12 Mart, 2012

Eskişehirspor:1 Bursaspor:1



İlk 4'e girip şampiyonluk play-off'u hayalleri kurmaya başlamışken bu beraberlik hiç iyi olmadı.
Her şey iyiydi aslında. Sakatsız cezalısız tam kadro gitmiştik Eskişehir'e.
Gündüz maçında Ordu ile Bjk'nin  berabere kalmasıyla iştahımız iyice kabarmıştı ki galibiyet serimiz Eskişehir deplasmanında bozuldu.

Eskişehir müthiş baskılı başladı maça. İlk 25-30 dakikada oldukça etkiliydiler, adamların iki topu direkten döndü. Bizim ise sadece Ozan ile yarattığımız pozisyon vardı ki rakip kaleci Kayacan tehlikeyi erken sezerek açıyı iyi kapattı orda. İlk yarının sonlarına doğru oyunda dengeyi kurmamız 3 puana olan inancımızın kuvvetlenmesini sağlıyordu. Hatta devre arasında hemen hemen tüm Bursasporlular'ın istediği Musa Çağıran-Adem Koçak değişikliği gerçekleşmişti ki Eskişehir'in yapamadığını biz yaptık ve Dede'nin kullandığı serbest vuruşta Ömer Erdoğan'ın kendi kalesine gönderdiği topla skor üstünlüğünü rakibe verdik. 

Hesapta olmayan bu golden sonra oyuncuların pes etmemesi sevindiriciydi. Ligin ilk yarısındaki Bursaspor çoktan bırakırdı maçı o golden sonra. Ya da paniğe kapılır, olmadık bir hatadan olmadık bir gol yer işleri iyice karışıtırırdı. Öz güven böyle bir şey işte. Eskişehir'in bulduğu gole benzer noktalardan bir çok duran top kullandık Vederson ile ama hiç birinde etkili olamadık, sadece İbrahim'in kafasını sıyıran bir top vardı onda da Kayacan gole izin vermedi. 

Beraberlik sayısını sağ kanattan Sestak'ın kestiği topta son haftaların formda ismi Pinto ile bulduk. Gol atmasına rağmen bugun biraz durgun gibiydi ama bunu  hem hafta içinde idman yapamamasına, hem de Batalla'nın sahanın zemininden etkilenip pek varlık gösterememesine bağlayabiliriz. Ama yine de son saniyelerde geliştirdiğimiz atakta topa dokunup Ozan'ın önüne bırakabilse çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik şimdi. 

Sonuç olarak kaybedilen iki puan olsa da Bursaspor umut vermeye devam ediyor. Önümüzde 4 maç kaldı. Kendimizi 5-8 Play-Off''una atıp Avrupa biletini kovalamamız gerekiyor.

***Bir de kupa var tabi. Rakip Bugsaş ile alakalı bir yazı yazarız hafta içinde. 3-4 hafta önce Konya Şeker ile oynadıkları maçı izlemiştim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder