29 Şubat, 2012

Lider Montpellier



Fransa Ligi'ni takip edenler bilir geçtiğimiz hafta Montpellier liderliğe yükseldi. Hem de PSG gibi parayı su gibi akıtan takımın önünde oturdular o koltuğa.

Bu yıl transfere harcadıkları para sadece 2M€. Sevilla'dan Emir Spahic için aldıkları para da 2M€. Yani bizim hesabımıza göre ise maliyet "0".

Montpellier bu takımı kurmak için ne kadar para harcadığına bakacak olursak.

Olivier Giroud  (2M€)
Henri Bedimo  (2M€)
Marco Estrada (1M€)
Garry Bocaly   (0.8€)
John Utaka     (0.5M€)
S. Camara (0.5 M€)
Joris Marveaux (0.5M€)

Bu oyuncuların yanında takıma direkt katkı koyan kaleci Geoffrey Jourdren, stoper ve kaptan Mapou Yanga-Mbiwa, defansif ortasaha Jamel Saihi, 10 numara Younes Belhanda, hücum hattının her yerinde oynayan, Fransa U21 takımının oyuncusu Remy Cabella, savunma ve ortasahanın ortasaha rotasyonunda kullanılan, aynı zamanda yine Fransa U21 takımı oyuncularından Benjamin Stambouli, yaşadığı uzun süreli sakatlıkların ardından yeni kendini bulmaya başlayan Karim Ait-Fana gibi bir çok alt yapı çıkışlı oyuncu bulunduruyorlar kadrolarında.

Montpellier sezon sonunda sıralamada nerede olur bilemeyiz ama oynadıkları futbolun kalitesi ile şimdiden gösterdiler ki harcanan para ile başarı arasında doğru orantı yok. Hiç bir zaman da olmadı.
Bunu mayıs 2010'da tüm Türkiye de gördü zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder