13 Şubat, 2011

21.Hafta Rakibimiz: Eskişehirspor





Eskişehirspor devre arasını transfer yapmadan geçiren iki takımdan biri, diğeri de Fenerbahçe.

Eskişehir'e gelen olmadığı gibi gidenlerin sayısı da bir hayli fazla oldu. Stoperlerden Vucko, Sadıgov, orta sahanın sol kanat rotasyonunda kullanılan Bülent Kocabey ve Caner Celep, santrforlardan Adem Sarı ve Jaycee, sezon başında alınmasına rağmen hiç şans bulamayan Emre Aygün ve Makedon Agim İbrahim'i ile yollar ayrıldı.

Bülent Uygun'un kafasında ne var gerçekten çok merak ediyorum. Alt yapıdan yeni oyuncular mı çıkarabilir diye düşünüyordum ama takip ettiğim kadarıyla öyle bir oyuncu da yok henüz ortalıkta.
Eskişehir'in A2 takımının sol kanat oyuncusu 92'li Mikail Albayrak hakkında çok güzel şeyler duymuştum sezon başında, dolayısıyla da bu yıl oyuncunun A takımda şans bulabileceğini tahmin ediyordum fakat bugün itibari ile oyuncunun maç kadrosunda kendine yer bulabilmişliği yok.

Eskişehirspor kadrosunda 3 kaleciyi saymazsak toplam 17 futbolcu bulunuyor. Sayı olarak ligin en kısıtlı kadrosu olsa da hemen hemen bütün oyuncularının birden fazla mevkide oynayabiliyor olması onların en büyük avantajı. Mesela savunmanın jokeri Sezgin Coşkun. Sezona tandemde başladı fakat Koray'ın sakatlığından sonra sağ bekte görev almaya başladı, solda aynı şekilde oynayabiliyor. Yeterliliği epey tartışılıyor son zamanlarda, hücumda varlık gösteremediği için çok eleştiriliyor ama Bülent Uygun çok güveniyor kendisine. Sezgin'in haricinde stoper olarak da kullanılabilen bir diğer isim de genç Veysel Sarı.

Orta sahanın jokeri ise son maçlarda kulübeye demir atmış olsa da Doğa Kaya. Çoğunlukla defansif orta saha görevi üstlenen Doğa Bursa'daki maçta sakatlanana kadar sol kanatta görev yapmıştı. Sezer, Tello, Serdar Özbayraktar, Erkan Zengin gibi oyuncular da sağ kanat, sol kanat ve 10 numara gibi oynayabiliyorlar.

Bugün de bize karşı Bülent Uygun'un 4-2-3-1 gibi bir diziliş tercih edeceğini tahmin ediyorum. Galatasaray 11'nden farklı olarak cezası biten Sezer'i 10 numara pozisyonuna yerleştirip Ümit Karan'ı yine ileride tek başına değerlendirecektir. Ümit'in sakatlığı olduğu söyleniyor ama o geçen hafta attığı frikiğin gazıyla sekerek de olsa oynar.

Kale ve savunmada herhangi bir değişiklik olmayacaktır, orta alanda Sezer'in girmesiyle kesilecek olan ilk isim muhtemelen Bülent Ertuğrul olacaktır. Pele her ne kadar söz dinlemese de Bülent Uygun Pele'den vazgeçmeyecektir, tabi niyeti galip gelmekse.

Rakibin muhtemel 11'i:

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder