04 Şubat, 2011

20.Hafta Rakibimiz: Sivasspor


Devre arasını takviye olarak iyi değerlendirmiş olan Sivasspor ile kendi sahamızda oynayacağız. Galatasaray galibiyetinin anlam kazanması için de çok önemli bir maç. Ayrıca sahadan 3 puanla ayrıldığımız taktirde uzun bir aradan sonra liderlik koltuğuna oturacağız. Belki Trabzonspor kendi saha ve seyircisi önünde MP Antalyaspor’u yenip tekrar o koltuğu bizden geri alacaklar ama yine de şampiyonluğa tekrardan konsante olunabilmesi için o koltuğa yavaş yavaş ısınmamız gerekiyor. İyice ısınalım ki liderliği ele geçirdikten sonra kimse indiremesin kimseler bizi oradan.

Sivas’ın takviyelerine de göz atacak olursak:

Korcan: Geçen yıl Beşiktaş’ta hiç güven vermeyen genç kalecinin bu yıl süperligde oynadığı 2 maçın ardından da haftanın 11’lerinde yer alması çok ilginç. Sivas onun yerine Slovak bir kaleci de getirdi ama Korcan’ın bu formu devam ettiği sürece Rıza Çalımbay’ın formayı bu genç adamdan kolay kolay geri alacağına ihtimal vermiyorum.

Navratil: Beşiktaş’ın sezon başında UEFA elemesinde oynadığı Victoria Plezen’den devre arasında kadroya katılan iki Çek savunmacıdan biri. Boyu 1.92. Aynı zamanda sağ bek de oynayabiliyor.

Rada: Hem ortasahada ön libero hem de savunmada stoper olarak kullanılabiliyor, Galatasaray maçına orta sahada başlayıp savunmada tamamladı 90 dakikayı. Bize karşı da muhtemelen Navratil’le beraber tandemde görev alacaklar.

Grosicki: Bizim yerel basınımızda da uzun bir süre Volkan’a alternatif olarak yazıldı çizildiği için daha önceden araştırma fırsatım olmuştu bu oyuncuyu. Çok çabuk bir oyuncu, her iki kanatta da oynayabiliyor. Stil olarak ve çalım tekniği olarak Fenerbahçeli Stoch’u da andırıyor diyebiliriz. Sivas’ta belki en fazla dikkat etmemiz gereken isimdir Kamil Grosicki. Ali ve Vederson’a büyük iş düşüyor bu akşam.

Eneramo: Son yıllarda FM’nin de katkılarıyla futbolseverler tarafından bir hayli tanınıyordu Nijerya’lı oyuncu. Uzun boylu,  fizikli, bu fiziğini de kullanabilen bir santrfor. İkili eşleşmede kim alacak onu bilmiyorum ama Eneramo da Sivas’ın en çok dikkat etmemiz gereken isimlerinin başında geliyor. Dış görüntüsünün aksine çabuk da bir oyuncu, aynı zamanda mesafe tanımaksızın sürpriz şutlar çıkarabiliyor, umarım Sivasspor analizi yapılırken Nijerya’lı oyuncu gözden kaçmamıştır.

Sandro: İlk iki maçta da sonradan oyuna dahil oldu, tanıdığımız bildiğimiz bir isim Sandro. Gençlerbirliği ve Hacettepe’de çok iyi maçlarını da gördük çok kötülerini de. Teknik kapasitesi yüksek, bireysel oynamayı seven bir oyuncu.

Rıza Çalımbay deplasmanda Galatasaray’la oynarken de içeride Antalyaspor karşısında da ileride iki uzunlu  4-4-2’sinden vazgeçmedi. Bize karşı da vazgeçmeyecektir muhtelemen ama ortasahada Kadir’in yanında defansif meziyetleri ağır basan Keita’yı görev vermesini bekliyorum. Savunmanın sağında Uğur, solunda da cezası biten Ziya görev alır muhtemelen. Kanatlarda Erman Kılıç, Grosicki, ileride de Mehmet Yıldız ile Eneramo.

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder