02 Nisan, 2010

27. Hafta Rakibimiz: Antalyaspor


İBB'ye karşı puan kaybetme kredimizi kullandığımızı düşünürsek yarın kendi sahamızda Antalyaspor ile mutlaka 3 puan almamız gereken bir maça çıkacağız.

Mehmet Özdilek yönetimindeki Antalyaspor gerçekten çok değişik bir takım.Oyun sistemi olarak 4-4-2'den vazgeçmiyorlar ama orta 4'lünün kenarlarındaki oyuncu tercihleri bazen Ali Zitouni-Tita gibi hücumculardan zaman zaman da Sedat Ağçay-Korhan Öztürk gibi defansif ortasaha oyuncularından tercih ediliyor.
Ama Mehmet Hoca rakibe göre korktuğu için Ali Zitouni-Tita'yı kesip onların yerine savunmacı ortasaha oynatmak gibi bir düşünce yapısına sahip değil.
Adam elinde ne varsa oynatıyor..
Mesela ortanın solunda Fatih Ceylan sezon başında sakatlandı, ligin ikinci yarısından itibaren kadroya girmeye başladı ama sakatlığının etkilerini hala üzerinden atamadığından dolayı katkı koyamıyor takımına.

O yüzden o bölgede 1.tercih Tita oluyor.
Bu oyuncu daha önce bu mevkide daha önce oynadı mı oynamadı mı bilmiyorum ama Antalyaspor'da formanın hakkını veriyor..
Bilindik Tita hallerinin aksine koşuyor, mücadele ediyor, savunmaya yardım ediyor..
Keza sağ çizgideki Ali Zitouni de aynı şekilde..

Zaten hücumcu olarak beğendiğim bir isim olan Zitouni'nin Mehmet Özdilek'in kanatlarının altında bu kadar savunmaya yardımcı olaması şaşırtıyor beni..
Bundan önce de sağ çizgide görev yaptı ama genelde onun arkasını rakip takımlar cevher olarak kullandıklarından büyük sıkıntılar yaratabiliyordu..

Antalyaspor'un direkt ortasahasından girdik, kaleyi ve savunmayı unuttuverdik..
Kaleden başlar isek yılların eskitememesine rağmen bir türlü de adam edemediği bir isim olan Ömer Çatkıç görev yapıyor.Bizim de kalemizi korudu süperlige çıktığımız ilk yıl..
Pek iyi hatıraları yoktur, Antalya deplasmanında yediği gol hala hafızamda mesela, ömrümün sonuna kadar da unutamam herhalde..
Ömer diyince aklıma o an gelir.
Uğur Kavuk'un sağ kanattan öylesine kestiği topu bacak arasından kaleye almış bir adam bu Ömer Çatkıç..2-0 öne geçtiğimiz maçı Antalyaspor'un hiç bizi yenme niyeti olmamasına karşın Ömer ve İbrahim Dağaşan'ın ikramlarıyla kaybedip kahrolmuştuk.

Ömer çevik bir kalecidir ama solu çok kötüdür.
Gaziantep'te oynarken Ömer'in yediği gollerin istatistiğini tutuyordum, %80-85'ini kendi solundan yiyordu, son yıllarda yıllarında verdiği tecrübeyle sola daha yakın oynamaya başladı, çalışarak kendini geliştirdi ama hala sola hamle yapmada geç kalıyor..
Ayrıca kafası hiç çalışmaz 5.dakikada bile öne geçseler 6.dakikada zaman geçirmeye başlar, yok yere rakip tribünlerin tepkisini çeker, bol bol da küfür yer.
Rakip oyundan kopsa bile bu Ömer'in yaptığı çamurlar ölüyü diriltir, tekrar maça asılmalarını sağlar..

Antalyaspor 4'lü savunmasının ortasındaki isimler çok fazla değiştiler bu sene.
Ama bize karşı muhtemelen Batak-Orhan Ak ikilisi tercih edileceklerdir.
Zaten Yalçın cezalı..
Savunmanın sağında da Erhan Güven, solunda ise Orhan Ak'ın stopere çekilmesinin ardından Şenol Can tercih edilir..
Şenol da Bursaspor alt yapısından yetişmiş bir oyuncudur..

İleri ikilide ise Veysel-Necati ikilisi görev yapıyorlar.
Djehoua da var Mehmet Özdilek'in elinde ama bu oyuncu da sakatlık sonrası eski formunu yakalamış değil.
Ama bize karşı tercih edilirse hiç şaşırmam.
İlk devredeki maçta da rakibin golü zaten Sergio Djehoua'dan gelmişti.
Necati daha fazla savunma arkasına yaptığı koşular ile etiki olurken, yanındaki isimin ise öncelikli görevi ileri basıp, rakip savunmaların dengesini bozmak oluyor..

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder