02 Mart, 2012

Gelecek..


Almanlar'ın ünlü sitesi transfermarkt'ta rastgele dolaşırken bir ayrıntı gözüme ilişti. Konu Belçika liginin asist kralları.
1.Matias Suarez(14)
2.Christian Bruls(13)
3.Daniel Tozser (10)

Matias Suarez'i futbolla ilgilenip de tanımayan yoktur herhalde bu ülkede. Hele Bursasporlular'ın içinde hiç yoktur çünkü herif sezon başında sağlam bir resital sundu Bursa'da Anderlecht formasıyla. Sonrasında da doğal olarak İstanbul basınına malzeme oldu "Orda, Burda, Şurda" benzeri bir çok haberde onun ismi kullanıldı. Taraftar forumlarında da "Abi, biz niye bulamıyoruz böyle adamları bak 1.2 milyon'a almışlar herifi" gibi zaman zaman dönen geyiklerin ana karakteri olmayı başardı. Buraya kadar her şey normal. Allah yolunu açık etsin Suarez'in, diyecek bir şeyimiz yok. 


Asist krallığında Suarez'in ardından gelen isim Gent'te forma giyen Christian Bruls. Bu oyuncu ne alaka diyeceksiniz, herif 2008 yılında Trabzonspor tarafından Belçika 2.liginde keşfedilip, bonservisi alındıktan sonra Hollanda 2.lig'ine gönderildi. Hatta Trabzonspor'un internet sitesinde de bir kaç kez açıklama yapıldı onunla alakalı. En son gelişimini takip ediyoruz dendi sonrasını hatırlamıyorum. Meğersem herifin sözleşmesinde "2 yıl içinde Trabzonspor forması giymezsem serbest kalırım" maddesi varmış, bir kaç ay da parası ödenmeyince bonservisini sorunsuz almış eline. Bruls şimdi Belçika'da şampiyonluk mücadelesi veren Gent'in en önemli oyuncusu konumunda. Hücum hattının her yerinde değerlendiriliyor. Başta söylediğim gibi de  asist krallığında 2.sırada.

Listedeki son isim ise Macar futbolcu Daniel Tozser. Bu arkadaş da 18 yaşındayken Galatasaray'a gelip 2003-2004 sezonunda o dönemdeki adı PAF liginde bir sezon oynatıldıktan sonra ertesi yıl Macaristan'a geri gönderilmiş. Yunanistan falan derken Belçika'ya transfer olmuş, sezon sonu için de şimdiden İtalya'nın Genoa takımıyla sözleşme imzaladı. Ortasahanın ortasında oynayan oyuncu ayrıca Genk'in bu yıl Şampiyonlar Liginde oynadığı 6 maçın tamamında 90 dakika forma giydi. Yukarıda da belirttiğim gibi, oyuncu Belçika liginin asist krallığında 10 asist ile 3.sırada.

Tabi bu futbolcular bundan sonraki kariyerlerinde nasıl bir performans gösterirler bilemeyiz. Ama artık şu biz niye bulamıyoruz böyle oyuncuları kafasından çıkalım. Önemli olan genç futbolcuyu bulmak değil.
Onu bulduktan sonra A takım seviyesine getirebilmek.
Bizim ülke futbolunun da en büyük problemi bence bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder