31 Ekim, 2011

Bursaspor:0 Manisaspor:0



Çok kısır bir futbol ortaya koymamıza rağmen öne geçebilecek pozisyonları bulduğumuz bir maç oldu.
Ama takımdaki geriye gidiş devam ediyor.
Biz kolay kolay kimseyi yenemeyeceğiz bu gidişle çok net bir şekilde ortaya çıkmaya başladı artık.
Duran toplar dışında çok zor pozisyon üretiyoruz.

Kadromuz da çok kısıtlı. Ahmet'le de Tagoe ile de bu işler olmayacak.
Hele Tagoe kesinlikle bu ligin santrforu değil. İnsan o boyla kaç maçtır bir hava topu alamaz mı Allah aşkına.
Diyorum ya Tagoe'nin kesinlikle izlenmeden alınmış bir adam, boyu uzun öyleyse hava hakimiyeti de iyidir diye düşünülmüştür.

Bu kadar çok kanatlardan orta gelecekse pivot santrfor alsaydık bari.
Manisa'nın sisteminde yer vermediği Makukula bizim takımda yeniden doğuş sürecine girebilir tekrar. Devre arasında kiralık da olsa denemekte fayda var bu oyuncuyu.

Ortasahanın ortasında Adem-N'diaye ikilisini bu maçın ikinci 45 dakikasındaki gibi N'diaye sabit, Adem çift yönlü kullanılırsa çok daha faydalı oluyor takıma.
Bundan sonraki maçlarda da bu oyuncular birbirlerinden rol çalmadan mücadele etmeliler. N'diaye geçen yıl oynayan Svensson-Hüseyin Çimşir gibi oynamalı. Öyle oynarsa orta saha da çok daha büyük farklar yaratacak. Ortalamanın çok üstünde bir gücü olmasına rağmen teknik kapasitesi hücumu yönlendirebilecek yeterlilikte değil. Biz de bu oyuncudan maksimum verim almak için onu doğru kullanmalıyız.

Ama hala Ergiç'i özlüyorum şahsen. Svennson, Kirita ve Insua'yı takımda tutup Ergiç'i göndermeyi bir türlü kabullenemiyorum.

Ayrıca dün maça dair enteresan bir istatikse tribüne giden şut sayısının kaleyi bulanlardan fazla olmasıydı. 18 şuttan sadece 4'ü kaleyi tutmuş. Çok ilginç gerçekten.

Hakem hakkında da konuşmak yersiz. Yöneticilerimiz bir takım çevrelere yaranmak adına susup, ne takımın ne de taraftarın hakkını savunmayla ilgilenmediklerinden ben de ilgilenmiyorum artık.
Boyun eğmeye devam.


**Buarada dün maçı beraber izlediğim abim (Bursa amatör camiasında tanınan bir isim o yüzden isim vermek pek doğru olmaz) 2 sene önce Samsunsporlu Kemal Tokak'ı Bursaspor'a kazandırmak için çok uğraştıklarını, sonra bizimkiler burun kıvırınca çocuğu apar topar Orhangazispor'a gönderdiklerini falan anlattı da içim yandı resmen. Kemal'in ailesi de Bursa'da yaşıyormuş yıllardır.

Bu şekilde elimizden kaçan onlarca futbolcu var. Fenerbahçe bile Bursa Amatör kümeden her yıl 2'şer 3'er oyuncu transfer ederken biz hala kulübü babasının yeri gibi görenler tarafından yönetiliyoruz. Amatör ligde maç izlemek sadece tribüne gidip milletle laklak yapmak değildir. Ertuğrul Hoca gerçekten Bursaspor'un Ferguson'u olmak istiyorsa köklü bir revizyon şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder