09 Şubat, 2011

Aman Dikkat (!)


Bilindiği üzere pazar günü deplasmanda Eskişehirspor ile karşılşacağız.
Önemli maç.
Yakaladığımız avantajı geri tepmeyip mutlaka 3 puan ile dönmemiz gerekiyor.
Tamam bunlar bir kenarda dursun haftasonunda 3 puandan da önemli bir nokta var ki dikkatlerden kaçmamalı.

Bilenler bilir, 16 Mayıs 2010 günü şampiyonluğumuzun kutlanmadığı, 2 şehir vardır bu ülke topraklarında.

1.Diyarbakır: Zaten onlardan öyle bir beklentim olmadı hiç bir zaman. Geçen yıl orada futbolcularımızın yaşadıkları gözümün önünden sonsuza dek gitmeyecek ama bunu çok iyi biliyorum.
Ordaki insanların Diyarbakır'ı desteklemek için orda bulunmadıkları bu yıl takımlarını öksüz bırakmalarından anlaşılıyor zaten. Bir çoğu dağa falan çıkmıştır, o mevzuları çok fazla deşip başımıza bela almayalım.

2.Eskişehir: Hani şu bizim 160 km yakınımızda olan. Çok uzaklarda falan değil. Onların şampiyonluğu kutlamalarının altında ise bambaşka bir neden yatıyor. "Çekememezlik"
Yıllardır kandırıp durdular kendilerini, Anadolu'dan bir şampiyon çıkacaksa o da biz olacağız diye. Tamam şehirlerine sahip çıkmaları güzel de 16.Mayıs günü tek başına formasıyla sokağa çıkan bir Bursasporlu'yu bıçaklamak ne demek.
Çok fazla geçmişe dönüp içinde bulunmadığım olaylar hakkında yorum yapmak istemiyorum ama heriflerin süperlige çıktıkları ilk yıl www.061626.com isminde bir site kurulup onlar da BursAnkara kardeşliğininin içine davet edilmişti. İlk yıl her şey çok güzel olmuştu aslında.
Geçen yıl ise Eskişehir'de oynanan maçtan önce abileri gelip şehrimizde halısahada dostluk maçı yaparken onlar bize 90 dakika küfür etmişlerdi stadlarında. Herifler hem nankör hem de fesat.

Neyse konuyu fazla dağıtmadan sadete gelelim, heriflerin forumlarına girdim de hepsinin ağzında intikam söylemi.
Neyin intikamıysa artık.
Kimin büyük olduğunu bize göstereceklermiş.
Kendi kendilerine niye kuruntu yapıyorlar anlamış değilim.
Bizim kimseye büyüklüklük tasladığımız yok. Bunu arkadaşlar gözden kaçırmışlar herhalde.
Hatta bunu açtığımız pankartlarla da bir çok kez dile getirdik.

(25.Hafta Gaziantepspor maçı)


(Şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz Beşiktaş maçında açılması planlanan ama rüzgarın azizliğine uğrayan pankart.)

Benim uyarım oraya giden arkadaşlarımıza olacak. Beşiktaş maçındaki gibi benzer olaylara alet olup takımımıza ceza aldırmayalım. Bizim kötülüğümüzü isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Provokasyonlara gelmeyelim, sade sadece takımımızı destekleyelim.

Umarım Eskişehir Emniyeti de İstanbul Emniyetinin yaptığı yanlışlardan ders alıp oraya gidecek olan 750 kişinin güvenliğini sağlayabilir.
Eğer başımıza yine benzer ihmaller sonunca benzer olaylar gelirse zaten son yıllarda büyük bir ivme ile azalan emniyet teşlikatına olan  güvenip tamamen tükenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder