18 Şubat, 2011

22. Hafta Rakibimiz: Gaziantepspor

Yarın çok zorlu bir 90 dakika bizi bekliyor. Rakip son haftaların en formda ekibi Gaziantepspor.
Devre arasında kadroya Brezilyalı Wagner, Gurbetçi Cenk Tosun, Ankaralı Hürriyet ve bizim çocuk Muhammet Demir'i kadrolarına kattılar. Bizim çocuğun dışındaki 3 isim kısa sürede 11'de yerlerini alıp katkı koymaya başladılar. Herkes Wagner'den ve de Cenk Tosun'dan bahsediyor ama Hürriyet de bana göre nokta transferdir Gaziantepspor için.

Takımın en büyük zaaflarından birisi orta sahalarının yumuşak oyunculardan kurulu olmasıydı. Orta alanda çok az top kapıp rakiplerin o bölgede etkisine bir türlü çare bulamıyorlardı. Tolunay Kafkas da bu zaaflarını fark etmiş olsa gerek hiç bir süperlig takımının istemeyeceği Hürriyet'i kadroya kattı ve oynatmaya başladı. Galatasaray maçında da çok beğendim ben bu oyuncuyu. Bizim maçta da Hürriyet'ten vazgeçmeyecektir Tolunay Kafkas.

Lokomotif Moskova'dan alından Wagner ise futbol karakteri olarak Hürriyet'in tam zıttı bir oyuncu. Wagner de Erman Özgür ve Jorginho'dan istenen verim alınamadığından kadroya katıldı. Bu transferle Jorginho kulübeye çekilirken Erman da Bank Asya 1.ligin yolunu tutmak zorunda kaldı. Wagner de izlediğim iki Galatasaray maçında da göze batan performanslar ortaya koydu. Teknik kapasitesi üst düzeyde bir isim, nerde ne yapacağını kestirmek çok güç. Bizim görmeye alışık olduğumuz koşmayan Güney Amerikalılar'dan da değil. Zaten Tolunay Kafkas kendisini orta saha göbeğinde Murat Ceylan'ın partneri olarak kullanıyor. Hücumlarda inisiyatif kullanan isim tabi ki de Murat değil Wagner oluyor. Wagner'e orta alanda rahat top kullandırmamak gerek, o yüzden de Bekir Ozan'ı ilk 11'de görürsek şaşırmayalım.

İleri uça gurbetçi Cenk Tosun'un takviye edilmesiyle yolların ayrıldığı isimler Beto ve Mehmet Yılmaz oldu. Bu iki oyuncunun bir arada takımdan gönderilmesinde Muhammet Demir'i kazanma planının da payı vardır diye tahmin ediyorum. Cenk Galatasaray maçlarında muazzam bir futbol sergiledi. Kupa'da 2 gol atıp ligde de 1 asist yaptı. Adı Galatasaray'la aylarca anılmasına rağmen tercihini Gaziantep'ten yana kullanmıştı transfer döneminde. Görüşmelerde ne edildi ne konuşuldu bilemiyorum ama oyuncunun o maçlara ekstra motivasyon ile çıktığı su götürmez bir gerçek. İlk golleri sıraladığı kupa maçında kendisini kimsenin tanımadığı, hiç bir savunma önlemi alınmadığını da unutmamak gerek. Galatasaray maçlarında fırtına gibi esen Cenk'in Konya maçında 90 dakika boyunca adı bile çok az duyuldu. O yüzden futbolcunun sıkı markaj altında varlık göstermesi biraz zor gibi. Son vuruşu olan bir oyuncu fakat ondan önce Gaziantep'te dikkat etmemiz gereken çok oyuncu var.

Popov ve Olcan bunların başlıcaları. Tolunay Kafkas son haftalarda Sosa'yı Olcan'a tercih ediyor fakat bana göre Olcan çok daha büyük bir tehlike arz ediyor bizim için. Keşke yarın da Galatasaray maçında attığı golün ödülü olarak Sosa bize karşı da Olcan'a tercih edilse.

İvelin Popov da geçtiğimiz sezonun ortalarından beri takip ettiğim bir isim. Geçmişinde hayal kırıklığı ile sonuçlanan kısa bir Feyenord macerası olsa da Litex de kendini tekrar buldu, hatta geçen sezon gösterdiği performansla Bulgaristan Ligi'nde yılın futbolcusu ödülünü layık görüldü. Sezon başında Blackburn Rovers transferi ise Litex kulübünün tutarsız davranışları yüzünden suya düşmüştü. Bu yıl lige alışması biraz zor oldu, kendisini kabul ettirme çabasına düşüp ilk maçlarda çok fazla bencillikler yapsa da yavaş yavaş takım oyuncusu yaptı onu Tolunay Kafkas ve bana göre de Gaziantep'in yükselen formunda Popov'un payı çok büyük.

 Stoper Dany'nin katkısını görmezlikten gelmemek gerek, ligin ikinci yarısının başlamasıyla birlikte Yalçın'dan formayı kaptı ve bırakacak gibi de durmuyor. Çok güçlü, futbolu da çok sert oynayan bir oyuncu.
Miller'in işi Dany karşısında çok kolay olmayacak.
Fakat  Dany'nin performansının üst seviyelere çıkmasında katkısı büyük olan Emre Güngör'ün oynayamayacak olması da bizim avantajımıza olacaktır. Yalçın-Dany savunma tandeminin Emre Güngör'ün çabukluğuna ve süpürücülüğüne ihtiyaçları olacak.

Gaziantep'in bir başka zayıf halkası da savunmanın solunda görev  İvan de Souza. Oyuncunun savunma zaafı sıkıntı yaratınca kupadaki Galatasaray maçında Şenol Can Tolunay Kafkas tarafından bu oyuncunun yerine oyuna dahil edilmişti. Keza geçen yıl Bursa'da oynadığımız ve 2-0 kazandığımız Antep maçında da İvan karşısında Volkan Şen yıldızlaşmış, futbolunu attığı 2 gol ile de süsleyerek maçın adamı olmuştu.
Yarın da Volkan'ın en önemli hücum silahımız olacağını düşünüyorum. Umarım sol kanatta Elyasa'nın karşısında değil de sağ kanatta İvan de Souza'nın karşısında oynar.

Muhtemel 11'ler:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder