28 Şubat, 2011

Nerede? Ne Yapıyorlar?

Uzun zamandır bu tarz yazılar yazmıyorduk.
Geçen yıl ki şampiyonluğun "Görünmeyen Kahramanları"na değinmek istiyorum. Geçtiğimiz sezon kadroda olup da pek fazla kendilerini gösterme fırsatı bulamayan oyuncuları sadece bir "merak" sonrasında nerede ne yaptıkları konusunda biraz araştırma yaptım.
Tablo pek iç açıcı değil.
Kulüpten ayrılma zamanlarına göre başlayacak olursak:

Shin Young Rok: Takımdan ayrılmasına en üzüldüğüm adamdır bu çekik gözlü. Ama o gemiyi ilk terkeden olmuş, Bir Manisa maçının ardından çekip gitmişti ülkesine. Kulüp kulüp dolaşıp lisans alamamıştı FIFA'dan. geçtiğimiz Eylül ayında eski takımı Suwon'a dönmüştü fakat orada da tutunamayıp ligin orta sıra takımlarından Jeju United'e transfer olmuş. Jeju ismini daha önce hiç duymamıştım, biraz araştırınca lig tarihinde 1 şampiyonluklarının olduğunu öğrendim.

Jose Tadeu: Geçtiğimiz devre arası kulüple ilişiği kesilmişti. Ama ipinin çekildiği maç Ç.Dardanel ile yapılan hazırlık maçıydı, o gün ardı ardına yaptığı topuk pasları Ertuğrul Sağlam'ın sinirini hoplatmış bir daha da forma yüzü görememişti. Bizden ayrıldıktan sonra ilk olarak Brezilya Serie B takımlarından Gremio Prudente'ye transfer oldu. Oradan Serie A takımlarından Palmeiras'a geçti, orda da beklentileri karşılayamayınca son transfer döneminde de tekrardan Serie B'nin yolunu tuttu ve şuan Recife forması giyiyor.


Leonardo Iglesias: Bizden ayrıldıktan sonra takım bulamadı, muhtemelen futbolu bırakmıştır. Tadeu ile birlikte şanslarını başka bir spor dalında deneyebilirler. Güreş çok iyi bir seçenek olabilir onlar için.

Tomas Zapotocny: Sezon başında kiralık sözleşmesi sona gerince Beşiktaş'a geri dönmüştü. İlk başlarda Schuster bayağı tutuyordu kendisini fakat yabancı kontenjanının da kurbanı olarak önce kulübeye mahkum oldu, ardından Sparta Prag ile anlaşarak ülkesine yerleşmek zorunda kaldı. Zaten çocuklarının okul çağına geldiğini ve artık Çek Cumhuriyeti'ine dönme zamanının geldiğini sık sık dile getiriyordu.
Umarım başarılı olur.
(Kocaelispor maçında Tadeu attığı golü hafta içinde çocuğu kaybeden Tuna'ya hediye etmişti)


Tuna Üzümcü: Sezon başında Antalyaspor'a transfer oldu fakat forma şansı bulamıyor bir türlü. Bu sezon ligde oynadığı maç sayısı sadece 2. Başarılı olmasını çok istiyorum fakat bir şeyler ters gidiyor Tuna ilgili. Bundan sonraki durağı muhtemelen lige yeni çıkan takımlar olacak.




Yenal Tuncer: İlginç bir şekilde takımdan ayrılan oyuncular arasında en istikrarlısı. Bu sezon 20 maçta forma giydi Antalya'da. Bu formunu devam ettirirse önümüzdeki sezon tekrardan dönebilir takıma. Ne diyelim, şaşırt bizi Yenal Tuncer.

Veli Acar: Takımımızın efsane ismi, adam 5 yılda 2 şampiyonluk yaşadı kutsal forma altında. Veli'ye karşı her zaman boynumuz kıldan incedir. Bu sezon da Konya'da 16 maçta şans buldu, onun şanssızlığı takımın Bank Asya'ya doğru uygun adım ilerlemesi oldu. Veli de muhtemelen Süper ligdeki son sezonunu yaşıyor, bence tadını çıkarmalı.



Gökhan Vuran: Şampiyonluk kutlamalarında herkesin bu kim diye birbirine sorduğu isim. Adam Avusturya 2.liginde bile oynama şansı bulamazken geçen devre arası denenmeye gelip beğenilmişti. Şampiyonluk kutlamalarına kadar kimsenin dikkatini çekmeyen Gökhan şimdi Konya Torku Şekerspor'da. Ama orada da henüz resmi maçta forma giymişliği yok.



İsa Bağcı: Büyük umutlarla FC Rangers'ın rezerv takımından transfer edilen İsa geçen sezon boyunca idmanlara çıktı fakat 1.dakika bile süre alamadı. 18'e girdiği maç sayısı da 1 ya da 2'dir en fazla. Bu sezon başında Adana Demirspor'a kiralandı fakat orda da 2 maç oynayıp sakatlandı. Geçtiğimiz transfer sezonunda hem Adana Demirspor'la hem de bizle sözleşmeleri feshedilmiş. Önümüzdeki sezon başında eski Bursasporlu futbolcu sıfatıyla pazarlanır alt lig ekiplerine, sonrası Allah Kerim.


Muhammet Demir: Kendisinden çok şey beklenen genç adam artık Gaziantepspor için ter döküyor. Antep'in Eskişehir'i mağlup ettiği maçın son 5 dakikasında Cenk Tosun'un yerine oyuna dahil oldu. Orda oynayabilir mi bilmiyorum ama Muhammet'i bu yaşta kaybetmesek iyi olurdu. Hala Bursaspor'a borçlu olduğunu ve o borcu eninde sonunda ödeyeceğini söylüyor genç adam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder