25 Şubat, 2011

23. Hafta Rakibimiz: Bucaspor

Kümede kalma mücadelesi veren Bucaspor'la yeni stadlarında karşı karşıya geleceğiz bu akşam.
Bizim için ölüm kalım maçı da denilebilir.
Üstümüze üstümüze sert esen rüzgarları tersine çevirebilmek açısından çok önemli.
Herkes alınacak 3 puanla derin bir nefes almak istiyor.
Bu hoca için de geçerli, futbolcu için de, taraftar içinde de.

Geçen hafta sahamızda yaşadığımız Gaziantep mağlubiyeti de bu maçın önemini kat kat arttırmış durumda. Bundan önce yaşadığımız ağır mağlubiyetlerin ardından kalkmasını bildik, sonrasında galibiyet serisi de başlattık ama bugün işimiz hiç de kolay olmayacak. Belki Buca kalite olarak bizden çok aşağıda bir takım ama futbolcularımızın üzerindeki psikolojik yük çok fazla. En azından biz öyle hissediyoruz.

Kadrolara bakacak olursak Buca'da Orhan Ak ve Musa sakatlıklarından dolayı bize karşı forma giyemeyecekler. Erkan'ın durumunun maç saatinde belli olacağı söyleniyordu, muhtemelen maça ilk 11'de başlayacaktır. Koray'ın da 2 maçlık cezası 1 maça indirildi, o da Ediz'den formasını geri alacaktır.

Buca'nın yenilerine bakacak olursak:

Pavel Londak: İzlediğim maçlarda iyi bir kaleci izlenimi verdi, fiziği mükemmel, kendine güveniyor, tecrübeli. Gençlerbirliği maçında yaptığı basit hata ile takımını yakmış olsa da Konya maçında iyi kurtarışlara imza atmıştı.

Leandro Gomes: Üç sezon önce Samet Aybaba kendisini bize getirmişti. Hatta onun Egemen'in gidişinden sonra kadroya katılmıştı, onun için Egemen'den daha iyi şeklinde yorumlar yapıyorduk. Tabi sonra ak mı kara mı göremedik. Adam üç maç oynayıp kaçmıştı ülkesine. Biz kendisiyle FIFA'lık olduğumuzu zannediyorduk, en azından kulüpten gelen açıklamalar  o yöndeydi. Ama herif  gidişinin tamamen yasal prosedürler çerçevesinde gerçekleştiğine dair açıklamalar yaptı hafta içinde. Kulübümüz de bu durum hakkında herhangi bir açıklama yapmadı, demek ki Leandro haklıymış.

Beto: Ligdeki en beğendiğim santrforlardan biridir ama bu sezon biraz formsuz. Gaziantep'in şaşalı transferleri arasında kayboldu gitti. Ertuğrul Sağlam'ın kendisiyle ilgilendiğine dair bir çok haber çıkmıştı yerel basında. Dediğim gibi formsuz bir dönemden geçiyor, bu sezon forma giydiği 13 maçta golle tanışamadı.

Cenk İşler: Herkesin tanıdığı tecrübeli bir oyuncu. Ben bu tarz futbolunun son demlerini yaşayan oyuncuların iyi birer yedek olabileceklerini savunurum her zaman. Samet Aybaba kendisini direkt olarak düşünmüyor fakat Buca kümede kalacaksa bunda Cenk'in çok büyük katkısı olacaktır. Geçen yıl Kasımpaşa'da olduğu gibi.

Bu oyuncuların dışında Samet Aybaba her zaman ki gibi fuzuli transferler yapmaktan da geri kalmadı. Beşiktaş'ın A2 takımından Ali Kuçik, Samet Bülbül, Kayseri'den Abdulkadir Özgen, Fransa'dan Kevin Pariente, Konya'dan Koray İçten gibi adamları doldurdu kadroya (Adama boşuna "Komisyoncu Samet" demiyorlar).

Buca'nın saha içi dizilişi klasik 4-4-2 olacaktır. En dikkat etmemiz gereken oyuncuları sol kanattaki Erkan ve ileri uçtaki Mendy. Pek becerikli bir adam olduğu söylenemez ama çok hızlı. Eşleşmelerde Kaptanın değil İbrahim'in onu alması gerekiyor.

Rakibin en zayıf bölgesi de bana savunma kanatları. Kamil Ahmet Çörekçi ve Mulemo gibi isimlere emanet bu bölgeler. Ozan İpek Kamil'e karşı gücüyle üstünlük kurup Volkan Şen de Mulemo'nun boşalttığı alanlarda etkili olacaklardır. Topu çok eveleyip gevelemeden Miller'le buluşturmayı düşündükleri taktirde çok çabuk sonuca ulaşabiliriz.

Buca'nın muhtemel 11'i:

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder