03 Nisan, 2010

Bursasporumuz:2 Antalyaspor:1 // Önümüzdeki Maçlara Bakıyoruz..


Öncelikle Antalyaspor'u mücadeleleri için tebrik ediyorum..
Bizi bu kadar iyi etüd etmiş bir takım görmemiştim daha önce.
Çok kısıtlı imkanlarla mükemmel bir takım yaratmış Mehmet Özdilek buna bir kez daha şahit olduk.Top kendilerinde iken 4-2-4, top rakipte iken de 11 kişi topun arkasında kalıp 4-6-0'a dönüyorlar, kademeli alan savunmasını ligimizin en iyi uygulayan takımıdır belki de bu Antalya..

Antalya bu savunma anlayışını özellikle ilk yarıda o kadar iyi uyguladı ki orta sahada topu atağına alan her oyuncumuza en az 2 kişi bastı.Ertuğrul Arslan hayatının topunu oynadı herhalde bugün, Batalla topu ayağına her aldığında hemen yapışıverdi adama..
Maçın hakemi de sertliğe prim tanıdıkça Ertuğrul işin suyunu çıkardı, ilk yarı sonlarına doğru 5 dakikada 4 faul falan yaptı ardı ardına..Bu faullerin sonucunda da her hangi bir kart görmemesi ise işin ilginç boyutuydu..

Kart demişken bugün gördükleri sarı kartlarla Ozan İpek ve Ömer Erdoğan cezalı duruma düştüler bugün ve haftaya Gençlerbirliği deplasmanında takımdaki yerini alamayacaklar.
Hadi Ömer yerine Zapo oynar da Ozan'ın olmaması bizim için çok büyük ve telafi edilmesi büyük bir kayıp.En fenası da Ozan İpek'in yokluğunda Volkan Şen'in sol çizgiye kaydırılması olacaktır.Böylece olunca bir de Volkan'ı kaybetmiş oluyoruz, umarım bir çaresini bulur hocamız da Ozan'ın yokluğunu hissetmeyiz..

Gerçi bugün Ozan İpek geldiği günden beri en silik futbolunu oynadı ama bunda karşısında oynayan kasap Sedat'ın da payı çok büyük..
Ozan rakiplerine genellikle güçlü fiziğini kullanarak üstünlük sağladığından Sedat'a karşı sökmedi bu fizik olayı.
Bir hafta dinlenmek Ozan için de iyi olacaktır.
Adam son cezalı olduğu Kayseri maçından beri neredeyse her maç ilk 11'de ve 90 dakika oynadı..

Sercan da bugün çok diriydi..
Zaten kazandığımız penaltıyı da Sercan bireysel çabasıyla yaptırdı.
Aşk acısı yaramış anlaşılan bizim hızlı çapkın'a :)


Bugüne ilave olarak Turgay'ı hiç bu kadar arayacağımızı tahmin etmiyordum.
Özellikle hücum presinde Batalla-Sercan ikilisi çok etkisiz kaldılar.
Hata yapmaya çok müsait olan Antalyaspor savunmasına bu kadar rahat top aldrımasak işi çok erken çözebilirdik..
Ama galibiyetin böylesi daha mutlu ediyor insanı..
Beşiktaş'ın puan kaybettiği bir haftada henüz Fenerbahçe ve Galatasaray oynamamışken 3 puan alıp onlara zehri salmak çok önemliydi..
Hocamızın da dediği gibi önümüzdeki maçlara bakıyoruz bundan böyle..

2 yorum:

  1. Uzun bir aradan sonra ilk defa Bursaspor maçı kaçırdım. Bu arada tahminlerim ilk defa tuttu ve zor maç oldu :) Okuduğum ve özetlerden gördüğüm kadarıyla Sercan Yıldırım epey iyi oynamış bugün. Demek ki Haftanın 11'ine bir adamı belirledik :)

    Şaka gibi ama Bursaspor, gelecek hafta Gençler'i yenerse şampiyonluğa inanılmaz yaklaşacak. Bir mağlubiyet kredisi bile olacak.

    YanıtlaSil
  2. Kısmet diyelim hocam..:)
    Temkinli olmakta fayda var, ama 5'te 3 bile yetecekmiş gibi geliyor bana..
    Hayırlısı artık önümüzdeki maçlara bakıyoruz :)

    YanıtlaSil