15 Nisan, 2010

30.Hafta Rakibimiz: Gaziantepspor


Ligin kadro kalitesi olarak ortalama üstü takımlarından biri diyebiliriz Gaziantep için.
Ama o istikrarı yakalayamadılar bir türlü.
Sezona Tabata ile başlamalarının ardından bu oyuncunun gidişiyle takıma katılan Jorginho'dan daha yeni yeni randıman almaya başlamaları Antep'i çok erken hedefsizleştirdi diyebiliriz.

Tabi bir de yine koca sezon yatan Beto ismini de es geçmemek lazım.
Tabata'nın gidişiyle ilginç bir şekilde Beto da kayboldu, çoğu maçta Julio Cesar'ı santrafor gibi kullanmak zorunda kaldılar..

Saha içi diziliş olarak ise genellikle maçlara 4-4-1-1 gibi başlıyorlar..
Kaleye devre arasında Couceiro'nun yakından tandığı Litvanya'lı Zydrunas Karcemarskas takviye edildi ama hiç şans verilmedi kendisine ve Mahmut Bezgin oynuyor sezon başından beri..
Kendisi kalecilik meziyetleri çok beğendiğim ve önümüzdeki yıl Bursaspor'da görmek isteyebileceğim bir isim..

Sağ bekte ise Bursaspor alt yapısının ürünü olan Serdar Kurtuluş görev yapıyor 16 numaralı formasıyla..Bir ara Serdar Kurtuluş orta alanda kullanılıp Murat Ceylan sağ bekte deneniyordu fakat Couceiro çabuk vazgeçti bu ısrarından.
Serdar en nihayetinde bek oynayabilecek çabukluğa sahip olmayan ve her sprinter kanat adamı karşısında zor onlar yaşabilen bir oyuncu.Murat ise Serdar'a göre daha dirençsiz, daha cılız fakat çok daha çevik bir isim.Teknik kapasitesi olarak ligimizin en üst düzeydeki genç futbolcusu denilebilir..

Murat'a sağ bekte daha fazla ısrar edilip, nasıl savunma yapılacağı öğretilse Türk futbolunun yeni Hamit Altıntop'u olabileceğini düşünüyordum.
Hatırlayanlar vardır, Hamit Schalke'de ortasahanın önünde forvet arkası gibi oynarken dönemin teknik adamı tarafından sağ bekte oynatılmış,zamanla nasıl savunma yapacağı öğretilerek oyunun iki yönünü de en iyi oynayabilen joker bir oyuncuya dönüşmesi sağlanmıştı.

Savunmanın solundaki isim olan İvan de Souza'nın da hücuma yaptığı katkı üst düzeyde olmasına rağmen, takım savunmasına verdiği destek hakkında aynı şeyleri söylemek pek mümkün değildir..
Takımın tandeminde ise uzun zamandır Deumi-Tolga Seyhan ikilisi tercih ediliyor.
Deumi çok çabuk, atletik bir oyuncu olmasına rağmen teknik seviyesi çok düşüktür..
Tolga da hala Trabzonspor'da milli takıma yükseldiği günlerdeki performansına yaklaşabilmiş değil..Bu iki ismin yedeği ise eski Fenerbahçe ve Galatasaray'lı Stephan Tomas..

4'lü ortasahanın ortasında Zurita-Erman Özgür, solunda Olcan'ı, sağında ise Murat Ceylan'ı kullanıyorlar..
Bu ortasahanın önünde de Jorginho'yu 10 numara gibi kullanıyorlar..
Ama diziliş ilerleyen dakikalarda Olcan'ın daha fazla hücuma katılıp, Jorginho'ya eşlik etmesiyle 4-3-2-1'e dönüyor.

Gaziantepspor'un en önemli dezavantajı çok yumuşak oyunculardan kurulu bir takım olması..
Mesela ortasahanın en dirençli futbolcusu Zurita bizim ortasahamızın en dirençsiz oyuncusu olan İvan Ergiç'ten bu özellik yönünden çok bir fazlası yok.

Keza orta alanda Zurita ve Murat'a eşlik eden Erman Özgür iç oyuncu olabilecek sertlikte bir adam değildir.Teknik kapasitesi çok yüksektir ama temposu düşüktür, ikili mücadelerde etkisizdir..

Antep'in de bu seneki istikrarsızlığının en önemli nedeni bu yumuşak ortasahasıdır zaten bana göre..Yani bir Ayman-Tjikuzu bile Antep takımının Kayseri-Eskişehir gibi Avrupa hedefinin peşinden yürütebilirdi..

Neyse Antep'in muhtemel 11'i cezası biten Erman'ın da katılımıyla şu şekilde olacaktır..

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder