresine gönderin, ben varsa söyleyecek birşeyim ondan sonra söyleyeyim.

    YanıtlaSil